Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Διαφορετικές στάσεις ύπνου

Η στάση που κοιμάστε και η προσωπικότητά σας

Η μουσική που σας αρέσει να ακούτε, το στυλ των ρούχων που επιλέγετε, ο τρόπος που διακοσμείτε το σπίτι σας ή η χειραψία σας, όλα δείχνουν κάτι για την προσωπικότητά σας. Η στάση που επιλέγετε να κοιμηθείτε, επίσης φανερώνει κάτι για εσάς. 

Σε αντίθεση, όμως, με τις μουσικές ή τις ενδυματολογικές σας προτιμήσεις, οι οποίες είναι συνειδητές, η θέση που παίρνετε για να κοιμηθείτε είναι μια ασυνείδητη απόφαση. Για το λόγο αυτό η στάση που κοιμάστε αποκαλύπτει τον αληθινό σας εαυτό. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι στάσεις ύπνου μπορούν να συνδεθούν με ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Ποια στάση προτιμάτε όταν κοιμάστε και τι σημαίνει αυτό σχετικά με την προσωπικότητά σας; Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε περισσότερα.

Το έμβρυο


Η εμβρυϊκή στάση ύπνου είναι η συνηθέστερη και την προτιμούν κυρίως οι γυναίκες έναντι των ανδρών. Εάν κοιμάστε σε εμβρυϊκή στάση μπορεί αρχικά να φαίνεστε σκληρός/η, ντροπαλός/η ή συνεσταλμένος/η, αλλά μόλις κάποιος αρχίσει να σας γνωρίζει καλύτερα θα ανακαλύψει ότι στην πραγματικότητα είστε μια ευαίσθητη ψυχή με ευγενική καρδιά. 

Συμβουλή: Εάν κοιμάστε σε εμβρυϊκή στάση και θέλετε να έχετε έναν υγιεινό ύπνο, συνιστάται να τοποθετείτε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας. Έτσι, θα ασκείται λιγότερη πίεση στους μύες και την πλάτη σας.

Ο Στρατιώτης


Κοιμάστε ανάσκελα, με το σώμα σας σε ευθεία θέση και τα χέρια σας κάτω, κοντά στο σώμα σας, όπως ένας στρατιώτης σε στρατόπεδο. Όσοι κοιμούνται σαν στρατιώτες είναι ήσυχοι, συγκρατημένοι και έχουν υψηλές προσδοκίες από τους εαυτούς τους, αλλά και τους άλλους.

Συμβουλή: Οι Στρατιώτες θα πρέπει να κοιμούνται σε μια επιφάνεια όπου υποστηρίζεται σωστά η πλάτη τους, και για το λόγο αυτό το στρώμα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Επιλέξτε ένα σκληρό ή μέτριας σκληρότητας στρώμα.

Ελεύθερη πτώση


Όταν κοιμάστε μπρούμυτα με το κεφάλι σας στραμμένο προς τη μία πλευρά και τα χέρια σας γύρω από το μαξιλάρι, κοιμάστε στη στάση που ονομάζεται και "ελεύθερη πτώση". Εάν είστε ανάμεσα σε εκείνους που λατρεύουν να κοιμούνται έτσι, τότε είστε πολύ επικοινωνιακοί, εξωστρεφείς, άμεσοι και ευαίσθητοι. Δεν σας αρέσει να είστε επικριτικοί, να παίρνετε βιαστικές αποφάσεις και απεχθάνεστε τις ακραίες καταστάσεις.

Συμβουλή: Ο ύπνος μπρούμυτα δε συνιστάται, καθώς πιέζεται το στομάχι και δημιουργείται ένταση στον αυχένα. Αλλά αν μπορείτε να κοιμηθείτε μόνο σε αυτή τη στάση, τότε ίσως μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από το στομάχι σας, ώστε να μειώσετε την ένταση. Ή μπορείτε να ξεκουράσετε το κεφάλι σας σε ένα ειδικό χαμηλό μαξιλάρι.

Ο Αστερίας


Ο Αστερίας κοιμάται ανάσκελα, με σηκωμένα τα χέρια γύρω από το μαξιλάρι. Εάν κάνετε κι εσείς το ίδιο, τότε είστε πάντα έτοιμοι/ες να βοηθήσετε τους γύρω σας και είστε καλοί ακροατές/ριες, ιδανικοί/ές ως φίλοι/ες. Δεν σας αρέσει να είστε στο επίκεντρο της προσοχής και είστε εσωστρεφείς. Όπως και οι "στρατιώτες", άνθρωποι που κοιμούνται στη στάση του "αστερία" ενδέχεται να ροχαλίζουν και να μην κοιμούνται επαρκώς.

Συμβουλή: Θα έχετε έναν καλύτερο ύπνο εάν τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας, ώστε να μειώσετε την πίεση στο ισχιακό νεύρο.

Ο Ονειροπόλος


Ο Ονειροπόλος κοιμάται ανάσκελα, με τα δυο χέρια κάτω από το κεφάλι ή το μαξιλάρι του. Εάν ανήκετε στον τύπο του "ονειροπόλου", τότε είστε αισιόδοξοι και ξέγνοιαστοι, περνώντας ευτυχισμένα τη ζωή σας. Έχετε την τάση να βάζετε τους φίλους σας ψηλά στη λίστα προτεραιότητάς σας και κάνετε ότι μπορείτε για να τους βοηθάτε.

Συμβουλή: Θα έχετε έναν καλύτερο ύπνο εάν χρησιμοποιείτε ένα χαμηλό μαξιλάρι, ώστε να μη δημιουργείται πίεση στον αυχένα σας.

Ανεξάρτητα από τη θέση που προτιμάτε, η επιλογή του κατάλληλου στρώματος και μαξιλαριού θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την επιλογή του κατάλληλου στρώματος εδώ

Φωτογραφίες: Shutterstock


Πηγές: 
http://www.webmd.com/sleep-disorders/features/what-your-sleeping-style-says-about-you 
http://bettersleep.org/better-sleep/sleep-positions 
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3112170.stm#sleep 
http://elitedaily.com/life/pillow-talk-sleeping-position-says-personality/930580/

Ανακαλύψτε περισσότερα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Ανιχνευτής ύπνου – τα υπέρ και τα κατά

Ανιχνευτής ύπνου – τα υπέρ και τα κατά

Δροσερά προϊόντα ύπνου και συμβουλές

Δροσερά προϊόντα ύπνου και συμβουλές