Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Ύπνου στη JYSK με Κέρδος 20-60%*

Κρεβάτι-καναπές με μαξιλαράκια και ριχτάρι, τοποθετημένο δίπλα σε τοίχο με κάδρα και λάμπα σε σχήμα σύννεφου

5 συμβουλές για να φωτίσετε το σκοτάδι με απαλό, ζεστό φως

Τον χειμώνα βρίσκουμε ιδιαίτερα δελεαστικό το να μένουμε μέσα. Ωστόσο, το φυσικό φως που τρυπώνει από τα παράθυρα είναι μειωμένο αυτή την περίοδο του χρόνου. Οι ειδικοί λένε ότι σε ένα δωμάτιο περίπου 20 m2, χρειάζεται κάποιος 3-5 πηγές φωτός και σίγουρα κατά τους χειμερινούς μήνες ανακαλύπτετε το λόγο. Μία πηγή φωτός, όπως για παράδειγμα ένα φωτιστικό οροφής, δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες σας.

Διαφορετικές πηγές φωτισμού θα δώσουν στο χώρο ατμοσφαιρικό φωτισμό και θα δημιουργήσουν μια αίσθηση βάθους στο δωμάτιο. Βρείτε εδώ τις καλύτερες συμβουλές μας για να φωτίσετε το σπίτι σας.


1. Τα φωτάκια σε γιρλάντα μπορούν να λειτουργήσουν σαν μια κανονική πηγή φωτισμού

Μια γιρλάντα με φωτάκια είναι ένας ευχάριστος και εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο, ενώ την ίδια στιγμή το φωτίζετε. Εάν ακόμα δεν έχετε αποθηκεύσει τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και αν διαθέτετε ένα διάφανο βάζο, τότε συνδυάστε τα και φωτίστε το δωμάτιο με έναν απροσδόκητα όμορφο τρόπο.


Τα φωτάκια γιρλάντα είναι ελαφριά, οπότε μπορείτε να τα κρεμάσετε από ένα μικρό άγκιστρο σε μια σκοτεινή γωνία του χώρου ή να διακοσμήσετε ένα ράφι τοίχου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Επιπλέον συμβουλή: Αν σας αρέσει να αλλάζετε συχνά τη διακόσμησή σας, θυμηθείτε ότι μπορείτε να τα μεταφέρετε εύκολα σε κάποιο άλλο σημείο, ειδικά εφόσον λειτουργούν με μπαταρίες.


2. Δημιουργήστε βάθος με LED ταινίες

Όπως ήδη αναφέραμε λίγες γραμμές πιο πάνω, τα φώτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν βάθος και γωνίες στο δωμάτιο. Ένας πανεύκολος τρόπος να το πετύχετε είναι αν τοποθετήσετε μια ταινία LED κάτω από τα ράφια τοίχου. Τοποθετήστε την κατά μήκος, κοντά στον τοίχο και πετύχετε έτσι μια ανεπαίσθητη πηγή φωτός, η οποία θα τραβάει τα βλέμματα στη διακόσμηση του ραφιού.


3. Συνδυάστε διακοσμητικά φώτα με καθρέφτες και κορνίζες τοίχου

Τα διακοσμητικά φώτα τοίχου μπορούν να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, ειδικά αν τα συνδυάσετε με άλλα είδη διακόσμησης. Έτσι, μπορείτε να παίξετε με τα σχήματα και τις σκιές τους.


4. Το θερμό φως στις σκοτεινές γωνίες θα κάνει το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο

Τα κεριά είναι μια γλυκιά και ευχάριστη πηγή για επιπλέον φως. Όταν θέλετε να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα, ανάψτε μερικά κεράκια και τοποθετήστε τα στις σκοτεινές γωνίες του δωματίου. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να πάρετε κεριά με LED, τα οποία δεν μολύνουν τον αέρα με καπνό. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μην τυχόν και προκληθεί πυρκαγιά – σκεφτείτε ότι μπορείτε να τα βάλετε μέχρι και πάνω στην ξύλινη βιβλιοθήκη δίπλα στα βιβλία και να απολαύσετε το φως τους.


5. Χρησιμοποιήστε κάθε μέσο για να φωτίσετε το δωμάτιο

Τα πολυλειτουργικά έπιπλα, τα οποία διαθέτουν περισσότερες από μία λειτουργίες είναι πρακτικά για ένα μικρό διαμέρισμα, και το ίδιο ισχύει και για τα είδη φωτισμού. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουτί φωτός TORLEIF, τόσο για να τραβήξετε την προσοχή γράφοντας την αγαπημένη σας φράση, όσο και για να φωτίσετε μια γωνιά του δωματίου με στυλ.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα tips για να οργανώσετε τον χώρο σας και να τον διακοσμήσετε.

Ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές σας για το φωτισμό του σπιτιού; Μοιραστείτε τις μαζί μας στα σχόλια!

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων