Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Ανώστρωμα τοποθετημένο σε υπόστρωμα & κομοδίνο

Τα οφέλη ενός ανωστρώματος

Είναι ένα ανώστρωμα κάτι παραπάνω από ένα περιττό αξεσουάρ, που απλώς δυσχεραίνει τις προσπάθειές σας να διατηρείτε το κρεβάτι σας τακτοποιημένο και περιποιημένο; Φυσικά! Το ανώστρωμα ενισχύει πραγματικά και συμπληρώνει το στρώμα σας, ενώ βελτιώνει παράλληλα την ποιότητα του ύπνου σας. Μπορεί μάλιστα να μετατρέψει ένα μέτριο στρώμα σε ένα στρώμα που θα σας χαρίσει έναν άνετο και ήρεμο ύπνο. Επιπλέον, ένα ανώστρωμα μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας και μακροπρόθεσμα να σας εξοικονομήσει χρήματα. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα καταπληκτικά οφέλη που σας προσφέρουν τα ανωστρώματα.

Τι είναι το ανώστρωμα;

Το ανώστρωμα ουσιαστικά είναι ένα παχύ (περίπου 5 cm) στρωματάκι που τοποθετείται πάνω από το κανονικό σας στρώμα. Μην το μπερδέψετε με το επίστρωμα, το οποίο είναι ένα λεπτότερο και εύκαμπτο προστατευτικό στρώματος. Το επίστρωμα τοποθετείται ανάμεσα στο στρώμα (ή το ανώστρωμα) και το σεντόνι, κυρίως για λόγους υγιεινής και προστασίας του στρώματος.

Διαβάστε στο blog μας γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα επίστρωμα.

Συνδυάστε ένα στρώμα με ένα ενισχυμένο ανώστρωμα 

Εάν λανθασμένα αγοράσατε ένα ακατάλληλο στρώμα, ή ενδεχομένως το βάρος σας μειώθηκε ή αυξήθηκε από τη στιγμή που πραγματοποιήσατε την αγορά σας, ένα ανώστρωμα μπορεί να λειτουργήσει διορθωτικά και στις δύο αυτές περιπτώσεις. Μπορεί να λειτουργήσει αντισταθμιστικά, εάν το στρώμα σας είναι πολύ σκληρό ή πολύ μαλακό, ή εάν η πίεση που ασκείται από το σώμα σας στο στρώμα έχει διαφοροποιηθεί και αισθάνεστε λιγότερο άνετα όταν ξαπλώνετε συγκριτικά με πριν. Το κατάλληλο ανώστρωμα θα μετατρέψει το στρώμα σας σε καινούργιο.

Διαθέτετε ήδη ένα καλό στρώμα; Χαρίστε σε εσάς και το στρώμα σας ένα ανώστρωμα

Ακόμα και εάν έχετε ήδη ένα στρώμα υψηλής ποιότητας, μία πολύ καλή ιδέα είναι να το συνδυάσετε με ένα ανώστρωμα. Το ανώστρωμα μπορεί να βελτιώσει το στρώμα, προσφέροντάς σας καλύτερη ποιότητα ύπνου. Υποστηρίζει τα σημεία πίεσης του σώματός σας, καλύπτει το στρώμα και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας. Γενικά, το ανώστρωμα θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας, καθώς:

  • προστατεύει το στρώμα από την υγρασία 
  • προστατεύει το στρώμα από τη φθορά
  • αυξάνει την ανθεκτικότητα και διατηρεί τη φόρμα του στρώματος 

Είναι καλό να αλλάζετε το άνω τμήμα του στρώματός σας κάθε πέντε χρόνια. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τη συσσώρευση ακάρεων σκόνης. Εάν το άνω τμήμα είναι το κανονικό σας στρώμα, αυτό μπορεί να είναι αρκετά κοστοβόρο. Είναι και αυτός ένας λόγος που το ανώστρωμα αποτελεί μία επένδυση. Επιπλέον, σε κάποια ανωστρώματα μπορείτε να αφαιρέσετε το κάλυμμα και να το πλύνετε, απομακρύνοντας με τον τρόπο αυτό τα οικιακά ακάρεα σκόνης. Εάν το κάλυμμα δεν είναι αφαιρούμενο, παραμένει οικονομικότερη η αλλαγή ανωστρώματος από την αντικατάσταση του στρώματος ή ολόκληρου του κρεβατιού.

Τι ανώστρωμα να πάρω;

Η επιλογή του ανωστρώματος είναι αμιγώς προσωπικό θέμα. Προτιμάτε το στρώμα σας να είναι σκληρό ή μαλακό; Σας αρέσει να είναι δροσερά ή θερμά όταν κοιμάστε; Ποιο μέγεθος ταιριάζει στο κρεβάτι σας; Αφιερώστε λίγο χρόνο για να απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα και λίγο χρόνο για να δοκιμάσετε την αίσθηση που έχει κάθε ανώστρωμα όταν ξαπλώνετε σε αυτό. Εάν υποφέρετε από πόνους στην πλάτη, διαβάστε εδώ τις συμβουλές μας για την επιλογή του κατάλληλου στρώματος
 

Υπάρχουν μειονεκτήματα;

Στην πραγματικότητα, όχι. Εάν ανησυχείτε ότι το κρεβάτι σας δεν θα δείχνει τακτοποιημένο γιατί το σεντόνι ενδέχεται να μην το καλύπτει πλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε άλλο. Μπορείτε να επιλέξετε σεντόνια μεγαλύτερης διάστασης, τα οποία θα καλύψουν επαρκώς τα 3 - 5 εκατοστά που προσθέτει ένα ανώστρωμα στο συνολικό ύψος του κρεβατιού.

Ψάχνετε για καινούργιο στρώμα;

Αν βρίσκεστε στο στάδιο να κάνετε μια ολική αλλαγή στα είδη ύπνου σας, τότε, στη JYSK θα βρείτε εξαιρετικής ποιότητας στρώματα, είτε με ελατήρια είτε με αφρώδη υλικά. Επιλέξτε ένα στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια (pocket springs) ή ένα στρώμα με memory foam και ζήστε την απόλυτη εμπειρία ύπνου. 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Τα 3 αγαπημένα κλινοσκεπάσματα των αγοραστών

Τα 3 αγαπημένα κλινοσκεπάσματα των αγοραστών

Ανανεώστε την κρεβατοκάμαρά σας με παπλωματοθήκες

Ανανεώστε την κρεβατοκάμαρά σας με παπλωματοθήκες