Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Διακοσμητικός καρέφτης σε οργανικό σχήμα και ολόσωμος καθρέφτης με μαύρο πλαίσιο

Οδηγός: Επιλογή καθρέφτη

Η χρήση καθρεφτών στη διακόσμησή σας έχει πολλά πλεονεκτήματα. Μεταξύ άλλων, μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να δείχνει πιο ευρύχωρο και πιο φωτεινό. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά πράγματα που χρειάζεται να σκεφτείτε όταν ψάχνετε τον κατάλληλο καθρέπτη για το σπίτι σας, όπως: πού θέλετε να τον τοποθετήσετε, ποιος είναι ο σκοπός του καθρέφτη, ποιο μέγεθος και τι πλαίσιο είναι το σωστό, κ.ο.κ. Σε αυτόν τον οδηγό θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές μας.

Τύποι καθρεφτών

Υπάρχουν καθρέφτες τοίχου, σχεδιασμένοι να μπορούν να κρεμαστούν, και καθρέφτες που δεν είναι απαραίτητη η τοποθέτησή τους σε τοίχο. Επίσης, υπάρχουν ανεξάρτητοι καθρέφτες με δυνατότητα κλίσης. Όλοι διατίθενται σε διαφορετικά στυλ και μεγέθη.

Το μέγεθος του καθρέφτη

Αρχικά, ένα από τα πράγματα που πρέπει να αποφασίσετε είναι το μέγεθος του καθρέφτη:

Εάν θα κρεμάσετε τον καθρέφτη στον χώρο που ντύνεστε, μάλλον θα θέλετε να βλέπετε ολόκληρο το σώμα σας και το ρούχο που δοκιμάζετε. Ένας καθρέφτης στον διάδρομο ή στο χωλ μπορεί να είναι μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την εμφάνισή σας λίγο πριν βγείτε.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε απλώς τον καθρέφτη ως μέρος της διακόσμησης, μην φοβάστε να επιλέξετε έναν μεγάλο καθρέφτη, ο οποίος θα αποτελεί το κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης του δωματίου. Ειδικά, αν έχει μια κομψή, διακοσμητική κορνίζα.

Βεβαιωθείτε, επίσης, να επιλέξετε έναν καθρέφτη που να έχει αντίστοιχη αισθητική με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Εάν τον κρεμάσετε πάνω από έναν μπουφέ ή από τον καναπέ, έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να καλύπτει περίπου τα 2/3 του μεγέθους του επίπλου και ποτέ πιο φαρδύ από αυτό που βρίσκεται από κάτω. 

Το σχήμα του καθρέφτη

Τετράγωνοι ή ορθογώνιοι καθρέφτες είναι οι πιο συνηθισμένοι και ίσως να φαίνονται ως η πιο ασφαλής επιλογή – ενώ τοποθετούνται εύκολα σε έναν τοίχο. Ωστόσο και άλλα σχήματα κρύβουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Ένας οβάλ καθρέφτης ή ένας στρογγυλός καθρέφτης είναι μια τέλεια επιλογή, που μπορεί να κάνει έναν γωνιακό καναπέ να δείχνει πιο εκλεπτυσμένος.

Το πλαίσιο ενός καθρέφτη

Οι καθρέφτες διατίθενται τόσο χωρίς πλαίσιο, όσο και με κορνίζα σε διάφορα σχέδια. Σε μαύρο χρώμα ή λευκό, χρυσό ή στο χρώμα του ξύλου, με φαρδιά ή στενή κορνίζα, απλή ή με διακόσμηση. Η κορνίζα του καθρέφτη ουσιαστικά είναι αυτή που καθορίζει το στυλ και ορίζει αν ο καθρέφτης είναι σύμφωνος με την υπόλοιπη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου σας.

Ωστόσο, ένας καθρέφτης μπορεί να είναι επίσης εκείνο το στοιχείο το οποίο θα προσθέσει μια κατάλληλη αντίθεση στη διακόσμησή σας. Εάν το στυλ σας είναι πολύ ρομαντικό, τότε, ένας καθρέφτης με απλή κορνίζα μπορεί να είναι η σωστή επιλογή. Εάν το στυλ σας είναι μίνιμαλ, ένας καθρέφτης με μια όμορφη, διακοσμημένη κορνίζα μπορεί να το αναδείξει.

Αν θέλετε ένα μικρό δωμάτιο να δείχνει πιο ευρύχωρο, βρείτε έναν καθρέφτη χωρίς πλαίσιο – είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάνετε έναν χώρο να δείχνει πιο μεγάλος από ό,τι πραγματικά είναι.

Τοποθέτηση στον τοίχο

Ένας καλός κανόνας είναι να κρεμάσετε τον καθρέφτη περίπου 150-160 cm από το πάτωμα μέχρι το κέντρο του καθρέφτη.

Αν κρεμάσετε τον καθρέφτη πάνω από ένα γραφείο, μια βιβλιοθήκη ή ένα τραπέζι κονσόλα, τοποθετήστε τον περίπου 25-30 cm πιο πάνω.

Ο καθρέφτης πρέπει να είναι κεντραρισμένος στον τοίχο ή στον καναπέ ή στο τζάκι, αλλά καθώς οι καθρέφτες εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς, μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις στον κανόνα, όπως για παράδειγμα αν θέλετε ο καθρέφτης να αποτυπώνει την αντανάκλαση μιας θέας.

Πού χρειάζεστε έναν καθρέφτη;

Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στο να κρεμάσετε έναν καθρέφτη στο χωλ ή στο μπάνιο. Οι καθρέφτες έχουν τόσα πλεονεκτήματα που είναι εξίσου ιδανικοί για το καθιστικό ή την τραπεζαρία, κάθε μικρό ή σκοτεινό δωμάτιο, όπου βοηθούν να δείχνει ο χώρος πιο φωτεινός. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν διακοσμείτε με καθρέφτες:

  • Μην κρεμάτε έναν καθρέφτη απέναντι από το κρεβάτι. Όταν θέλετε να κοιμηθείτε είναι σημαντικό να μην σας ενοχλούν οι κινήσεις σας ή εκείνες του συντρόφου σας, που αντανακλώνται στον καθρέφτη.
  • Μην κρεμάτε δύο καθρέφτες τον έναν απέναντι στον άλλον. Αυτό θα προκαλέσει τη συνεχή αντανάκλαση του φωτός από τον έναν στον άλλο.
  • Μην κρεμάτε έναν τοίχο ακριβώς απέναντι από ένα παράθυρο. Ο καθρέφτης θα αντανακλά το φως στο δωμάτιο σας, φωτίζοντας το, αλλά μπορεί και να σας "τυφλώνει".
  • Μην επιλέξετε έναν καθρέφτη με ξύλινο πλαίσιο για το μπάνιο σας. Ο καθρέφτης πρέπει να είναι ανθεκτικός στην υγρασία.

Διαβάστε επίσης πώς να επιλέξετε τη σωστή βιτρίνα σαλονιού

Ανακαλύψτε περισσότερα

Τα αγαπημένα κλινοσκεπάσματα των αγοραστών

Τα αγαπημένα κλινοσκεπάσματα των αγοραστών

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Προσθέστε μια νότα φυσικής ζεστασιάς στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας

Προσθέστε μια νότα φυσικής ζεστασιάς στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα