Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Ξύλινα έπιπλα κήπου, τραπέζι, παγκάκι, καρέκλες & η ετικέτα FSC

Η ετικέτα FSC® είναι η εγγύησή σας για πιο βιώσιμα έπιπλα κήπου

Μία από τις κύριες αιτίες για την παγκόσμια θέρμανση είναι η αποψίλωση των δασών του πλανήτη. Ένα σημαντικό μέρος των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου προκύπτει από την αποψίλωση και την καύση δασών.

Τα έπιπλα κήπου είναι μία από τις βασικές δραστηριότητες της JYSK και είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους επίπλων κήπου της Ευρώπης. Για αυτόν τον λόγο, καταβάλλουμε ενεργές προσπάθειες για την προώθηση της βιώσιμης δασοκομίας και υλοτομίας. 

ΕΠΙΠΛΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ FSC

Ήδη από το 1990, η JYSK καταβάλλει προσπάθειες να αυξήσει στα προϊόντα της το μερίδιο επίπλων κήπου που φέρουν την ετικέτα πιστοποίησης FSC. Σήμερα, όλα μας τα ξύλινα έπιπλα κήπου φέρουν την πιστοποίηση FSC (FSC® N001715). 

Το FSC (Forest Stewardship Council®, Συμβούλιο Εποπτείας Δασών) είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Η ετικέτα FSC αποτελεί εγγύηση ότι η ξυλεία προέρχεται από υπεύθυνη υλοτομία ή άλλες υπεύθυνες πηγές. Η ετικέτα FSC μπορεί να τοποθετείται σε ξυλεία που προέρχεται από όλο τον κόσμο – από τα τροπικά δάση ως τα δάση κωνοφόρων της Σιβηρίας. Επιπλέον της περιβαλλοντικής ευθύνης, το FSC καταβάλλει επίσης προσπάθειες για την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ευθύνης. Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης, μεταξύ άλλων, το FSC προστατεύει τους ιθαγενείς και τους τοπικούς πληθυσμούς που ζουν στα δάση. Παράλληλα, σε όσους εργάζονται στα δάση προσφέρονται εκπαίδευση, ασφάλεια και αξιοπρεπείς μισθοί. Στα πλαίσια της οικονομικής ευθύνης, διασφαλίζεται ότι οι ιδιοκτήτες των δασών που διαθέτουν πιστοποίηση FSC θα πληρώνονται αξιοπρεπώς για την ξυλεία τους.

Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει ότι:
 

  • Στους εργαζόμενους στα δάση προσφέρονται αξιοπρεπείς μισθοί και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
  • Υπάρχουν περιοχές όπου τα δέντρα δεν επιτρέπεται να κοπούν ποτέ, καθώς αυτό δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για τη βιοποικιλότητα
  • Δεν υλοτομείται περισσότερη ξυλεία από όση μπορεί να αναπαράγει φυσικά το ίδιο το δάσος
  • Όλη η ξυλεία είναι ανιχνεύσιμη, έτσι ώστε το ξύλο να μπορεί να ανιχνεύεται στο μεμονωμένο δάσος
  • Περιοχές πολιτιστικής ή θρησκευτικής σημασίας χαρτογραφούνται και προστατεύονται
  • Ένα ποσοστό του συνολικού εισοδήματος από το δάσος πρέπει να χρησιμοποιείται για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας

Ανακαλύψτε περισσότερα

Δημιουργήστε μια δροσερή lounge περιοχή δίπλα στην πισίνα

Η κρεμαστή καρέκλα: Ένας πόλος έλξης στον εξωτερικό χώρο

Αναβαθμίστε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας με ένα κιόσκι

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη ξαπλώστρα