Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Γυναίκα που κοιμάται στο πλάι με πάπλωμα και μαξιλάρι

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός

Όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα νέο στρώμα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Από τα υλικά ως την τιμή μέχρι τον τρόπο που ένα στρώμα στηρίζει το σώμα σας ανάλογα με την προτιμώμενη θέση ύπνου σας, χρειάζεται να ληφθούν υπόψη πριν αποφασίσετε ποιο στρώμα είναι το σωστό για εσάς.

Σε αυτόν τον οδηγό, συγκεντρώσαμε τις πιο σημαντικές πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να επιλέξετε ένα στρώμα που θα σας προσφέρει έναν καλό και ποιοτικό ύπνο. 

  1. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών τύπων στρωμάτων;

  Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι στρωμάτων και όλοι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  Παρακάτω θα εξετάσουμε τους διαφορετικούς τύπους στρωμάτων, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, θα σας δώσουμε τις πληροφορίες και το υλικό έμπνευσης που θα χρειαστείτε για να αποφασίσετε ποιο στρώμα είναι το κατάλληλο για εσάς.

  2. Στρώματα ελατηρίων

  Ένα στρώμα ελατηρίων διαθέτει μία ή περισσότερες στρώσεις από ελατήρια και επένδυση από άλλα υλικά πλήρωσης, όπως συνήθως αφρό. Αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει τη βέλτιστη άνεση και ένα στρώμα που θα προσαρμοστεί στο σχήμα του σώματός σας. 

  Τα ελατήρια αποτελούν τον πυρήνα ενός στρώματος ελατηρίων. Στη JYSK, διαθέτουμε δύο τύπους ελατηρίων: τα (multi) ανεξάρτητα ελατήρια σε θήκες (pocket springs) και τα ενιαία ελατήρια (bonell springs). 

  • Τα pocket springs κινούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο και προσφέρουν στο σώμα σας την καλύτερη υποστήριξη όταν κοιμάστε. Κάθε ανεξάρτητο ελατήριο περικλείεται σε μια μικρή υφασμάτινη θήκη που μειώνει τη φθορά του και ελαχιστοποιεί τον θόρυβο του στρώματος.
  • Τα bonell springs είναι μεγαλύτερα, που σημαίνει ότι κάθε ελατήριο καλύπτει μεγαλύτερη περιοχή. Ως εκ τούτου, δεν θα λάβετε το ίδιο επίπεδο στήριξης και προσαρμοστικότητας που θα λαμβάνατε από τα ανεξάρτητα ελατήρια. 

  Τα πλεονεκτήματα ενός στρώματος ελατηρίων

  • Ένα στρώμα ελατηρίων είναι κατάλληλο για σκελετό κρεβατιού ή για ένα κρεβάτι τύπου continental
  • Ο συνδυασμός των ελατηρίων και του αφρού μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου εκείνων που επωφελούνται από την καλή στήριξη ενός στρώματος με ελατήρια. Όσο περισσότερα ελατήρια, τόσο περισσότερα σημεία στήριξης. 
  • Μερικά στρώματα ελατηρίων προσφέρουν σε όσους κοιμούνται στο πλάι ζώνες διαβαθμισμένης άνεσης στην περιοχή των ώμων για επιπλέον στήριξη. 
  • Μερικά στρώματα ελατηρίων μπορούν να γυρίσουν και σε πολλά από αυτά η μία πλευρά είναι πιο σκληρή από την άλλη. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές για ζευγάρια με διαφορετικές ανάγκες στήριξης. 
  • Ένα στρώμα ελατηρίων "αναπνέει". 

  Τα μειονεκτήματα ενός στρώματος ελατηρίων

  • Μερικά στρώματα ελατηρίων μπορεί να δείχνουν πιο "ζωηρά" συγκριτικά με άλλους τύπους στρωμάτων. Είναι πιο πιθανό να αισθάνεστε τις κινήσεις του συντρόφου σας σε ένα στρώμα με ελατήρια παρά σε κάποιο άλλο είδος στρώματος. 
  • Ένα στρώμα ελατηρίων με ενιαία ελατήρια τύπου bonell μπορεί να παρουσιάζει μικρούς θορύβους όταν κινείστε. Στα στρώματα ελατηρίων με ανεξάρτητα ελατήρια τύπου pocket, κάθε ανεξάρτητο ελατήριο είναι σε μια μικρή υφασμάτινη θήκη μειώνοντας έτσι τους θορύβους.

  3. Στρώματα αφρού

  Ένα στρώμα αφρού μπορεί να είναι κατασκευασμένο από πολλές στρώσεις διαφορετικών τύπων αφρών. Ένα στρώμα με πυρήνα αφρού πολυαιθέρα και μία στρώση από αφρό μνήμης παρέχει πολύ καλή άνεση. Ο αφρός μνήμης επιτρέπει στο στρώμα να προσαρμοστεί στο σχήμα του σώματός σας. 

  Μερικά στρώματα αφρού μπορούν να γυρίσουν από την άλλη μεριά και σε πολλά μοντέλα στρωμάτων η μία πλευρά είναι σκληρότερη από την άλλη. Αυτό σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ένα στρώμα αφρού στις ιδιαίτερες ανάγκες ύπνου σας. 

  Τα πλεονεκτήματα ενός στρώματος αφρού

  • Ένα στρώμα αφρού είναι πολύ ευπροσάρμοστο. Μερικά στρώματα αφρού αγκαλιάζουν πλήρως το σώμα.
  • Ένα στρώμα από αφρώδες υλικό είναι λιγότερο "ζωηρό" από ότι ένα στρώμα ελατηρίων, που σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες να ενοχλείτε το σύντροφό σας καθώς αλλάζετε θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Και αντίστροφα. 

  Τα μειονεκτήματα ενός στρώματος αφρού

  • Η διάρκεια ζωής ενός στρώματος αφρού είναι μικρότερη από αυτή ενός στρώματος ελατηρίων. 
  • Ο αφρός μπορεί να χάσει μέρος της ελαστικότητας και της προσαρμοστικότητας με την πάροδο του χρόνου. 

  4. Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα στρώμα;

  Το πιο σημαντικό όταν αγοράζετε ένα νέο στρώμα είναι να βρείτε αυτό που θα σας κάνει να νιώθετε άνετα και να απολαμβάνετε έναν ποιοτικό ύπνο.

  Οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν: τη σκληρότητα, το μέγεθος και την τιμή του στρώματος, καθώς και το σωματικό σας βάρος και τον τύπο του κρεβατιού στο οποίο θα τοποθετήσετε το στρώμα.

  Στο κείμενο που ακολουθεί, θα εξετάσουμε όλους τους προαναφερθέντες παράγοντες, ώστε να είστε καλά ενημερωμένοι πριν αποφασίσετε ποιο στρώμα να επιλέξετε που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

  5. Πόσο σκληρό πρέπει να είναι ένα στρώμα;

  Το σωματικό σας βάρος και το σχήμα του σώματός σας θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τη σκληρότητα του στρώματός σας. Κατά κανόνα, όσο μεγαλύτερο είναι το σωματικό βάρος, τόσο σκληρότερο πρέπει να είναι το στρώμα. Αν έχετε μια πιο γεμάτη σιλουέτα, ένα στρώμα με ζώνες στήριξης στους ώμους και στους γοφούς είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ένα στρώμα με προκαθορισμένες ζώνες στήριξης θα εξασφαλίσει ότι οι ώμοι και οι γοφοί σας θα βυθίζονται στο στρώμα όπως θα έπρεπε, ενώ η σπονδυλική σας στήλη θα παραμένει ίσια.

  Το βάρος σας

  Σκληρότητα στρώματος

  Ως 75 kg

  Αν το σωματικό σας βάρος είναι λιγότερο από 75 κιλά, θα θέλετε ένα στρώμα μέτριο-σκληρό.

  Μεταξύ 75-95 kg

  Αν το σωματικό σας βάρος είναι μεταξύ 75 - 95 κιλά, πρέπει να επιλέξετε ένα στρώμα σκληρό.

  Άνω των 95 kg   

  Αν το σωματικό σας βάρος είναι μεγαλύτερο από 95 κιλά, το στρώμα σας θα πρέπει να είναι πολύ σκληρό.

  6. Το μέγεθος του στρώματος είναι σημαντικό

  Όταν πρόκειται για τη διάσταση του στρώματος, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πόσα άτομα θα κοιμούνται στο στρώμα και πόσο χώρο έχετε στο υπνοδωμάτιο σας. 

  Υπάρχουν διάφορες τυπικές διαστάσεις που μπορούν να σας καθοδηγήσουν. 

  Ποιο μέγεθος στρώματος είναι καλύτερο για εσάς;

  Διαστάσεις

  Κατάλληλο για

  80x200 cm / 90x190 cm / 90x200 cm (Μονό στρώμα)

  Κατάλληλο για το δωμάτιο επισκεπτών, όπου ο διαθέσιμος χώρος είναι περιορισμένος. Ένα κρεβάτι επισκέπτη είναι συνήθως 90x190 cm, επομένως ένα μονό στρώμα ταιριάζει τέλεια σε ένα μικρότερο δωμάτιο.

  Τα στρώματα αφρού είναι συνήθως οι προτιμώμενες λύσεις.

  Δείτε τις επιλογές

  120x200 cm (Ημίδιπλο)

  140x200 cm (Διπλό στρώμα)

  Μια πολύ καλή λύση για τους νέους, τους εφήβους και τους εργένηδες. Εξίσου λειτουργικά για κοιτώνες ή εξοχικές κατοικίες, όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος για μεγαλύτερο κρεβάτι.

  Δείτε τις επιλογές

  160x200 cm (Υπέρδιπλο στρώμα - King size)

  Μια καλή λύση για ζευγάρια που μένουν σε μικρότερο διαμέρισμα.

  Δείτε τις επιλογές

  180x200 cm (Super Υπέρδιπλο στρώμα - Super king size)

  Η καλύτερη επιλογή για ζευγάρια που ζουν σε μεγαλύτερο σπίτι. Ένα super υπέρδιπλο στρώμα είναι επίσης ιδανικό όταν ο ένας εκ των δύο στριφογυρίζει ενώ κοιμάται. Με ένα στρώμα 180x200 cm, υπάρχει αρκετός χώρος για τις νύχτες που τα παιδιά τρυπώνουν στο κρεβάτι.

  Δείτε τις επιλογές

  Το ύψος σας είναι επίσης ένας παράγοντας για την επιλογή του στρώματος. Κατά κανόνα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα στρώμα το οποίο έχει μήκος τουλάχιστον 20 cm μακρύτερο από το ύψος σας. 

  Αν κοιμάστε σε ένα στρώμα που είναι κοντό για εσάς, οι ζώνες άνεσης δεν θα ταιριάζουν με το σώμα σας και δεν θα λαμβάνετε τη στήριξη που χρειάζεστε. Αυτό ισχύει τόσο για όσους κοιμούνται στο πλάι, όσο και για όσοyς κοιμούνται ανάσκελα.

  7. Επιλέξτε το σωστό στρώμα για τη στάση ύπνου σας

  Όταν μιλάμε για τη στάση ύπνου, αυτό στο οποίο εστιάζουμε πραγματικά είναι η θέση στην οποία ξαπλώνουμε μόλις πέφτουμε για ύπνο. Είναι η στάση στην οποία είστε σε θέση να χαλαρώσετε τους μύες σας και να αποκοιμηθείτε. Αυτή ακριβώς η αίσθηση χαλάρωσης σας επιτρέπει να ξυπνήσετε ξεκούραστοι. Βρείτε ένα στρώμα που συγκρατεί την σπονδυλική σας στήλη ευθεία, όταν ξαπλώνετε στην προτιμώμενη σας στάση ύπνου. Το εκπαιδευμένο προσωπικό μας μπορεί να σας καθοδηγήσει και να σας συμβουλέψει.

  8. Ποιο στρώμα ταιριάζει σε ποιο τύπο κρεβατιού;

  Οι επιλογές σας όταν επιλέγετε ένα στρώμα εξαρτώνται από τον τύπο του στρώματος που θεωρείτε πιο άνετο και τον τύπο του κρεβατιού που έχετε ήδη ή που σκοπεύετε να αποκτήσετε. 

  Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ποιο στρώμα ταιριάζει καλύτερα στους διαφορετικούς τύπους κρεβατιών. 

  Τύπος

  Στρώμα ελατηρίων

  Στρώμα αφρού

  Σκελετός κρεβατιού

  Κρεβάτι Continental

  Κρεβάτι επισκέπτη 

  Κουκέτα

  9. Τα καλύτερα στρώματα

  Πιθανότατα έχει παρατηρήσει ότι υπάρχουν πολλά μοντέλα στρωμάτων για να επιλέξετε. Έτσι, τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα στρώμα; 

  Στη JYSK, είμαστε πάντα έτοιμοι να σας βοηθήσουμε και να σας συμβουλέψουμε στην επιλογή του στρώματός σας, ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας, στη στάση ύπνου σας και στον προϋπολογισμό σας.

  Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τους υπόλοιπους οδηγούς μας με συμβουλές και υλικό έμπνευσης, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το καλύτερο περιβάλλον ύπνου για εσάς

  Μην παραλείψετε να ενισχύσετε το στρώμα σας με ένα ανώστρωμα και ένα επίστρωμα. Ένα ανώστρωμα μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας, ενώ ένα επίστρωμα εξυπηρετεί σκοπούς υγιεινής. Διαβάστε τα πάντα για τα ανωστρώματα και τα επιστρώματα στον οδηγό μας

  Ανακαλύψτε περισσότερα

  Οδηγός κρεβατιών

  Οδηγός κρεβατιών

  Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

  Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

  Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

  Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

  Πώς να μην γλιστράει το ανώστρωμά σας

  Πώς να μην γλιστράει το ανώστρωμά σας