Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Υπνοδωμάτιο με κρεβάτι με διακοσμητικά μαξιλάρια κρεβατιού, πάπλωμα και ανώστρωμα

Ποιο πάπλωμα να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Αυτός ο οδηγός συγκεντρώνει τις καλύτερες συμβουλές μας για το πώς να αγοράσετε ένα νέο πάπλωμα και πώς να επιλέξετε το καλύτερο πάπλωμα για τις ανάγκες σας. Μία από τις βασικές συμβουλές για τον ύπνο, είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα πάπλωμα που σας επιτρέπει να κοιμάστε χωρίς να ζεσταίνεστε ή να κρυώνετε πολύ.

Ο οδηγός εστιάζει στα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε το νέο σας πάπλωμα. Καλύπτει όλους τους παράγοντες που θα επηρεάσουν τον ύπνο σας, όπως τα υλικά, τα μεγέθη και τις ιδιότητες. Προσφέρουμε, επίσης, ορισμένες συγκεκριμένες οδηγίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιο πάπλωμα είναι κατάλληλο για εσάς.

  1. Τι χαρακτηρίζει ένα καλό πάπλωμα;

  Ένα πάπλωμα δεν είναι απλά ένα πάπλωμα. Το πόσο καλά κοιμάστε το βράδυ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν έχετε επιλέξει ένα πάπλωμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλες τις ακόλουθες παραμέτρους: μέγεθος, ισχύς πλήρωσης, βάρος, πόσο συχνά αντικαθιστάτε το πάπλωμά σας και πόσο θέλετε το πάπλωμά σας να περιβάλλει το σώμα σας ενώ κοιμάστε.

  Στα επόμενα κεφάλαια, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε όλους αυτούς τους παράγοντες, προκειμένου να κάνουμε πιο εύκολη την επιλογή του παπλώματός σας.

  2. Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος παπλώματος

  Το πρώτο βήμα για να επιλέξετε ένα πάπλωμα που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα είναι να έχετε κατά νου το ύψος σας όταν εξετάζετε τις επιλογές σας. Κατά κανόνα, το πάπλωμα πρέπει να είναι 20-30 cm μακρύτερο από το ύψος σας.

  Πότε πρέπει να σκεφτώ να αλλάξω το μέγεθος του παπλώματός μου;

  Τα μεγαλύτερα παπλώματα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, π.χ. διπλά και king size, και ταιριάζουν σε διαφορετικά μεγέθη κρεβατιού και προσωπικές προτιμήσεις.

  Η επιλογή του καλύτερου μεγέθους για εσάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το πάπλωμα. Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να κοιμηθείτε μόνοι και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το επιπλέον πλάτος για να βάλετε το πάπλωμα κάτω από εσάς, ένα διπλό πάπλωμα θα πρέπει να είναι αρκετό. Αλλά, αν ψάχνετε για ένα πάπλωμα τόσο για εσάς, όσο και για τον σύντροφό σας, τα επιπλέον 20 έως 40 cm σε πλάτος θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμα.

  Τι μέγεθος πάπλωμα να αγοράσω για το παιδί μου;

  Ένα πάπλωμα για ενήλικες θα είναι πολύ μεγάλο για τα περισσότερα παιδιά κάτω της σχολικής ηλικίας. Αν έχετε μικρά παιδιά, θα πρέπει να σκεφτείτε ένα βρεφικό πάπλωμα ή ένα παιδκό πάπλωμα, καθώς είναι κατασκευασμένα με γνώμονα τα μικρότερα παιδιά.

  Το ύψος του παιδιού σας θα επηρεάσει το πότε θα πρέπει να αλλάξετε από το ένα μέγεθος στο άλλο. Αλλά, οι αλλαγές στα πρότυπα ύπνου τους μπορούν, επίσης, να αποκαλύψουν πότε είναι ώρα για ένα μεγαλύτερο πάπλωμα.

  Ένα πάπλωμα 100x135 cm είναι κατάλληλο για παιδιά από 9 μηνών και μέχρι τη σχολική ηλικία.

  3. Βάρος, ισχύς πλήρωσης και θερμοκρασία

  Όσον αφορά τη θερμοκρασία ενός παπλώματος, στη JYSK χωρίζουμε τα παπλώματά μας σε τρεις κατηγορίες: δροσερά, ζεστά και εξαιρετικά ζεστά. Ποιο είδος επιλέγετε εξαρτάται από:

  • Το ποια χρονική περίοδο του έτους σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε - καλοκαίρι ή χειμώνα
  • Το αν προτιμάτε να νιώθετε ζεστασιά ή δροσιά το βράδυ
  • Την θερμοκρασία του σώματός σας ενώ κοιμάστε

  Η θερμοκρασία ενός παπλώματος με φυσικό γέμισμα (π.χ. ένα πουπουλένιο πάπλωμα), καθορίζεται από την ισχύ πλήρωσής του. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς πλήρωσης, τόσο καλύτερα το πάπλωμα διατηρεί τη ζεστασιά.

  Ένα πάπλωμα με χαμηλή ισχύ πλήρωσης χρειάζεται περισσότερο γέμισμα για να το αισθάνεστε ζεστό, ενώ ένα πιο λεπτό πάπλωμα μπορεί να κρατήσει τη θερμότητα και να σας κρατήσει ζεστό αν έχει υψηλή ισχύ πλήρωσης.

  Η ισχύς πλήρωσης καθορίζεται από τρεις παράγοντες:

  • Το είδος πάπιας/χήνας
  • Την ποιότητα
  • Την αναλογία μεταξύ φτερών και πούπουλων

  Πρέπει να αγοράσετε ένα ζυγισμένο πάπλωμα;

  Ένα ζυγισμένο πάπλωμα είναι ένα πολύ βαρύ πάπλωμα, με το οποίο μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα όταν κοιμούνται με ένα ζυγισμένο πάπλωμα. Αυτό κάνει τα ζυγισμένα παπλώματα δημοφιλή στους τομείς της υγείας και της ευεξίας.

  Το διακριτό χαρακτηριστικό ενός ζυγισμένου παπλώματος είναι, σωστά, το βάρος του. Ένα τυπικό πάπλωμα από ίνες, πούπουλα ή φτερά ζυγίζει από ένα ως δύο κιλά. Ένα ζυγισμένο πάπλωμα είναι αρκετά πιο βαρύ.

  Τα ζυγισμένα παπλώματα είναι, κυρίως, γεμάτα με μικρές γυάλινες χάντρες. Αυτές οι μικρές γυάλινες χάντρες αντιπροσωπεύουν ως και το 95% του γεμίσματος ενός ζυγισμένου παπλώματος. Οι χάντρες κάνουν το πάπλωμα πολύ βαρύ και του επιτρέπουν να λάβει το σχήμα του σώματός σας. Αν δοκιμάσετε ένα ζυγισμένο πάπλωμα, θα παρατηρήσετε αμέσως ότι κολλάει στο σώμα σας.

  Το σωστό ζυγισμένο πάπλωμα εξαρτάται από το δικό σας βάρος. Ένας εμπειρικός κανόνας λέει ότι το πάπλωμα πρέπει να είναι 10-15% του βάρους σας. Αν ζυγίζετε μεταξύ 50-70 kg, ένα ζυγισμένο πάπλωμα βάρους 7 kg είναι πιθανότατα κατάλληλο για εσάς. Αν ζυγίζετε μεταξύ 70-90 kg, ένα πάπλωμα βάρους 9 kg είναι πιθανότατα κατάλληλο για εσάς.

  Διαβάστε περισσότερα για το πώς ένα ζυγισμένο πάπλωμα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου σας.

  4. Πόσο κοστίζει ένα πάπλωμα;

  Στη JYSK διαθέτουμε παπλώματα για κάθε ανάγκη και προϋπολογισμό. Η τιμή ενός παπλώματος εξαρτάται από τα υλικά και την ποιότητά του. Το πρώτο βήμα για να βρείτε ένα πάπλωμα που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας είναι να κατανοήσετε τις τρεις σειρές ποιότητας στις οποίες χωρίσαμε τα παπλώματά μας στη JYSK: BASIC, PLUS και GOLD.

  Πώς επηρεάζει το γέμισμα του παπλώματος την τιμή του;

  Η ποιότητα και η τιμή είναι αλληλένδετα. Για να κατανοήσετε την τιμή ενός παπλώματος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους πιο συνηθισμένους τύπους γεμίσματος σε παπλώματα με φυσικό γέμισμα και σε παπλώματα με γέμισμα ινών.

  Φυσικό γέμισμα

  Υπάρχουν διάφοροι τύποι φυσικού γεμίσματος.

  Φτερά

  Τα φτερά είναι ένα προσιτό φυσικό υλικό με χαμηλή μονωτική ισχύ. Ένα υψηλό ποσοστό φτερών έχει ως αποτέλεσμα ένα σχετικά βαρύ πάπλωμα, που προτιμάται από μερικούς ανθρώπους.

  Πούπουλα πάπιας

  Το πούπουλα πάπιας έχουν καλύτερη μονωτική ισχύ από ότι τα φτερά.

  Πούπουλα πάπιας Muscovy

  Τα πούπουλα πάπιας Muscovy είναι μικρότερα από τα πούπουλα πάπιας και έχουν καλή μονωτική ικανότητα.

  Πούπουλα χήνας

  Τα πούπουλα χήνας έχουν υψηλή μονωτική ισχύ και συμβάλλουν σε ένα ωραίο και αέρινο πάπλωμα.

  Πούπουλα πάπιας Eider 

  Τα πούπουλα πάπιας Eider θεωρούνται από τα πιο ζεστά και ελαφριά φυσικά υλικά στον κόσμο.

  Γέμισμα από ίνες

  Υπάρχουν διάφορες ποιότητες γεμίσματος ινών. 

  Δισδιάστατη ίνα

  Το τυπικό γέμισμα με ίνες είναι αυτό που είναι γνωστό ως δισδιάστατη ίνα στην βιομηχανία των κλινοσκεπασμάτων. Είναι ένα προσιτό προϊόν.

  Τρισδιάστατη ίνα

  Η τρισδιάστατη ίνα ονομάζεται, επίσης, κοίλη ίνα. Στη JYSK, οι κοίλες ίνες διατίθενται σε τρεις εκδοχές: μίας οπής, τριών οπών και επτά οπών. Οι οπές γεμίζουν με αέρα και έτσι αυξάνουν τη μονωτική ισχύ του γεμίσματος.

  5. Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε το πάπλωμά σας;

  Ως γενική οδηγία, θα πρέπει να αντικαθιστάτε το πάπλωμά σας κάθε πέντε ως δέκα χρόνια, αλλά εξαρτάται από την ποιότητα του παπλώματος – τόσο αυτών με φυσικό γέμισμα, όσο αυτών με γέμισμα από ίνες.

  Ένα φθαρμένο πάπλωμα θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη άνεση στον ύπνο. Για να ξέρετε πότε είναι ώρα να αντικαταστήσετε το πάπλωμά σας, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

  1. Όγκος: Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το γέμισμα του παπλώματος. Έχει το γέμισμα τον ίδιο όγκο με όταν αγοράσατε το πάπλωμα;

  2. Μάζα: Θα πρέπει, επίσης, να προσέχετε την κατανομή του γεμίσματος. Κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το πάπλωμα ή έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται σε ορισμένες περιοχές; Αν αντιληφθείτε ότι το γέμισμα έχει μαζευτεί σε συστάδες, ανακινήστε καλά το πάπλωμά σας.

  3. Φόδρα: Όταν ανοίγουν μικρές τρύπες στο ύφασμα, το γέμισμα του παπλώματος είναι πιθανό να αρχίσει να πέφτει. Ελέγχετε για τρύπες όταν αλλάζετε τα κλινοσκεπάσματά σας.

  4. Εμφάνιση: Αν δείτε λεκέδες και αποχρωματισμούς στο πάπλωμα που δεν ξεπλένονται, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το πάπλωμα.

  6. Τα καλύτερα παπλώματα

  Αν ψάχνετε για ένα νέο πάπλωμα, μπορεί να αισθανθείτε μπερδεμένοι από τις πολλές διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη συλλογή παπλωμάτων μας στο διαδικτυακό μας κατάστημα ή μπορείτε να επισκεφτείτε το τοπικό σας κατάστημα JYSK. Είμαστε πάντα έτοιμοι να σας συμβουλεύσουμε για την επιλογή του παπλώματος σας, ώστε να καταλήξετε σε ένα προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από παπλώματα σε διάφορες τιμές και για διαφορετικές ανάγκες.

  Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε τους άλλους οδηγούς μας για να λάβετε συμβουλές σχετικά με τον ύπνο και τη δημιουργία του καλύτερου δυνατού περιβάλλοντος ύπνου.

  Ακόμα, περιποιηθείτε το πάπλωμα και το μαξιλάρι σας με καινούργια σετ παπλωματοθήκης.

  Ανακαλύψτε περισσότερα

  Ασφάλεια στα παιδικά παπλώματα

  Ασφάλεια στα παιδικά παπλώματα

  Πάπλωμα με ύφασμα φυτικής προέλευσης

  Πάπλωμα με ύφασμα φυτικής προέλευσης

  Στο προσκήνιο: Το σετ παπλωματοθήκης NELL

  Στο προσκήνιο: Το σετ παπλωματοθήκης NELL

  Οδηγός παπλωμάτων

  Οδηγός παπλωμάτων