Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Ποιότητα πούπουλου

Οδηγός θερμότητας παπλωμάτων – Ποιος βαθμός tog είναι κατάλληλος για εσάς;

Η ισχύς πλήρωσης ενός παπλώματος είναι μια μονάδα μέτρησης, η οποία περιγράφει τη μονωτική ισχύ του ή πιο συγκεκριμένα την ιδιότητά του να σας κρατάει ζεστούς. Όσο υψηλότερη είναι η ισχύς πλήρωσης, τόσο καλύτερη μονωτική ιδιότητα διαθέτει το πάπλωμα.

Υπάρχει διαφορά στη μόνωση που παρέχουν οι διάφοροι τύποι των πούπουλων. Τα πούπουλα πάπιας eider έχουν την καλύτερη ιδιότητα μόνωσης. Ακολουθούν τα πούπουλα χήνας και τα πούπουλα πάπιας muscovy. Τα πούπουλα πάπιας διαθέτουν τη χαμηλότερη μονωτική ισχύ θερμότητας συγκριτικά με τους υπόλοιπους τύπους πούπουλων.

Τι βαθμό ισχύος πλήρωσης χρειάζεται να επιλέξετε;

Όταν αγοράζετε ένα νέο πάπλωμα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο ζεστό θα είναι το πάπλωμα. Ειδικά κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες. Για το λόγο αυτό χρειάζεται να εστιάσετε την προσοχή σας στην ισχύ πλήρωσης του παπλώματος. Η ισχύς πλήρωσης μετριέται από το 100 ως το 1100, όπου το 1100 αποτελεί την ένδειξη για την πιο ζεστή και μονωτική ισχύ πλήρωσης.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι ένα παχύ και βαρύ πάπλωμα ισούται με ένα ζεστό πάπλωμα. Αυτό δεν ισχύει απαραίτητα, καθώς εξαρτάται από τα πούπουλα. Τα πούπουλα της πάπιας είναι πιο βαριά, με χαμηλή μονωτική ιδιότητα, συγκριτικά με τα πούπουλα της χήνας και της πάπιας muscovy. Τα πούπουλα της χήνας και της πάπιας muscovy είναι ελαφρύτερα, με υψηλότερη μονωτική ιδιότητα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός πούπουλων πάπιας, αν θέλουμε ο βαθμός θερμότητας να είναι ίδιος με ένα πάπλωμα από πούπουλα χήνας ή πάπιας muscovy. Για το λόγο αυτό, ένα πάπλωμα από πούπουλα πάπιας θα είναι πολύ βαρύτερο και πιο παχύ από ότι ένα πάπλωμα από πούπουλα χήνας.

Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους παπλωμάτων:

Καλοκαιρινά παπλώματα: Το καλοκαίρι είναι γνωστό για τις υψηλές θερμοκρασίες του. Έτσι, δεν είναι απαραίτητο ότι θα χρειαστείτε κάποιο πάπλωμα. Ωστόσο, ειδικά για τις πιο ψυχρές περιοχές, δε χρειάζεται να επιλέξετε ένα πάπλωμα με τον ίδιο βαθμό μόνωσης ή με το ίδιο βάρος, όπως το χειμερινό πάπλωμα. Επιλέξτε ένα πάπλωμα λιγότερων γραμμαρίων ή με χαμηλότερη ισχύ πλήρωσης, για να έχετε έναν ευχάριστο ύπνο, ακόμα και τις πιο δροσερές καλοκαιρινές νύχτες.

Χειμερινά παπλώματα: Όταν ο χειμώνας κάνει την εμφάνισή του, είναι τέλειο να μας βρίσκει κάτω από ένα ζεστό πάπλωμα. Επιλέξτε για παράδειγμα ένα πάπλωμα από πούπουλα χήνας με ισχύ πλήρωσης 725. Αυτό θα σας κρατήσει ζεστούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Παπλώματα κατάλληλα για όλο το χρόνο. Ένα πάπλωμα 4 εποχών είναι ιδανικό αν δε θέλετε να αλλάζετε πάπλωμα κατά τη διάρκεια του έτους. Αν η θερμοκρασία του δωματίου σας παραμένει σταθερή όλο το χρόνο, τότε ένα πάπλωμα που θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όλους τους μήνες, είναι μια καλή επιλογή.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα και τη συντήρηση του παπλώματός σας.

Ιδρώνετε ή κρυώνετε κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Είστε από αυτούς που ιδρώνουν ή από αυτούς που αισθάνονται τα άκρα τους να παγώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας ακόμα και όταν βρίσκονται κάτω από το πάπλωμα; Επιλέγοντας ένα πάπλωμα με τη σωστή ισχύ πλήρωσης θα σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα.

Εάν αισθάνεστε πολύ ζεστά κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισχύς πλήρωσης του παπλώματος ή το βάρος του μάλλον είναι πολύ υψηλά. Από την άλλη, αν νιώθετε να κρυώνετε, τότε μάλλον η ισχύς πλήρωσης ή το βάρος του παπλώματος είναι πολύ χαμηλά. Ένα θερμό πάπλωμα με υψηλότερη ισχύ πλήρωσης είναι ιδανικό για να σας κρατήσει ζεστούς το βράδυ.

Αν μοιράζεστε το κρεβάτι σας με τον/τη σύντροφό σας, τότε, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε ένα πάπλωμα με χαμηλότερη ισχύ πλήρωσης. Το άτομο δίπλα σας θα αυξήσει τη θερμοκρασία, με τη φυσική θερμότητα που εκπέμπει το σώμα του/της.

Η θερμοκρασία του υπνοδωματίου σας παίζει σημαντικό ρόλο όταν επιλέγετε ένα νέο πάπλωμα. Η ιδανική θερμοκρασία για τους περισσότερους κυμαίνεται περίπου στους 18–22 βαθμούς.
 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ποιο πάπλωμα να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο πάπλωμα να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ασφάλεια στα παιδικά παπλώματα

Ασφάλεια στα παιδικά παπλώματα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα