Κρεβατοκάμαρα με κρεβάτι, στρώμα, ανώστρωμα, πάπλωμα, μαξιλάρι και κομοδίνο με επιτραπέζιο φωτιστικό

Οδηγός για να κάνετε τη σωστή επιλογή στρώματος

Χρειάζεστε ένα νέο στρώμα, αλλά το ερώτημα είναι ποιον τύπο στρώματος πρέπει να επιλέξετε; Πρέπει να είναι ένα στρώμα ελατηρίων, ένα στρώμα αφρού ή ένα στρώμα λάτεξ;

Στη JYSK, διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών τύπων στρωμάτων, τα οποία μπορούν να σας προσφέρουν έναν καλό ύπνο. Όλοι όμως είμαστε διαφορετικοί, τόσο στο πως κοιμόμαστε, όσο και στο πως είμαστε διαμορφωμένοι. Και όλοι έχουμε άποψη για το αν ένα καλό στρώμα πρέπει να είναι μαλακό, σκληρό ή κάπου ενδιάμεσα.

Το να έχετε το σωστό στρώμα είναι σημαντικό για την ποιότητα του ύπνου σας, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει τη συνολική υγεία και ευεξία σας. Γι' αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε το στρώμα που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τις ανάγκες σας. Παρακάτω, διαθέτουμε έναν οδηγό στρώματος με μια επισκόπηση των διαφόρων τύπων στρωμάτων.

Επισκόπηση των τύπων στρωμάτων

Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή στρώματος, θα ρίξουμε μια ματιά στα:

  • Στρώματα πλαισίου
  • Στρώματα ελατηρίων
  • Στρώματα αφρού
  • Στρώματα λάτεξ
  • Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι αφρού;

Τι είναι ένα στρώμα πλαισίου;

Το στρώμα πλαισίου είναι ένα στρώμα με ενσωματωμένο πλαίσιο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πόδι σε κάθε γωνία και έχετε ένα κρεβάτι. Αυτό κάνει ένα στρώμα πλαισίου μια ολοκληρωμένη λύση σε καλή τιμή. Με ένα στρώμα πλαισίου, έχετε στρώμα και κρεβάτι σε ένα.

Τι είναι ένα στρώμα με ελατήρια;

Ένα στρώμα ελατηρίων είναι ένα στρώμα που μπορεί να τοποθετηθεί σε σκελετό κρεβατιού ή σε continental κρεβάτι. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα ορισμένων στρωμάτων με ελατήρια είναι ότι συνήθως μπορούν να αναστραφούν. Η συχνή αναστροφή του στρώματος θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ελαστικότητά του και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του.

Τι χαρακτηρίζει ένα στρώμα με ελατήρια;

Τα στρώματα με ελατήρια αποτελούνται από ένα ή περισσότερα επίπεδα ελατηρίων που καλύπτονται από ένα στρώμα επένδυσης.

Αυτός ο συνδυασμός προσαρμόζεται στο περίγραμμα του σώματος, εξασφαλίζοντας βέλτιστη άνεση. Ο χώρος μεταξύ των ελατηρίων επιτρέπει, επίσης, την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και βοηθά στην διοχέτευση της υπερβολικής θερμότητας του σώματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ύπνος σε ένα στρώμα με ελατήρια μπορεί να είναι λιγότερο ζεστός από τον ύπνο σε ένα στρώμα αφρού.

Τα ελατήρια αποτελούν τον πυρήνα των στρωμάτων με ελατήρια. Στη JYSK, έχουμε δύο τύπους ελατηρίων: Pocket ελατήρια και bonell ελατήρια:

  • Pocket ελατήρια: Τα στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια είναι γνωστά για τα πολλαπλά σημεία στήριξης. Αυτό επιτρέπει σε ένα στρώμα με pocket ελατήρια να προσαρμόζεται στις διαφορετικές ανάγκες στήριξης του σώματος. Διαφορετικές ζώνες άνεσης δημιουργούνται με τη μεταβολή του πάχους των συρμάτων που απαρτίζουν τα ελατήρια. Το στρώμα έχει πιο σκληρή αίσθηση στα σημεία που τα ελατήρια είναι παχιά και πιο μαλακή στα σημεία που τα ελατήρια είναι πιο λεπτά. Αυτό συμβαίνει γιατί τα λεπτότερα σύρματα συμπιέζονται πιο εύκολα από τα παχύτερα. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των ζωνών άνεσης δημιουργεί εξαιρετική υποστήριξη. Κάθε μεμονωμένο ελατήριο περικλείεται σε μια μικρή υφασμάτινη θήκη που μειώνει τη φθορά και επεκτείνει έτσι τη διάρκεια ζωής του στρώματος. Ένα στρώμα με ελατήρια pocket προσαρμόζεται στο περίγραμμα του σώματος, με αποτέλεσμα μια σχετικά εύκαμπτη επιφάνεια ύπνου. Αυτός ο τύπος στρώματος συνήθως κοστίζει περισσότερο από ένα στρώμα με bonell ελατήρια.
  • Ελατήρια Bonell: Τα ελατήρια bonell καλύπτουν μια μεγαλύτερη περιοχή που συμπιέζεται ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να μην έχετε την ίδια στήριξη όπως με τις πολλαπλές ζώνες άνεσης ενός στρώματος με pocket ελατήρια. Τα ελατήρια bonell είναι ελατήρια σε σχήμα κλεψύδρας κατασκευασμένα από χοντρό μεταλλικό σύρμα. Ένα στρώμα με ενιαία ελατήρια σας χαρίζει σταθερή επιφάνεια με μεγάλη σταθερότητα, καθώς και μεγάλη διάρκεια ζωής σε προσιτή τιμή.

Γνωρίζατε ότι;

Όσο περισσότερα ελατήρια, τόσο το καλύτερο. Τα ποιοτικά στρώματα έχουν περίπου 300 ελατήρια ανά τετραγωνικό μέτρο, συχνά περισσότερα.

Τι είναι ένα στρώμα αφρού;

Το αφρώδες στρώμα είναι ένα στρώμα με πολλές χρήσεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο σκελετό του κρεβατιού σας, στην παιδική κουκέτα, στο τροχόσπιτο ή στο εξοχικό σας. Ένα αφρώδες στρώμα είναι επομένως καλό τόσο για καθημερινή χρήση, όσο και ως στρώμα επισκέπτη.

Τι χαρακτηρίζει ένα αφρώδες στρώμα;

Ένα στρώμα αφρού αποτελείται από πολλά στρώματα διαφορετικών τύπων αφρού. Η επιλογή ενός στρώματος με αφρό πολυαιθέρα ή πυρήνα αφρού υψηλής ελαστικότητας και αφρού μνήμης παρέχει καλή άνεση, ενώ ο αφρός μνήμης επιτρέπει στο στρώμα να διαμορφώνεται στο σώμα σας.

Πολλά στρώματα αφρού μπορούν να αναστραφούν, ενώ πολλά μοντέλα στρωμάτων έχουν διαφορετική αίσθηση σκληρότητας σε κάθε πλευρά. Αυτό σας δίνει την ευελιξία να προσαρμόσετε εύκολα το στρώμα για να ταιριάζει στις ανάγκες ύπνου σας.

Τι είναι ένα στρώμα λάτεξ;

Το λάτεξ είναι ένα φυσικό υλικό που κατασκευάζεται από τους χυμούς καουτσούκ δέντρων. Το latex μπορεί επίσης να παραχθεί συνθετικά. Στη JYSK διαθέτουμε στρώματα λάτεξ που είναι κατασκευασμένα από 100% φυσικό λάτεξ, καθώς και μοντέλα που αποτελούνται από συνδυασμό φυσικού και συνθετικού λάτεξ.

Είτε φυσικό είτε συνθετικό, το λάτεξ «αναπνέει». Αν είστε ο τύπος που ζεσταίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα διαπιστώσετε ότι ένα στρώμα λάτεξ έχει πιο δροσερή αίσθηση στο σώμα σας από άλλους τύπους στρωμάτων.

Τι χαρακτηρίζει ένα στρώμα λάτεξ;

Το λάτεξ «αναπνέει» και παρέχει καλή υποστήριξη στο σώμα σας. Σε αντίθεση με ένα στρώμα αφρού μνήμης, ένα στρώμα λάτεξ δεν προσαρμόζεται στο σώμα σας, ούτε σας περιβάλλει στον ίδιο βαθμό. Ένα στρώμα λάτεξ έχει την αίσθηση ότι σπρώχνει λίγο προς τα πάνω το σώμα σας, κάνοντας το στρώμα να έχει πιο σκληρή αίσθηση.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι αφρού;

Για να επιλέξετε το καλύτερο στρώμα αφρού ή στρώμα λάτεξ για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις ιδιότητες των διαφορετικών τύπων αφρού.

  • Το λάτεξ χρησιμοποιείται σε μερικά από τα πιο προηγμένα στρώματα. Είναι ένα υποστηρικτικό και εύκαμπτο υλικό που μπορεί να είναι είτε φυσικό είτε συνθετικό. Και οι δύο τύποι λάτεξ «αναπνέουν», επομένως είναι μια καλή επιλογή αν έχετε την τάση να αισθάνεστε ζεστά ενώ κοιμάστε.
  • Ο αφρός μνήμης είναι ένα εύκαμπτο υλικό που διαμορφώνεται στο σώμα σας και στη θέση ύπνου. Παρέχει καλή στήριξη και ανακούφιση για την πλάτη, το λαιμό και τις αρθρώσεις σας.
  • Ο αφρός υψηλής ελαστικότητας είναι βαρύτερος και πιο ελαστικός από τον αφρό πολυαιθέρα. Ένα στρώμα αφρού προσφέρει υψηλή υποστήριξη στο σώμα, καθώς και μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Ο αφρός πολυαιθέρας, που ονομάζεται επίσης αφρός ή αφρός PUR , χρησιμοποιείται σε πολλά μοντέλα. Απομακρύνει την υγρασία από το σώμα σας αν έχετε την τάση να ιδρώνετε τη νύχτα.

Διαβάστε επίσης τον απόλυτο οδηγό μας για την επιλογή στρώματος.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος στρώματος

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος στρώματος

Οδηγός κρεβατιών

Οδηγός κρεβατιών

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός