Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

ΚΕΡΔΟΣ 20-50% ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ*
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΙΣ ONLINE ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 200€

Τραπεζαρία με τραπέζι και 4 καρέκλες τραπεζαρίας

Πώς να επιλέξετε καρέκλες τραπεζαρίας

Ημερομηνία:

Κατηγορία: Συμβουλές & Λύσεις

Ετικέτες: Καρέκλες τραπεζαρίας, Άνετες καρέκλες τραπεζαρίας, Πάγκος τραπεζαρίας

Πριν ξεκινήσετε να αγοράσετε νέες καρέκλες τραπεζαρίας, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: Όχι μόνο το ύψος του καθίσματος, το πλάτος και το βάθος, αλλά και το στυλ που σας αρέσει, πόσες καρέκλες θα χρειαστείτε, πόσο μετράει για εσάς η άνεση, κι αν προτιμάτε εύκολη συντήρηση.

Σε αυτή τη δημοσίευση, θα σας καθοδηγήσουμε να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Μεγάλη ή μικρή τραπεζαρία;

Πάγκος τραπεζαρίας, με απομίμηση δέρματος στην επιφάνεια του προβιά στην επιφάνεια του, και τραπέζι

 
Οι μικρότεροι χώροι απαιτούν μικρότερα έπιπλα. Ρίξτε μια ματιά στο πλάτος των καρεκλών που σας αρέσουν. Το πλάτος συνήθως κυμαίνεται από 45 με 55 cm – σημαντική διαφορά την οποία χρειάζεται να σκεφτείτε αν διαθέτετε περιορισμένο χώρο για το τραπέζι και τις καρέκλες σας. Μήπως να εξοικονομήσετε λίγο χώρο χρησιμοποιώντας έναν πάγκο τραπεζαρίας, όπου χωράνε περισσότερα άτομα σε λιγότερο χώρο; Θα πρέπει να αφήσετε περίπου 15 cm κενό ανάμεσα στις καρέκλες, ώστε να κάθονται όλοι άνετα, ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο με έναν πάγκο.

Αν, όμως, έχετε μια μεγάλη τραπεζαρία, βεβαιωθείτε ότι οι νέες σας καρέκλες ταιριάζουν. Επιλέξτε καρέκλες με μπράτσα ή καρέκλες με ψηλή πλάτη, για να κυριαρχήσουν στον χώρο.

4 καρέκλες τραπεζαρίας με μπράτσα & τραπέζι


Άνετες καρέκλες τραπεζαρίας για δείπνα που κρατάνε ώρες 

Άνετες καρέκλες τραπεζαρίας με επένδυση και γκρι ύφασμα & τραπέζι


Απολαμβάνετε τα δείπνα με την παρέα σας που διαρκούν για ώρες; Τότε, είναι πολύ σημαντικό να είναι άνετες οι καρέκλες σας. Βεβαιωθείτε ότι το δείπνο θα διαρκέσει πολύ, με χαλαρή διάθεση, ενδιαφέρουσες συζητήσεις και κέφι. Βρείτε μερικές καρέκλες με πλάτη, αφράτο κάθισμα και απαλή επένδυση. Οι καρέκλες που είναι λίγο πιο ευρύχωρες, στο πλάτος και στο βάθος, σας επιτρέπουν να προσθέσετε μερικά αξεσουάρ, όπως μαξιλαράκια ή ριχτάρια για επιπλέον στήριξη και στυλ.

Παιδιά στην οικογένεια;

4 ξύλινες καρέκλες τραπεζαρίας & τραπέζι ξύλινο ορθογώνιο


Αν υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια, τότε, μάλλον χρειάζεστε μερικές καρέκλες τραπεζαρίας που να καθαρίζονται εύκολα. Επιλέξτε καρέκλες από ξύλο ή με δερματίνη, οι οποίες καθαρίζονται εύκολα με ένα βρεγμένο πανί. Αν το κάθισμα είναι σκληρό, προσθέστε μερικά μαξιλάρια καρέκλας, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και να πλυθούν ή μπορείτε κάθε τόσο να τα αλλάζετε.

Καρέκλες με ύφασμα ή δερματίνη;

Μαύρες καρέκλες τραπεζαρίας με τραπέζι σε λευκό/δρύινο χρώμα


Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι νέες μας καρέκλες είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το στυλ και την εμφάνιση που θέλουμε να δημιουργήσουμε, αλλά και για την άνεση. Μια κλασική επιλογή είναι αυτή ανάμεσα στο ύφασμα και τη δερματίνη. Οι καρέκλες τραπεζαρίας KLARUP διαθέτουν ενσωματωμένο μαξιλάρι με επένδυση δερματίνης, το οποίο τις καθιστά ιδιαίτερα άνετες και είναι εύκολο να τις διατηρήσετε καθαρές. Όμοιες με τις KLARUP, οι καρέκλες KASTRUP έχουν ενσωματωμένο μαξιλάρι, αλλά με επένδυση από ύφασμα, το οποίο καθαρίζεται λίγο πιο δύσκολα, αλλά αρκετοί τις προτιμούν καθώς δείχνουν πιο ζεστές.

Τέσσερις μαύρες καρέκλες τραπεζαρίας και τραπέζι τραπεζαρίας μοναστηριακού τύπου


Τέλος, είναι σημαντικό να σκεφτείτε ποιοι θα χρησιμοποιήσουν τις καρέκλες καθημερινά. Αν είναι πιο ψηλοί ή πιο κοντοί από το μέσο όρο, βεβαιωθείτε ότι κάθονται άνετα στις καρέκλες, ή σκεφτείτε μήπως πρέπει να επιλέξετε καρέκλες με άλλο ύψος στο κάθισμα τους. Το ύψος του καθίσματος συνήθως κυμαίνεται από 45-50 cm και πρέπει να υπάρχει απόσταση περίπου 25-30 cm ανάμεσα στο τραπέζι και το κάθισμα για να υπάρχει χώρος για τα πόδια σας.