Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

ΗΜΕΡΕΣ ΥΠΝΟΥ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ 20-60%* ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ
ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΕΣ

Μονό στρώμα με pillow top

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Γνωρίζοντας πώς να καθαρίσετε σωστά το στρώμα σας, μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματος. Συγκεντρώσαμε 6 συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε το στρώμα σας και να απολαύσετε τον ύπνο σας σε ένα ποιοτικό, καθαρό περιβάλλον ύπνου.

Γιατί πρέπει να καθαρίζετε το στρώμα σας;

Το στρώμα είναι σαν μαγνήτης για λεκέδες και σκόνη. Η νυχτερινή εφίδρωση έχει ως αποτέλεσμα περίπου 2-10 dl του ιδρώτα μας να απορροφάται από το στρώμα. Τώρα, μπορείτε να σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό ανά τα χρόνια. Το στρώμα μας απορροφά αρκετά λίτρα ιδρώτα και αυτό φαίνεται. Η υγρασία μπορεί να αφήσει δυσάρεστες κηλίδες, ενώ μπορεί να δημιουργήσει μούχλα στο εσωτερικό του στρώματος, και προσελκύει τα οικιακά ακάρεα σκόνης, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και να διαταράξουν τον ύπνο μας.

Κρεβάτι continental με υπόστρωμα αποθηκευτικό, στρώμα, ανώστρωμα και κεφαλάρι
Κρεβάτι τύπου continental 160x200 GOLD C25 αποθηκ. Γκρι-28
850€/τμχ
1699€ /τμχ
Κέρδος 50%
gold
Μόνο διαδικτυακά

6 Tips για το πώς να καθαρίσετε το στρώμα σας

Το να καθαρίσετε το στρώμα σας μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά ο καθαρισμός του θα το κάνει να αντέξει για μεγαλύτερο διάστημα και θα δημιουργήσει ένα καθαρότερο περιβάλλον ύπνου.

1. Αερίστε και μην ξεχνάτε να γυρίζετε το στρώμα σας

Ο αέρας είναι μία από τις καλύτερες λύσεις για την υγρασία και τα οικιακά ακάρεα σκόνης. Θυμηθείτε να αερίζετε το στρώμα σας καθημερινά, ενώ ενδείκνυται να το κάνετε κάθε πρωί, απόγευμα και λίγο πριν τον ύπνο. Μην παραλείπετε να γυρίζετε το στρώμα σας τουλάχιστον 3-4 φορές τον χρόνο. Αναστρέψτε το στρώμα ή γυρίστε το περιμετρικά. Έτσι, τα σημεία που επιβαρύνονται περισσότερο από τα σημεία που το σώμα ασκεί μεγαλύτερη πίεση, δεν θα επιβαρύνονται μόνιμα και θα γίνεται αντίστοιχα η κατανομή.

2. Αναβάλλετε να στρώσετε το κρεβάτι

Ξυπνήσατε μόλις και δεν έχετε διάθεση να στρώσετε το κρεβάτι; Ακόμα καλύτερα! Έτσι, επιτρέπεται στον αέρα να επενεργήσει στο στρώμα σας και δίνετε χρόνο στο στρώμα σας να στεγνώσει από τυχόν υγρασίες. Ένα κουβερλί ή μια κομψή παπλωματοθήκη, μπορεί να διακοσμήσει υπέροχα το κρεβάτι σας και να προσθέσει χρώμα στο υπνοδωμάτιο, αλλά καλό θα είναι να περιμένετε μερικές ώρες πριν τα στρώσετε. Έτσι, θα αποφευχθεί το να μείνει η υγρασία μέσα στο στρώμα σας.

Κρεβάτι στρωμένο με υπέρδιπλο κουβερλί σε απαλό πράσινο χρώμα

3. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα

Μία ηλεκτρική σκούπα είναι αποτελεσματική όταν μιλάμε για τον καθαρισμό του στρώματος, καθώς μας απαλλάσσει από τη σκόνη, τα νεκρά κύτταρα που αποβάλει το σώμα και τα οικιακά ακάρεα της σκόνης. Βάλτε το σκούπισμα του στρώματος στη λίστα με τις δουλειές που κάνετε εβδομαδιαίως. Για να προστατεύσετε το ύφασμα του στρώματος, χρησιμοποιήστε το εξάρτημα που διαθέτει η σκούπα για τα έπιπλα.

4. Προστατεύστε το στρώμα σας με ένα επίστρωμα 

Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό κάλυμμα για το στρώμα, ένα επίστρωμα ή ένα ανώστρωμα, για να προστατεύσετε το στρώμα σας από τους λεκέδες και την πλεονάζουσα υγρασία. Τα προστατευτικά καλύμματα στρώματος και τα επιστρώματα πλένονται εύκολα στο πλυντήριο, απαλλάσσοντας σας από δυσάρεστες οσμές, σκόνη και ακάρεα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επίστρωμα στην επιφάνεια του στρώματος, ανάμεσα στο στρώμα και στο σεντόνι, αλλά και ένα επίστρωμα στην κάτω μεριά του στρώματος, σε αυτή που βρίσκεται στις τάβλες. Το επίστρωμα αποτελεί μια οικονομική πρόταση για να διατηρήσετε το στρώμα σας καθαρό.

5. Ειδικός καθαρισμός στρώματος από λεκέδες

Οι συνήθεις λεκέδες που καθαρίζονται μπορούν να αφαιρεθούν με ξίδι, 10% κιτρικό οξύ ή 10% οξαλικό οξύ. Ανακατέψτε σε μια λεκάνη μισό λίτρο ζεστό νερό και προσθέστε είτε μισό λίτρο ξίδι, είτε διάλυμα 10% κιτρικού οξέος, είτε 1 dl διαλύματος 10% οξαλικού οξέος. Κατά τη παρασκευή του μείγματος ο χώρος θα πρέπει να έχει καλό εξαερισμό και το νερό θα πρέπει να βρίσκεται ήδη στην λεκάνη πριν βάλετε το οξύ. 

Καθαρίστε το στρώμα ταμπονάροντας τους λεκέδες με ένα υγρό πανί ή με ένα σφουγγάρι, αλλά φροντίστε να μην επιτρέψετε να περάσει μεγάλη ποσότητα υγρασίας στο στρώμα. Αφήστε το περίπου για 10-15 λεπτά και κατόπιν σκουπίστε το διάλυμα οξέος με ένα πανί. Αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 6 ή περισσότερες ώρες, και περιμένετε μέχρι να είναι τελείως στεγνό πριν στρώσετε τα σεντόνια. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε γάντια και μην ξεχνάτε ότι τέτοια διαλύματα μπορεί να ξεβάψουν τα χρωματιστά υφάσματα. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των σκευασμάτων.

6. Απολυμάνετε το στρώμα με ατμό

Ένας καθαριστής ατμού είναι αποτελεσματικός στο καθάρισμα του στρώματος. Ο ατμός με θερμοκρασία 100-110º βαθμούς απολυμαίνει και σκοτώνει τα βακτήρια. Επίσης, ο ατμός μπορεί να απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές. Πριν καθαρίσετε το στρώμα σας με ατμό θα πρέπει να το έχετε σκουπίσει και να έχετε αφαιρέσει τυχόν λεκέδες. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του συστήματος ατμού και προσέξτε τον ατμό για την αποφυγή εγκαυμάτων. Το στρώμα θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνό πριν τοποθετήσετε και πάλι τα σεντόνια.

Κρεβάτι στρωμένο με σετ παπλωματοθήκης

 

Μην παραλείπετε να ελέγχετε τις οδηγίες του στρώματος. 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Μοιραστείτε το κρεβάτι με τον σύντροφό σας

Βρείτε το κατάλληλο φουσκωτό στρώμα αέρος για τις ανάγκες σας

Τα οφέλη ενός ανωστρώματος

Ο ύπνος από τη βρεφική ηλικία και μετά