Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Ύπνου στη JYSK με Κέρδος 20-60%*

Τραπεζαρία με τραπέζι και 4 καρέκλες τραπεζαρίας

Πώς να επιλέξετε καρέκλες τραπεζαρίας

Πριν ξεκινήσετε να αγοράσετε νέες καρέκλες τραπεζαρίας, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: Όχι μόνο το ύψος του καθίσματος, το πλάτος και το βάθος, αλλά και το στυλ που σας αρέσει, πόσες καρέκλες θα χρειαστείτε, πόσο μετράει για εσάς η άνεση, κι αν προτιμάτε την εύκολη συντήρησή τους.

Σε αυτή τη δημοσίευση, θα σας καθοδηγήσουμε να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Μεγάλη ή μικρή τραπεζαρία;

Στρογγυλό τραπέζι με 2 καρέκλες τραπεζαρίας


Οι μικρότεροι χώροι απαιτούν μικρότερα έπιπλα. Ρίξτε μια ματιά στο πλάτος των καρεκλών που σας αρέσουν. Το πλάτος συνήθως κυμαίνεται από 45 με 55 cm – σημαντική διαφορά την οποία χρειάζεται να σκεφτείτε αν διαθέτετε περιορισμένο χώρο για το τραπέζι και τις καρέκλες σας. Μήπως να εξοικονομήσετε λίγο χώρο χρησιμοποιώντας μικρότερου μεγέθους καρέκλες, όπου χωράνε περισσότερες σε λιγότερο χώρο; Θα πρέπει να αφήσετε περίπου 15 cm κενό ανάμεσα στις καρέκλες, ώστε να κάθονται όλοι άνετα.

Αν, όμως, έχετε μια μεγάλη τραπεζαρία, βεβαιωθείτε ότι οι νέες σας καρέκλες ταιριάζουν. Επιλέξτε καρέκλες με μπράτσα ή καρέκλες με ψηλή πλάτη, για να κυριαρχήσουν στον χώρο.

Μακρόστενο τραπέζι τραπεζαρίας με 4 καρέκλες τραπεζαρίας

Άνετες καρέκλες τραπεζαρίας για δείπνα που κρατάνε ώρες

Καρέκλα τραπεζαρίας με γκρι βελούδο


Απολαμβάνετε τα δείπνα με την παρέα σας που διαρκούν για ώρες; Τότε, είναι πολύ σημαντικό να είναι άνετες οι καρέκλες σας. Βεβαιωθείτε ότι το δείπνο θα διαρκέσει πολύ, με χαλαρή διάθεση, ενδιαφέρουσες συζητήσεις και κέφι. Βρείτε μερικές καρέκλες με πλάτη, αφράτο κάθισμα και απαλή επένδυση. Οι καρέκλες που είναι λίγο πιο ευρύχωρες, στο πλάτος και στο βάθος, σας επιτρέπουν να προσθέσετε μερικά αξεσουάρ, όπως μαξιλαράκια ή ριχτάρια για επιπλέον στήριξη και στυλ.

Παιδιά στην οικογένεια;

4 ξύλινες καρέκλες τραπεζαρίας & τραπέζι ξύλινο ορθογώνιο


Αν υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια, τότε, μάλλον χρειάζεστε μερικές καρέκλες τραπεζαρίας που να καθαρίζονται εύκολα. Επιλέξτε καρέκλες από ξύλο ή με δερματίνη, οι οποίες καθαρίζονται εύκολα με ένα βρεγμένο πανί. Αν το κάθισμα είναι σκληρό, προσθέστε μερικά μαξιλάρια καρέκλας, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και να πλυθούν ή μπορείτε κάθε τόσο να τα αλλάζετε.

Καρέκλες με ύφασμα ή δερματίνη;

Τέσσερις λευκές καρέκλες τραπεζαρίας γύρω από το τραπέζι


Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι καρέκλες μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το στυλ και την εμφάνιση που θέλουμε να δημιουργήσουμε, αλλά και για την άνεση. Μια κλασική επιλογή είναι αυτή ανάμεσα στο ύφασμα και τη δερματίνη. Οι καρέκλες τραπεζαρίας KLARUP διαθέτουν ενσωματωμένο μαξιλάρι με επένδυση δερματίνης, το οποίο τις καθιστά ιδιαίτερα άνετες και είναι εύκολο να τις διατηρήσετε καθαρές. Όμοιες με τις KLARUP, οι καρέκλες KASTRUP έχουν ενσωματωμένο μαξιλάρι, αλλά με επένδυση από ύφασμα, το οποίο καθαρίζεται λίγο πιο δύσκολα, αλλά αρκετοί τις προτιμούν καθώς δείχνουν πιο ζεστές.

Τέσσερις μαύρες καρέκλες τραπεζαρίας και τραπέζι τραπεζαρίας μοναστηριακού τύπου


Τέλος, είναι σημαντικό να σκεφτείτε ποιοι θα χρησιμοποιήσουν τις καρέκλες καθημερινά. Αν είναι πιο ψηλοί ή πιο κοντοί από το μέσο όρο, βεβαιωθείτε ότι κάθονται άνετα στις καρέκλες, ή σκεφτείτε μήπως πρέπει να επιλέξετε καρέκλες με άλλο ύψος στο κάθισμα τους. Το ύψος του καθίσματος συνήθως κυμαίνεται από 45-50 cm και πρέπει να υπάρχει απόσταση περίπου 25-30 cm ανάμεσα στο τραπέζι και το κάθισμα για να υπάρχει χώρος για τα πόδια σας.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προσθέστε μια νότα φυσικής ζεστασιάς στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας

Προσθέστε μια νότα φυσικής ζεστασιάς στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας

Στο προσκήνιο: Η καρέκλα τραπεζαρίας ARNBORG

Στο προσκήνιο: Η καρέκλα τραπεζαρίας ARNBORG

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Οδηγός: Επιλογή καθρέφτη

Οδηγός: Επιλογή καθρέφτη