Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Γυναίκα που κρατάει ένα κλειδί σπιτιού προς ενοικίαση

Πώς να νοικιάσετε ένα δωμάτιο του σπιτιού σας

Μόλις αποφασίσετε ότι θέλετε να νοικιάσετε ένα δωμάτιο ή το εξοχικό σας σε τουρίστες, χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος θα είναι ελκυστικός για να προσελκύσετε υποψήφιους πελάτες. Αμέσως μετά την τοποθεσία, ακολουθεί η εσωτερική διακόσμηση που μπορεί να το κάνει ανάρπαστο ή να το αποκλείσει. Αυτή η λίστα με τις συμβουλές θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε έτσι την εσωτερική διακόσμηση ώστε να ικανοποιεί τόσο τους καλεσμένους σας, όσο και εσάς. 

Πώς να νοικιάσετε ένα εξοχικό

1. Καθαρίστε το χώρο και βάλτε σε τάξη τα πράγματα 

Τίποτα δε φαίνεται πιο αφιλόξενο από έναν βρώμικο ή ακατάστατο χώρο. Πριν τραβήξετε φωτογραφίες ή φτάσουν οι πρώτοι επισκέπτες, κάντε μια βόλτα με τη σκούπα και καθαρίστε τυχόν βρώμικα σημεία. Ακόμα, βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες σας έχουν αρκετό χώρο στη διάθεσή τους για τα πράγματά τους και ότι έχετε απομακρύνει τα δικά σας από το χώρο. Διαβάστε τις καλύτερες συμβουλές μας για το πώς να τακτοποιήσετε το χώρο

2. Δημιουργήστε μια φιλόξενη αίσθηση 

Εάν οι τοίχοι σας είναι λευκοί και βαρετοί, δε χρειάζεται να απελπίζεστε. Κανείς δε θα προσβληθεί από μονοτονία και είναι πάρα πολύ εύκολο να προσθέσετε λίγο χρώμα στο δωμάτιο τοποθετώντας μερικά κάδρα και κορνίζες στους τοίχους.  


Αν ο χώρος είναι περιορισμένος, χρησιμοποιήστε καθρέφτες για να κάνετε το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο. Μπορείτε έτσι να συνδυάσετε τη λειτουργικότητα με τη διακόσμηση.  


3. Φωτίστε το εξοχικό που πρόκειται να νοικιάσετε 

Ο φωτισμός μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά σε ένα δωμάτιο, αλλά πόσο φως χρειάζεστε και που πρέπει να τοποθετήσετε τα φωτιστικά; 

Τα κρεμαστά φωτιστικά μπορεί να δημιουργήσουν μερικές σκιές στο χώρο όχι και τόσο κολακευτικές, αλλά μπορούν να δώσουν και μια ωραία εικόνα του δωματίου. Χρησιμοποιήστε τα ως εφεδρικά, τα οποία μπορείτε να αφήνετε σβηστά όταν δεν τα χρειάζεστε - και βεβαιωθείτε ότι θα μείνουν έτσι προσθέτοντας μερικά επιτραπέζια φωτιστικά, σποτ τοίχου ή λάμπες δαπέδου στις γωνίες ή οπουδήποτε θέλετε να εστιάσετε. Τοποθετήστε τα φώτα όπου υπάρχει λόγος (δίπλα στο κρεβάτι, πάνω από την τραπεζαρία κ.τ.λ.), αλλά μη φοβηθείτε να προσθέσετε και μερικά απλά για να δημιουργήσετε μια "hygge" ατμόσφαιρα. Λάμπες που λειτουργούν με μπαταρίες είναι ιδανικές για ένα τέτοιο διακοσμητικό αποτέλεσμα, καθώς μπορείτε να τις τοποθετήσετε όπου επιθυμείτε, χωρίς να σκέφτεστε αν βρίσκονται κοντά σε πρίζα. 


4. Αποθήκευση στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο

Όταν είστε επισκέπτης σε ένα ενοικιαζόμενο, φέρνετε μαζί πολλά πράγματα που δεν έχουν τη δική τους "θέση" στο χώρο. Γι' αυτό το λόγο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για αυτά τα πράγματα όταν νοικιάζετε ένα χώρο σε τρίτους. Μια ντουλάπα δε χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλη, αλλά χρειάζεται να διαθέτει και ράφια και ράγα για τα κρεμαστά ρούχα. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μια ράγα ρούχων με ράφι για παπούτσια στο κάτω μέρος, ειδικά αν ο χώρος είναι περιορισμένος. 


Σκεφτείτε όλους τους οδηγούς, τους χάρτες και τα προωθητικά φυλλάδια που χρειάζεστε όταν επισκέπτεστε ένα μέρος. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα ράφι για να ακουμπήσουν οι επισκέπτες σας τέτοια χαρτιά, ή μικρά αντικείμενα όπως διαβατήρια ή γυαλιά ηλίου. Κανείς δε θέλει να ψάχνει τέτοια αντικείμενα στο χώρο ή να πανικοβάλλεται αν δεν τα βρίσκει.   


Τα πολυ-λειτουργικά έπιπλα είναι εξαιρετικά πρακτικά, εάν διαθέτετε ένα εξοχικό προς ενοικίαση. Μην ξεχνάτε ότι ένα έπιπλο που προορίζεται για μια χρήση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κάτι τελείως διαφορετικό - όπως για παράδειγμα ένα πουφ μπορεί να χρησιμεύσει και ως κομοδίνο. 

 
Αν θέλετε να προστατεύσετε τα υπάρχοντά σας και τους μελλοντικούς χρήστες του χώρου, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό στρώματος ώστε να μη θέσετε σε κίνδυνο το στρώμα σας και ένα τραπεζομάντηλο βινυλίου για το τραπέζι σας. Βγάλτε μερικές όμορφες φωτογραφίες του χώρου σας και του περιβάλλοντα χώρου και είστε έτοιμοι! 

Έχετε κι εσείς μερικές συμβουλές για σπίτια προς ενοικίαση; Μη διστάσετε να τις μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια. 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Τα αγαπημένα διακοσμητικά των αγοραστών

Τα αγαπημένα διακοσμητικά των αγοραστών

Σκανδιναβική διακόσμηση με γαλήνια και κομψή έκφραση

Σκανδιναβική διακόσμηση με γαλήνια και κομψή έκφραση

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς