Οι ζεστές μέρες είναι αναζωογονητικές και υπέροχες, αλλά δεν θα λέγαμε το ίδιο για τις ζεστές νύχτες που κολλάμε από τον ιδρώτα.
Ίσως αναγνωρίζετε την αίσθηση του να γυρίζετε στο κρεβάτι εξαιτίας της ζέστης και της υγρασίας, που καθιστούν αδύνατο τον ύπνο. Ή μήπως ξυπνάτε και εσείς μούσκεμα από τον ιδρώτα;
Συνεχίστε την ανάγνωση και βρείτε 6 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα όταν έχει ζέστη.
1. Επιλέξτε κλινοσκεπάσματα που θα σας κρατήσουν δροσερούς
Όταν επιλέγετε σεντόνια υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι τα κλινοσκεπάσματά σας είναι από 100% βαμβάκι ή από κάποιο άλλο φυσικό υλικό που "αναπνέει". Τα κλινοσκεπάσματα με σύνθεση από πολυεστέρα μπορεί να κάνουν πιο ζεστό το περιβάλλον του ύπνου σας.
Κατόπιν, χρειάζεται να σκεφτείτε τι τύπος κλινοσκεπασμάτων είναι ο καλύτερος για εσάς. Τα φανελένια σεντόνια έχουν μια ιδιαίτερα ζεστή αίσθηση, ενώ σεντόνια από περκάλι, σατέν ή βαμβακοσατέν θα είναι πιο δροσερά.
Τα σετ σεντονιών της συλλογής μας από φυσικά υλικά που "αναπνέουν" και μεταφέρουν την υγρασία, θα σας προσφέρουν μια δροσερή εμπειρία ύπνου.
2. Κοιμηθείτε σε ένα καλό ανώστρωμα
Ένα καλό ανώστρωμα, και κυρίως επίστρωμα, απορροφά τον ιδρώτα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει τόση υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Τις ζεστές νύχτες, μπορεί ο ιδρώτας σας να φτάσει ως και το ενάμισι λίτρο, για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να αλλάζετε τακτικά τα σεντόνια σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Δείτε τη συλλογή ανωστρωμάτων μας
3. Πιείτε κάτι παγωμένο πριν πέσετε για ύπνο
Πιείτε κάτι κρύο λίγο πριν πέσετε για ύπνο, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να δροσίσετε και το σώμα.
Ωστόσο, μην καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες υγρών καθώς αυτό θα έχει ως συνέπεια να σηκωθείτε πολλές φορές μέσα στη νύχτα για τη γνωστή επίσκεψη στο μπάνιο. Και αποφύγετε το αλκοόλ, καθώς το αλκοόλ δημιουργεί έναν ασταθή ύπνο και κάνει το σώμα να ιδρώνει περισσότερο.
4. Τραβήξτε τις κουρτίνες
Φροντίστε να διατηρείτε το υπνοδωμάτιό σας όσο πιο δροσερό γίνεται κατά τη διάρκεια της μέρας. Κρατώντας το φως του ήλιου έξω από την κρεβατοκάμαρά σας, ο χώρος του ύπνου θα παραμείνει δροσερός, ακόμα και τις πολύ ζεστές μέρες.
Κλείστε τις κουρτίνες το πρωί και μην τις ανοίξετε μέχρι να ξαπλώσετε. Αρκετοί χρησιμοποιούν κουρτίνες συσκότισης ή ρολά συσκότισης, τα οποία είναι σχεδιασμένα να μπλοκάρουν το εξωτερικό φως, για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του υπνοδωματίου χαμηλά.
5. Αφήστε τον καθαρό αέρα να εισβάλει
Μπορείτε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του υπνοδωματίου χαμηλά αερίζοντας τον χώρο καλά και επιτρέποντας στον καθαρό αέρα να ανανεώσει το δωμάτιο.
Αν είναι δυνατό να κρατήσετε μερικά παράθυρα ανοιχτά κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα είναι επίσης βοηθητικά στο να διατηρηθεί χαμηλά η θερμοκρασία.
Αν αυτό δεν αρκεί, τότε, ένας ανεμιστήρας θα διανείμει τον αέρα σε όλο το υπνοδωμάτιο.
6. Κοιμηθείτε με ένα καλοκαιρινό πάπλωμα
Υπάρχουν δύο εκδοχές του καλοκαιριού. Αυτή που κάνει αφόρητη ζέστη και δεν θέλουμε να σκεπαστούμε για κανένα λόγο, και η άλλη που το ψυχρό αεράκι μπορεί να το σηκώνει ένα πικέ κουβερτάκι, ένα κουβερλί ή ακόμα και ένα καλοκαιρινό πάπλωμα.
Αν είστε από εκείνους που χρειάζεστε ένα ελαφρύ πάπλωμα, σας προτείνουμε να δείτε τη συλλογή μας από καλοκαιρινά, δροσερά παπλώματα. Αυτό θα εξασφαλίσει έναν άνετο ύπνο.
Ένα καλοκαιρινό πάπλωμα μεταφέρει τη θερμοκρασία και την υγρασία μακριά από το σώμα. Έτσι, έχετε έναν δροσερό, ικανοποιητικό ύπνο.
Δείτε τη συλλογή μας από καλοκαιρινά παπλώματα
Γιατί η ζέστη επηρεάζει τον ύπνο μας;
Αν το υπνοδωμάτιο σας είναι πολύ ζεστό, την άνοιξη, το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου, τότε, αυτό μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας και να διαταράξει τον ύπνο σας.
Η θερμοκρασία του σώματος πέφτει ως και 1 βαθμό όταν κοιμόμαστε, καθώς το σώμα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για τις διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Αν όμως η θερμοκρασία του υπνοδωματίου δεν πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς, τότε, το σώμα σας δυσκολεύεται να δροσιστεί. Για το λόγο αυτό, πολλοί μπορεί να αισθάνονται ανησυχία και αδιάκοπη δραστηριότητα στο σώμα.
Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον ύπνο σας; Τότε, διαβάστε τις δημοσιεύσεις μας Γιατί κοιμόμαστε; και Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κοιμόμαστε;