Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Γυναίκα που κοιμάται με ζυγισμένο πάπλωμα και άντρας που διαβάζει ένα βιβλίο στο κρεβάτι

Ένα ζυγισμένο πάπλωμα μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο σας

Αισθάνεστε ποτέ ανήσυχοι όταν έρχεται η ώρα να κοιμηθείτε ή δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε; Ένα ζυγισμένο πάπλωμα μοιάζει με μια ζεστή, απαλή αγκαλιά και βοηθά μερικούς ανθρώπους να βελτιώσουν τον ύπνο τους. Ένα ζυγισμένο πάπλωμα είναι ένα πολύ βαρύ πάπλωμα, το οποίο με το βάρος του δημιουργεί μια πίεση στο σώμα που προκαλεί μια σειρά θετικών επιδράσεων που μπορούν να συμβάλουν σε μια καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Η σταθερή αλλά ήπια πίεση που ασκείται από τη ζυγισμένη κουβέρτα, ονομάζεται “Deep Pressure Touch Stimulation” (DPTS). Μελέτες δείχνουν ότι η DPTS οδηγεί σε αυξημένη απελευθέρωση των ορμονών "χαλάρωσης". Ταυτόχρονα, το επίπεδο των ορμονών του στρες μειώνεται και αυξάνεται το επίπεδο της ορμόνης του ύπνου. Με άλλα λόγια: ένα ζυγισμένο πάπλωμα αυξάνει την αίσθηση της ευεξίας και διευκολύνει σε θέματα ύπνου.

Βρείτε περισσότερες συμβουλές για έναν καλύτερο ύπνο

Ένα ζυγισμένο πάπλωμα με γέμισμα από γυάλινες χάντρες

Ωστόσο, ένα ζυγισμένο πάπλωμα είναι κατάλληλο για οποιονδήποτε, και όχι μόνο για εκείνους που ενδεχομένως αισθάνονται δυσαρεστημένοι με την ποιότητα του ύπνου τους. Το βάρος του παπλώματος και η ευέλικτη κατασκευή του επιτρέπουν στον χρήστη να χαλαρώσει, να έχει την εμπειρία ενός αποτελεσματικού, βαθύ ύπνου, ώστε να ξυπνά ξεκούραστος και να αισθάνεται καλύτερα.

Το πάπλωμα είναι πολύ βαρύ επειδή έχει τμήματα γεμισμένα με μικρές, γυάλινες χάντρες. Το βάρος από τις γυάλινες χάντρες κάνει το πάπλωμα να προσαρμόζεται στο σώμα. Το κάλυμμα παρέχει μια ομαλή, ομοιόμορφη πίεση σε όλο το σώμα.

Επιλέξτε το σωστό βάρος του παπλώματος

Σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα πάπλωμα που ταιριάζει περίπου κατά 10-15% με το βάρος του σώματός σας. Δείτε τη συλλογή μας ζυγισμένων παπλωμάτων.

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το πάπλωμα

Μπορείτε να κοιμηθείτε με το ζυγισμένο πάπλωμα από την πρώτη κιόλας νύχτα. Στην αρχή, μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, γι' αυτό σας συνιστούμε να δώσετε χρόνο για μια δοκιμαστική περίοδο ως και ένα μήνα. Ή ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το πάπλωμα σταδιακά και αυξήστε τον χρόνο χρήσης σιγά-σιγά.

Τι να προσέξετε

Άτομα με αδύναμη πνευμονική ή μυϊκή ικανότητα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν την χρήση. Εάν αισθάνεστε οποιαδήποτε δυσφορία, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το πάπλωμα.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ποιο πάπλωμα να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο πάπλωμα να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ασφάλεια στα παιδικά παπλώματα

Ασφάλεια στα παιδικά παπλώματα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα