Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
5 διαφορετικές καρέκλες κήπου σε βεράντα με θέα τη θάλασσα

Οδηγός: Πώς να επιλέξετε τις σωστές καρέκλες κήπου

Οι καρέκλες κήπου, συχνά μαζί με ένα υπέροχο τραπέζι κήπου, αποτελούν το απαραίτητο στοιχείο για να απολαύσετε τον εξωτερικό σας χώρο. Είτε ο εξωτερικός χώρος σας είναι ένα μικρό μπαλκόνι, ένα μεγάλο αίθριο ή ένας μεγάλο κήπος, οι καρέκλες κήπου μας επιτρέπουν να περνάμε χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια σε δείπνα, γιορτές και χαρούμενες στιγμές.

Αναζητάτε για καρέκλες τραπεζαρίας κήπου, καρέκλες σαλονιού κήπου ή ίσως πιο μοναδικές επιλογές, όπως κρεμαστές καρέκλες ή ξαπλώστρες; Ανεξάρτητα από το είδος, η επιλογή των ιδανικών καρεκλών για τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση. Ευτυχώς, αυτός ο οδηγός μπορεί να σας καθοδηγήσει σε μερικές από τις παραμέτρους που ίσως αξίζει να σκεφτείτε προκειμένου να κάνετε τη σωστή επιλογή. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή των κατάλληλων καρεκλών κήπου.

  Πώς επιλέγετε τη σωστή καρέκλα κήπου;

  Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αποφασίσετε για την καρέκλα κήπου ή τις καρέκλες κήπου που επιθυμείτε να αγοράσετε. Οι καρέκλες κήπου διατίθενται σε διάφορους τύπους, με ορισμένες να είναι σχεδιασμένες για δείπνο στον εξωτερικό χώρο και άλλες για ξεκούραση και χαλάρωση. Κάθε τύπος καρέκλας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, καθιστώντας μερικές πιο κατάλληλες για ορισμένες ανάγκες από άλλες. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να διασφαλίσετε ότι θα κάνετε εξ αρχής τη σωστή επιλογή; Στις ενότητες που ακολουθούν θα μάθετε περισσότερα για τους σχετικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. 

  1. Διαφορετικοί τύποι καρεκλών κήπου

  Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καρεκλών κήπου, καθένας από τους οποίους έχει σχεδιαστεί για τον δικό του σκοπό. Ορισμένοι είναι ιδανικοί για να απολαμβάνετε μια κούπα καφέ δίπλα σε ένα μπιστρό τραπέζι στον ήλιο, ενώ άλλοι είναι ιδανικοί για χαλάρωση τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα. Στις παρακάτω ενότητες θα βρείτε μια ευρύτερη συλλογή από καρέκλες κήπου, από καρέκλες τραπεζαρίας έως καρέκλες σαλονιού, προσφέροντας κάτι για κάθε περιβάλλον και δραστηριότητα εξωτερικού χώρου.  

  Καρέκλες τραπεζαρίας κήπου 

  Αναμφίβολα ο πιο διαδεδομένος τύπος καρέκλας κήπου είναι η καρέκλα τραπεζαρίας κήπου, όπου μαζί με το τραπέζι κήπου, γίνονται το ιδανικό μέρος για να περνάτε χρόνο στον υπέροχο εξωτερικό σας χώρο. Ιδανικές για φαγητό στον εξωτερικό χώρο, για να απολαύσετε ένα δροσερό αναψυκτικό με παρέα ή για να διοργανώσετε ένα μεγάλο δείπνο ή μια γιορτή, οι καρέκλες κήπου και το τραπέζι κήπου είναι εξαιρετικές προσθήκες στο μπαλκόνι, στο αίθριο ή στον κήπο σας. Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον συνδυασμό των καρεκλών κήπου με το κατάλληλο τραπέζι, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για την επιλογή του ιδανικού τραπεζιού κήπου

  Καρέκλες σαλονιού κήπου 

  Οι καρέκλες σαλονιού κήπου είναι σχεδιασμένες για άνεση και χαλάρωση, προσφέροντας πολυτελείς επιλογές καθισμάτων για ανάπαυση κατά τη διάρκεια των χαλαρών καλοκαιρινών απογευμάτων ή για τις βραδινές συναθροίσεις. Αυτές οι καρέκλες είναι γενικά μεγαλύτερες από τις καρέκλες τραπεζαρίας κήπου, επιτρέποντάς σας να κάθεστε αναπαυτικά και να απολαμβάνετε ποικίλες δραστηριότητες, όπως την ανάγνωση του αγαπημένου σας βιβλίου, την ηλιοθεραπεία, έναν υπνάκο ή απλώς στιγμές χαλάρωσης με τους αγαπημένους σας. Με τα κομψά τους σχέδια χρησιμεύουν ως εξαιρετικές προσθήκες αισθητικής στο μπαλκόνι, στο αίθριο ή στον κήπο σας και μπορούν ακόμη και να αποτελέσουν εντυπωσιακά στοιχεία της διακόσμησής σας. 

  Κρεμαστές πολυθρόνες, παγκάκια κήπου και ξαπλώστρες

  Πέρα από τις τυπικές καρέκλες κήπου, υπάρχουν και άλλοι τύποι που προσφέρουν μοναδικές και ιδιαίτερες στιγμές. Τα παγκάκια κήπου, για παράδειγμα, είναι μια ευέλικτη, εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές καρέκλες τραπεζαρίας κήπου, κατάλληλα για χρήση στο τραπέζι κήπου ή ανεξάρτητα σε απομονωμένες, ηλιόλουστες περιοχές του κήπου. Επιπλέον, οι κρεμαστές καρέκλες και οι ξαπλώστρες προσφέρουν ένα υψηλότερο επίπεδο άνεσης και χαλάρωσης. Συγκεκριμένα οι ξαπλώστρες είναι ιδανικές για ηλιοθεραπεία, ενώ οι κρεμαστές πολυθρόνες, με την απαλή τους ταλάντωση, προσφέρουν απόλυτη άνεση. Δείτε τον οδηγό μας για τις κρεμαστές καρέκλες κήπου για περισσότερη έμπνευση

  Οι καρέκλες κήπου διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και υλικών και η όψη και η ελκυστικότητά τους μπορούν να αλλάξουν σημαντικά τη συνολική ατμόσφαιρα του εξωτερικού σας χώρου. Η συλλογή από καρέκλες που παρουσιάζεται παραπάνω είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να μοιάζουν οι νέες σας καρέκλες.  

  2. Καρέκλες κήπου με διαφορετικές ιδιότητες

  Οι διαφορετικές καρέκλες κήπου έχουν συχνά ξεχωριστές ιδιότητες που τις καθιστούν κατάλληλες για διαφορετικές ανάγκες. Ψάχνετε καρέκλες για ένα μικρό μπαλκόνι ή ένα ευρύχωρο αίθριο; Οι περισσότερες καρέκλες κήπου έχουν ένα πλάτος που κυμαίνεται από περίπου 40 έως 70 cm. Για περιορισμένους χώρους, όπως μικρά μπαλκόνια ή αίθρια, οι πιο στενές καρέκλες μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας. Εάν ο χώρος σας είναι ανοιχτός και λιγότερο περιορισμένος, έχετε μεγαλύτερη ελευθερία να επιλέξετε πιο πλατιές και μεγαλύτερες καρέκλες κήπου. Πέρα από την εξέταση του ύψους και του πλάτους μιας καρέκλας κήπου, υπάρχουν διάφοροι άλλοι παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου:

  • Στοιβαζόμενες καρέκλες κήπου
   Όταν επιλέγετε καρέκλες κήπου, αναλογιστείτε που σχεδιάζετε να τις αποθηκεύσετε όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Διαθέτετε υπόστεγο ή άλλο αποθηκευτικό χώρο για να τις προστατεύσετε από τα στοιχεία της φύσης; Οι στοιβαζόμενες καρέκλες κήπου είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτόν τον σκοπό, καθώς καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας, οι μικρότερες καρέκλες, ιδιαίτερα αυτές που στοιβάζονται, είναι ιδανικές για μικρούς χώρους. Είναι τέλειες για τη δημιουργία μιας άνετης γωνιάς στο μπαλκόνι σας ή για εύκολη μετακίνηση και αποθήκευση όταν δεν χρησιμοποιούνται. 
  • Αναδιπλούμενες καρέκλες κήπου
   Όπως και οι στοιβαζόμενες, έτσι και οι αναδιπλούμενες καρέκλες κήπου είναι εύκολο να αποθηκευτούν, και καταλαμβάνουν ακόμη λιγότερο χώρο. Ο εξαιρετικός σχεδιασμός και η φορητότητά τους τις καθιστούν ιδανικές για να παρέχουν θέσεις στους καλεσμένους που δεν περιμένατε ή χώρο σε ένα μικρό μπαλκόνι που είναι απαραίτητος. 
  • Ανακλινόμενες καρέκλες κήπου
   Οι ανακλινόμενες καρέκλες εξωτερικού χώρου προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα για να απολαμβάνετε τον εξωτερικό χώρο. Με ρυθμιζόμενες θέσεις ανάκλισης, είναι ιδανικές για να δειπνήσετε σε μια όρθια θέση ή να χαλαρώσετε σε μια αναπαυτική θέση. Η δυνατότητα ρύθμισης του επιπέδου ανάκλισης προσφέρει ενισχυμένη εργονομική υποστήριξη, προάγοντας τη σωστή στάση του σώματος και καθιστώντας τις ανακλινόμενες καρέκλες ιδανικές για να περάσετε μια ολόκληρη μέρα ή ένα βράδυ στον κήπο.
  • Υποστήριξη πλάτης
   Όταν επιλέγετε καρέκλες κήπου, η προτίμησή σας για ψηλή ή χαμηλή πλάτη μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εμπειρία σας. Αν απολαμβάνετε πολύωρα δείπνα με τους αγαπημένους σας, η άνεση αποτελεί φυσικά προτεραιότητα. Ένα ψηλό στήριγμα πλάτης, όχι μόνο παρέχει πλήρη στήριξη της πλάτης, αλλά επίσης προστατεύει εσάς και τους καλεσμένους σας από τα ψυχρά βραδινά ρεύματα. Πολλές καρέκλες κήπου, ιδιαίτερα οι ανακλινόμενες, μπορούν να ενισχυθούν με μαξιλάρια κήπου για το κάθισμα και την πλάτη και μέσω αυτών μπορείτε να ρυθμίσετε την καρέκλα στο επίπεδο άνεσης και στήριξης που προτιμάτε.  
  • Μπράτσα
   Ίσως να θέλετε να εξετάσετε αν προτιμάτε καρέκλες με ή χωρίς μπράτσα. Οι καρέκλες κήπου με μπράτσα παρέχουν πρόσθετη στήριξη για τα χέρια σας και μπορούν να ενισχύσουν την άνεση κατά τη διάρκεια παρατεταμένων περιόδων χρήσης. Από την άλλη πλευρά, οι καρέκλες κήπου χωρίς μπράτσα προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στην κίνηση και μπορούν να είναι ευκολότερες στους ελιγμούς και την αποθήκευση σε μικρότερους χώρους.

  3. Μαξιλάρια κήπου και καθίσματα καρέκλας

  Όταν ψάχνετε για νέες καρέκλες κήπου, σκεφτείτε να προσθέσετε μαξιλάρια κήπου για να ενισχύσετε την άνεση, τη στήριξη και το στυλ των καρεκλών. Τα μαξιλάρια κήπου, από μαξιλάρια καθίσματος μέχρι μαξιλάρια με ψηλή πλάτη, παρέχουν επιπλέον ενίσχυση, καθιστώντας τις παρατεταμένες περιόδους που κάθεστε πιο άνετες, ειδικά για καρέκλες κατασκευασμένες από σκληρότερα υλικά. Επιπλέον, τα μαξιλάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσετε ένα μοτίβο, ένα έντονο χρώμα ή μια διαφορετική αισθητική στον εξωτερικό σας χώρο, επιτρέποντάς σας να διαμορφώσετε την εμφάνιση των επίπλων σας. 

  4. Υλικά καρέκλας κήπου

  Πριν αποφασίσετε για το ποιες νέες καρέκλες κήπου θα πάρετε, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε τι είδους υλικά προτιμάτε. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μιας καρέκλας κήπου έχουν φυσικά αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα, εμφανέστερα μέσω της οπτικής εμφάνισης και της συνολικής ατμόσφαιρας. Ωστόσο, το υλικό επηρεάζει φυσικά και το απαιτούμενο επίπεδο συντήρησης της καρέκλας. Μια καρέκλα κήπου από σκληρό ξύλο θα απαιτεί περιστασιακό καθαρισμό και προστασία με ειδικό λάδι σκληρού ξύλου, ενώ μια καρέκλα κήπου από αλουμίνιο και συνθετικό ρατάν δεν θα χρειάζεται σχεδόν καθόλου συντήρηση. Μάθετε περισσότερα για τα διάφορα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται συνήθως τα έπιπλα κήπου στον διεξοδικό οδηγό μας για τα υλικά επίπλων κήπου.

   Η επιλογή των υλικών επηρεάζει σημαντικά την εμφάνιση των επίπλων εξωτερικού χώρου, στα οποία φυσικά περιλαμβάνονται και οι καρέκλες κήπου. Οι παραπάνω καρέκλες είναι κατασκευασμένες από σχοινί πολυεστέρα, textiline, συνθετικό ρατάν, μασίφ τικ ή πλαστικό, και οι περισσότερες από αυτές με ανθεκτικό σκελετό από αλουμίνιο ή ατσάλι.

  Αποφασίζοντας για τις καρέκλες κήπου σας 

  Λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό, θα πρέπει να είστε αρκετά ενημερωμένοι για να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση και να βρείτε τις ιδανικές καρέκλες κήπου που ανταποκρίνονται στις μοναδικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Η ευρεία συλλογή μας σε καρέκλες κήπου περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να ταιριάξουν στις προτιμήσεις σας. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θέλετε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τις καρέκλες κήπου, είστε φυσικά πάντα ευπρόσδεκτοι στο πλησιέστερο σε εσάς κατάστημα JYSK για να ζητήσετε από το προσωπικό μας περισσότερη καθοδήγηση.

  Προστατέψτε τις καρέκλες σας με ένα κάλυμμα επίπλων κήπου

  Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε τις νέες σας καρέκλες κήπου σε ένα υπόστεγο ή στεγασμένο χώρο για αποθήκευση, ίσως αξίζει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τις προστατέψετε με ένα προστατευτικό κάλυμμα επίπλων κήπου. Αυτό θα κάνει τις καρέκλες πιο ανθεκτικές στις καιρικές μεταβολές και έτσι θα αυξήσει την διάρκεια ζωής τους. Μειώνει, επίσης, τον χρόνο που θα πρέπει να ξοδεύετε για τον καθαρισμό και τη συντήρησή τους, που αποτελεί άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

  Σετ τραπεζαρίας κήπου με καρέκλες και τραπέζι κήπου 

  Πολλές από τις καρέκλες κήπου μας διατίθενται επίσης σε σετ κήπου που περιλαμβάνουν τέσσερις καρέκλες και ένα ταιριαστό τραπέζι κήπου. Ένα σετ κήπου είναι μια καλή ευκαιρία για να αποκτήσετε ακόμα καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, καθώς αυτά τα σετ κυκλοφορούν σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με την αγορά του τραπεζιού και των καρεκλών ξεχωριστά.