Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Επιλέξτε γλάστρες για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας

Οδηγός: Επιλέξτε γλάστρες για τον εξωτερικό χώρο

Πριν διαλέξετε τις καινούργιες σας γλάστρες, σκεφτείτε πού θα τις τοποθετήσετε ώστε να είστε σίγουροι ότι έχετε επιλέξει το σωστό μέγεθος, σχήμα, υλικό και στυλ. Επιτρέψτε μας να σας καθοδηγήσουμε, ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Μέγεθος γλαστρών

Αρχικά, σκεφτείτε τι φυτά θέλετε να έχετε στο μπαλκόνι σας ή στο αίθριο, πόσο μεγάλα είναι και πόσο μπορούν να γίνουν. Μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσετε με μια γλάστρα που είναι μεγαλύτερη από ότι το φυτό, ώστε να έχει χώρο να αναπτυχθεί.

Επίσης, σκεφτείτε τις ρίζες του φυτού. Συνήθως χρειάζονται όσο χώρο χρειάζεται και το φυτό έξω από τη γλάστρα.

Γλάστρες & Σχήμα

Οι τετράγωνες γλάστρες κήπου σας επιτρέπουν να τις τοποθετήσετε στη σειρά και να δείχνει ο χώρος "τακτοποιημένος". Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα μονοπάτι ή να οριοθετήσετε έναν χώρο ή την είσοδο. Οι τετράγωνες γλάστρες μπορούν να τοποθετηθούν πολύ κοντά η μία στην άλλη, γεγονός που διευκολύνει το πότισμα των φυτών, χωρίς να γεμίζει το μπαλκόνι νερά.


Οι "υπερυψωμένες" γλάστρες μπορούν να δημιουργήσουν μια μοντέρνα, αέρινη αίσθηση στη βεράντα ή στο αίθριο σας. Είναι ιδανικές για φυτά που τα κλαδιά τους πέφτουν προς τα κάτω ή για αναρριχώμενα φυτά.

Βάση για γλάστρες σε μαύρο μεταλλικό χρώμα σε τοίχο εξωτερικού χώρου


Οι γλάστρες με στενό στόμιο τείνουν να διατηρούν υγρασία κι έτσι το φυτό δεν στεγνώνει. Ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο όταν έρθει η ώρα να μεταφυτεύσετε το φυτό.

Γλάστρες με στενό στόμιο σε μαύρο χρώμα

Γλάστρες & Υλικά

Το υλικό της γλάστρας είναι σημαντικό για το τελικό βάρος της γλάστρας. Σκοπεύετε να μετακινείτε τις γλάστρες τριγύρω στο μπαλκόνι; Τότε, μια καλή ιδέα είναι να πάρετε μερικές ελαφριές γλάστρες, όπως πλαστικές ή ψάθινες.

Τετράγωνες γλάστρες πλεκτές


Εάν εκεί που ζείτε φυσάει πολύ ή αν έχετε μικρά παιδιά που παίζουν στη βεράντα, τότε, σκεφτείτε την επιλογή γλαστρών που είναι πιο βαριές και πιο δύσκολο να πέσουν.

Γλάστρες & Ύψος

Οι ψηλές γλάστρες ποτίζονται πιο εύκολα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως "διαχωριστικά", που θα μπορούν να διαχωρίσουν το σαλόνι κήπου από τον χώρο παιχνιδιού. Με ψηλές ζαρντινιέρες μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μικρό καταφύγιο προστατευμένο από τον αέρα.

Περισσότερες ιδέες για να δημιουργήσετε μοναδική ατμόσφαιρα στον εξωτερικό σας χώρο

Γλάστρες & Στυλ

Οι γλάστρες και τα φυτά είναι το κερασάκι στην τούρτα όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του εξωτερικού σας χώρου. Δημιουργούν μια ζωντανή, δυναμική εμφάνιση και αν συνδυάσετε διαφορετικές γλάστρες, τότε, μπορείτε να απογειώσετε το οπτικό αποτέλεσμα.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Πώς να επιλέξετε το τέλειο σαλόνι κήπου

Πώς να επιλέξετε το τέλειο σαλόνι κήπου

Οδηγός: Επιλέξτε το σωστό κουτί μαξιλαριών κήπου

Οδηγός: Επιλέξτε το σωστό κουτί μαξιλαριών κήπου

Οδηγός: Βρείτε την κατάλληλη ομπρέλα κήπου για εσάς

Οδηγός: Βρείτε την κατάλληλη ομπρέλα κήπου για εσάς

Οδηγός: Πώς να επιλέξετε τις σωστές καρέκλες κήπου

Οδηγός: Πώς να επιλέξετε τις σωστές καρέκλες κήπου