Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Άντρας που κοιμάται με μαξιλάρι και ανώστρωμα

Πώς να μην γλιστράει το ανώστρωμά σας

Λίγα πράγματα είναι χειρότερα από έναν καλό ύπνο που έχει διαταραχθεί, και ένα ανώστρωμα που γλιστράει και φεύγει από τη θέση του μπορεί με βεβαιότητα να διαταράξει τον ύπνο σας. Επιπρόσθετα, είναι ενοχλητικό να χρειάζεται να φτιάχνετε το ανώστρωμα και να το επανατοποθετείτε σε εβδομαδιαία βάση ή ακόμα και ημερησίως. Ευτυχώς υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μην γλιστράει το ανώστρωμα από το στρώμα και να το διατηρήσετε στη θέση του, παρέχοντάς σας τις καλύτερες συνθήκες για να απολαύσετε έναν ποιοτικό ύπνο χωρίς διακοπές.

Γιατί γλιστράει ένα ανώστρωμα;

Πριν βρείτε τη λύση για να στερεώσετε το ανώστρωμα, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τι προκαλεί το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να αναλογιστείτε, τα οποία μπορεί να συμβάλλουν:

 • Το μέγεθος του στρώματος και του ανωστρώματος
  Ένα στοιχείο για το πόσο καλά θα μείνει στη θέση του το ανώστρωμα, του οποίου η σημασία δεν μπορεί να υποτιμηθεί, είναι το μέγεθος του ανωστρώματός σας σε σχέση με το στρώμα σας. Μια αναντιστοιχία μεταξύ των δύο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το ανώστρωμά σας να γλιστράει τριγύρω: ένα μικρότερο ανώστρωμα μπορεί να γλιστράει προς τις άδειες άκρες και γωνίες του στρώματος, ενώ ένα μεγαλύτερο μπορεί να βρεθεί να κρέμεται έξω από το στρώμα, μετατοπίζοντας και το υπόλοιπο εκτός. 
   
 • Η ηλικία του στρώματος και του ανωστρώματος
  Σε ένα παλιό ανώστρωμα ή στρώμα, το γέμισμα και το κάλυμμα μπορεί να έχουν φθαρεί. Έτσι, η υφή της επιφάνειας οδηγεί σε λιγότερη τριβή μεταξύ των δύο και το ανώστρωμα δεν μπορεί να διατηρηθεί στη θέση του, με αποτέλεσμα να μην είναι σταθερό και να γλιστράει τριγύρω. 
   
 • Ανεπαρκές κράτημα και τριβή
  Ανάλογα με τους τύπους του στρώματος και του ανωστρώματος, καθώς και των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται, το κράτημα μεταξύ των δύο μπορεί μερικές φορές να είναι ανεπαρκές. Αυτό ενισχύεται αν κατά τη διάρκεια της νύχτας κινείστε ιδιαίτερα πολύ και ακόμη περισσότερο αν το στρώμα και το ανώστρωμα σας είναι παλιά και φθαρμένα.
   
 • Το να στριφογυρίζετε και να γυρνάτε ενώ κοιμάστε
  Αν έχετε την τάση να στριφογυρίζετε κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να είναι ο κύριος λόγος που το ανώστρωμά σας μετατοπίζεται. Οι συχνές αλλαγές στη θέση ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας θα μπορούσε επίσης να είναι μια ένδειξη ότι το ανώστρωμά σας δεν προσφέρει στο σώμα σας τη μέγιστη υποστήριξη, κάτι που είναι προαπαιτούμενο αν επιθυμείτε έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε το ανώστρωμα στη θέση του;

Υπάρχουν πολλά πράγματα  που μπορείτε να κάνετε για να σταθεροποιήσετε τα είδη ύπνου και να αποτρέψετε την ολίσθηση του ανωστρώματός σας. Ακολουθούν οι τρεις βασικές συμβουλές μας: 

 • Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα σας και το ανώστρωμά σας έχουν την ίδια διάσταση
  Αν το ανώστρωμα και το στρώμα σας έχουν την ίδια διάσταση, η εφαρμογή των δύο θα είναι εύκολη. Η τέλεια εφαρμογή θα προσφέρει ένα υπέροχο σκηνικό ύπνου και ένα ανώστρωμα που δύσκολα θα μπορεί να φύγει από τη θέση του. Ευτυχώς, το να βρείτε το σωστό ανώστρωμα είναι εύκολο καθώς διατίθενται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και στη συλλογή μας θα βρείτε το ανώστρωμα που ταιριάζει ιδανικά στο στρώμα σας.  
 • Σκεφτείτε αν ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα νέο ανώστρωμα 
  Η απόκτηση ενός καινούργιου ανωστρώματος είναι η ιδανική λύση αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με την παλαιότητα του ανωστρώματος. Με το νέο ύφασμα και το υλικό που δεν θα έχει φθαρεί, το νέο σας ανώστρωμα θα είναι πιο σταθερό και επομένως λιγότερο πιθανό να φεύγει από τη θέση του. 
   
 • Δημιουργήστε μεγαλύτερη τριβή και πρόσφυση για το ανώστρωμά σας
  Τοποθετήστε μια κουβέρτα, ένα υπόστρωμα ή κάτι παρεμφερές κάτω από το ανώστρωμά σας, για να δημιουργήσετε μεγαλύτερη τριβή και πρόσφυση. Δημιουργώντας μεγαλύτερη τριβή προλαμβάνετε την μετακίνηση του ανωστρώματός σας, και υπάρχουν πολλές λύσες για να το πετύχετε, όπως χρησιμοποιώντας αντιολισθητικά υποστρώματα, ειδικά για στρώματα ή κι εκείνα που έχουν σχεδιαστεί για τα χαλιά.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Οδηγός κρεβατιών

Οδηγός κρεβατιών

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα