Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Επίπλων Κήπου στη JYSK με Κέρδος 20-50%*

Γυναίκα που κοιμάται σε κρεβάτι

Οδηγός: 9 Βήματα για την επιλογή του σωστού κρεβατιού

Περνάμε αρκετές ώρες στο κρεβάτι και αυτός είναι ο λόγος που το κρεβάτι και το στρώμα είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη αν θέλετε να κοιμάστε καλύτερα. Το κρεβάτι και το στρώμα σας πρέπει να ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες. Ένας κακής ποιότητας ύπνος δεν επηρεάζει μόνο τις νύχτες σας, αλλά και την καθημερινότητα σας – θα σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια.

Για να βρείτε ένα κρεβάτι και ένα στρώμα, τα οποία να ανταποκρίνονται στις συνήθειες ύπνου σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που χρειάζεται να σκεφτείτε πριν προβείτε στην αγορά ενός νέου κρεβατιού. Διαβάστε τις 9 συμβουλές μας για την επιλογή του κατάλληλου κρεβατιού που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα.

 1. Ποια είναι η αγαπημένα σας στάση όταν ύπνου; Μην ψάχνετε μόνο για ένα κρεβάτι το οποίο θα ταιριάξει στον σχεδιασμό του υπνοδωματίου σας, αλλά ξεκινήστε καλύτερα με το πως σας αρέσει να κοιμάστε. Είναι σημαντικός παράγοντας για το πόσο σκληρό πρέπει να είναι το στρώμα σας.
   
 2. Τι τύπος κρεβατιού; Ρυθμιζόμενα κρεβάτια, κρεβάτια με υπόστρωμα και ενιαίες βάσεις με ελατήρια είναι οι πιο διαδεδομένοι τύποι κρεβατιού, αλλά το ποιο κρεβάτι ταιριάζει σε εσάς είναι θέμα γούστου. Αν σας αρέσει να διαβάζετε ή να βλέπετε τηλεοπτικές σειρές στο κρεβάτι, τότε ένα κρεβάτι με μηχανισμό ανάκλισης αποτελεί μια καλή επιλογή για εσάς. Ένα υπόστρωμα έχει συνήθως το κατάλληλο ύψος για όταν ξαπλώνετε ή όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι και επιλέγετε ένα ενιαίο κρεβάτι, χωρίς χώρισμα στη μέση. Βρείτε τον αναλυτικό οδηγό κρεβατιών εδώ.
   
 3. Η σκληρότητα ενός στρώματος. Τόσο οι συνήθειες ύπνου σας, όσο και το βάρος σας, είναι καθοριστικοί παράγοντες όταν επιλέγετε ένα μαλακό, μέτριο ή σκληρό στρώμα. Για παράδειγμα, αν προτιμάτε να κοιμάστε μπρούμυτα, συνήθως συνίσταται ένα πιο σκληρό στρώμα. Θυμηθείτε ότι ο σύντροφός σας είναι πιθανό να προτιμά διαφορετική σκληρότητα. Κάντε το Τεστ Ύπνου εδώ
   
 4. Για ποιον προορίζεται το κρεβάτι; Πόσο χρονών είστε; Ζείτε μόνοι ή με το σύντροφό σας; Έχετε παιδιά; Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που χρειάζεται να σκεφτείτε πριν την αγορά ενός καινούργιου κρεβατιού. Για παράδειγμα, εάν είστε ηλικιωμένοι συνίσταται η αγορά ενός ψηλότερου κρεβατιού, καθώς θα σας διευκολύνει να ξαπλώνετε και να σηκώνεστε ευκολότερα από το κρεβάτι.
   
 5. Η διάσταση παίζει ρόλο. Πόσο χώρο θα καταλαμβάνει το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο είναι προσωπικό θέμα. Αν κοιμάστε με το σύντροφό σας σας συνιστούμε να υπάρχει αρκετός χώρος στα πλαϊνά του κρεβατιού για να μπορείτε να σηκωθείτε χωρίς να χρειάζεται να σκαρφαλώσει ο ένας πάνω στον άλλο για να σηκωθεί από το κρεβάτι. Ένα κρεβάτι με υπόστρωμα είναι σχετικά ψηλό, οπότε σκεφτείτε να το αποφύγετε αν οι τοίχοι σας έχουν εσοχές και δεν είναι ίσιοι. Ακόμα, χρειάζεται να σκεφτείτε αν χρειάζεστε ένα μεγαλύτερο κρεβάτι για να υπάρχει χώρος για τα παιδιά ή/και τα κατοικίδια σας. 
   
 6. Ανωστρώματα. Ένα ανώστρωμα βρίσκεται σε άμεση επαφή με το σώμα σας όλη τη νύχτα. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να επιλέξετε το κατάλληλο ανώστρωμα. Επίσης, το ανώστρωμα προστατεύει το στρώμα σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο στρώματος.
   
 7. Τι υλικό; Τα πιο γνωστά υλικά κατασκευής ενός ανωστρώματος είναι το λάτεξ και ο αφρός μνήμης, τα οποία έχουν διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ο αφρός μνήμης έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματός σας και να προλαμβάνει τους πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις. Αν προτιμάτε ένα πιο δροσερό περιβάλλον ύπνου, τότε, χρειάζεται να γνωρίζετε ότι το λάτεξ έχει την ιδιότητα να μεταφέρει τη θερμότητα του σώματος μακριά από αυτό όταν κοιμάστε.
   
 8. Άσθμα ή αλλεργία. Εάν υποφέρετε από αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα, έκζεμα ή κάτι παρόμοιο, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα αντι-αλλεργικό στρώμα και ανώστρωμα. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα αντι-αλλεργικό στρώμα κατάλληλο για εσάς, μπορείτε να επιλέξετε ένα στρώμα με αφαιρούμενο, πλενόμενο κάλυμμα. 
   
 9. Προϋπολογισμός και ανθεκτικότητα. Όταν αγοράζετε ένα καινούργιο κρεβάτι, πρέπει να σκεφτείτε πόσο καιρό υπολογίζετε να το κρατήσετε και πόσα χρήματα διαθέτετε. Ένα ανώστρωμα μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας και είναι ευκολότερη η τακτική αλλαγή του, από ότι του κρεβατιού.
   

Χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές για το πώς να κοιμηθείτε καλύτερα; Βρείτε στους οδηγούς υπνοδωματίου συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου στρώματος, μαξιλαριού και παπλώματος.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Οδηγός κρεβατιών

Οδηγός κρεβατιών

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός