Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ 20-60%*
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

Οδηγός: Επιλέξτε γλάστρες για τον εξωτερικό χώρο

Οδηγός: Επιλέξτε γλάστρες για τον εξωτερικό χώρο

Πριν διαλέξετε τις καινούργιες σας γλάστρες, σκεφτείτε πού θα τις τοποθετήσετε ώστε να είστε σίγουροι ότι έχετε επιλέξει το σωστό μέγεθος, σχήμα, υλικό και στυλ. Επιτρέψτε μας να σας καθοδηγήσουμε, ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Μέγεθος γλαστρών

Αρχικά, σκεφτείτε τι φυτά θέλετε να έχετε στο μπαλκόνι σας ή στο αίθριο, πόσο μεγάλα είναι και πόσο μπορούν να γίνουν. Μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσετε με μια γλάστρα που είναι μεγαλύτερη από ότι το φυτό, ώστε να έχει χώρο να αναπτυχθεί.

Παγκάκι κήπου με μεταλλικές γλάστρες


Επίσης, σκεφτείτε τις ρίζες του φυτού. Συνήθως χρειάζονται όσο χώρο χρειάζεται και το φυτό έξω από τη γλάστρα.

Μεγάλη βεράντα με γλάστρες σε διαφορετικά μεγέθη

Γλάστρες & Σχήμα

Οι τετράγωνες γλάστρες κήπου σας επιτρέπουν να τις τοποθετήσετε στη σειρά και να δείχνει ο χώρος "τακτοποιημένος". Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα μονοπάτι ή να οριοθετήσετε έναν χώρο ή την είσοδο. Οι τετράγωνες γλάστρες μπορούν να τοποθετηθούν πολύ κοντά η μία στην άλλη, γεγονός που διευκολύνει το πότισμα των φυτών, χωρίς να γεμίζει το μπαλκόνι νερά.

Ψηλές γλάστρες κήπου στη σειρά παράλληλα στον τοίχο


Οι "υπερυψωμένες" γλάστρες μπορούν να δημιουργήσουν μια μοντέρνα, αέρινη αίσθηση στη βεράντα ή στο αίθριο σας. Είναι ιδανικές για φυτά που τα κλαδιά τους πέφτουν προς τα κάτω ή για αναρριχώμενα φυτά.

Γλάστρες σε υπερυψωμένη βάση


Οι γλάστρες με στενό στόμιο τείνουν να διατηρούν υγρασία κι έτσι το φυτό δεν στεγνώνει. Ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο όταν έρθει η ώρα να μεταφυτεύσετε το φυτό.

Δύο γκρι γλάστρες σε αίθριο

Γλάστρες & Υλικά

Το υλικό της γλάστρας είναι σημαντικό για το τελικό βάρος της γλάστρας. Σκοπεύετε να μετακινείτε τις γλάστρες τριγύρω στο μπαλκόνι; Τότε, μια καλή ιδέα είναι να πάρετε μερικές ελαφριές γλάστρες, όπως πλαστικές ή ψάθινες.

Τετράγωνες γλάστρες πλεκτές


Εάν εκεί που ζείτε φυσάει πολύ ή αν έχετε μικρά παιδιά που παίζουν στη βεράντα, τότε, σκεφτείτε την επιλογή γλαστρών που είναι πιο βαριές και πιο δύσκολο να πέσουν.

Ψηλές και χαμηλές γλάστρες σε μεγάλο μπαλκόνι

Γλάστρες & Ύψος

Οι ψηλές γλάστρες ποτίζονται πιο εύκολα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως "διαχωριστικά", που θα μπορούν να διαχωρίσουν το σαλόνι κήπου από τον χώρο παιχνιδιού. Με ψηλές ζαρντινιέρες μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μικρό καταφύγιο προστατευμένο από τον αέρα.

Περισσότερες ιδέες για να δημιουργήσετε μοναδική ατμόσφαιρα στον εξωτερικό σας χώρο

Ψηλή ζαρντινιέρα σε αίθριο με ξύλινο δάπεδο

Γλάστρες & Στυλ

Οι γλάστρες και τα φυτά είναι το κερασάκι στην τούρτα όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του εξωτερικού σας χώρου. Δημιουργούν μια ζωντανή, δυναμική εμφάνιση και αν συνδυάσετε διαφορετικές γλάστρες, τότε, μπορείτε να απογειώσετε το οπτικό αποτέλεσμα.

Κατάφυτο μπαλκόνι με γλάστρες σε διάφορα μεγέθη, υλικά και σχήματα

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά εσωτερικού & εξωτερικού χώρου

Συμβουλές ασφαλείας για τον εξωτερικό χριστουγεννιάτικο φωτισμό

Ανανεώστε το σπίτι & τον κήπο σας με τεχνητά φυτά

Πώς να επιλέξετε το τέλειο σαλόνι κήπου

Βρείτε το τοπικό σας κατάστημα JYSK

Λάβετε συμβουλές και βοήθεια από το JYSK προσωπικό μας και ανακαλύψτε τη διευρυμένη συλλογή προϊόντων μας σε ένα κατάστημα.