Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Άντρας που κοιμάται σε κρεβάτι με πάπλωμα και μαξιλάρι

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Στη JYSK, διαθέτουμε μια μεγάλη συλλογή ανωστρωμάτων και επιστρωμάτων και ανεξάρτητα από το budget σας ή τις προτιμήσεις σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε ένα καλό ανώστρωμα. 

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε έναν εκτενή οδηγό για ανωστρώματα και όσα πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε ένα νέο ανώστρωμα ή επίστρωμα, από τα υλικά μέχρι την ποιότητα, το μέγεθος και την τιμή.  
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να μεταβείτε απευθείας στην κατηγορία για την οποία θα θέλατε να μάθετε περισσότερα. 

  1. Τι είναι το ανώστρωμα και τι κάνει; 

  Ένα ανώστρωμα είναι ένα συμπλήρωμα στο κανονικό σας στρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ανώστρωμα για να προσαρμόσετε και να βελτιώσετε τη συνολική άνεση του κρεβατιού σας. Τα ανωστρώματα διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και τιμές, είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά και έχουν διαφορετικές ιδιότητες, αλλά ο σκοπός ενός ανωστρώματος είναι πάντα ο ίδιος: 

  Να προσαρμόσει το κρεβάτι σας και το στρώμα σας στις υπάρχουσες ανάγκες σας και να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα του ύπνου σας.

  Τόσο τα παλιά, όσο και τα καινούργια στρώματα μπορούν να επωφεληθούν από ένα ανώστρωμα ή ένα επίστρωμα. Εκτός από το να βελτιώσει την άνεση που αισθάνεστε, ένα ανώστρωμα ή ένα επίστρωμα βοηθά επίσης στην προστασία του στρώματος και στην παράταση της διάρκειας ζωής του. 

  2. Τα πλεονεκτήματα ενός ανωστρώματος  

  • Βελτιωμένη άνεση: Ένα ανώστρωμα μπορεί να δώσει νέα ζωή σε ένα παλιό στρώμα που έχει κάνει βαθουλώματα ή έχει χάσει την ελαστικότητά του. Αν διαθέτετε ένα πιο καινούργιο στρώμα που έχει πιο σκληρή ή πιο μαλακή αίσθηση, μπορείτε να το ρυθμίσετε προσθέτοντας ένα ανώστρωμα. 
  • Παρατεταμένη αντοχή: Ένα ανώστρωμα προστατεύει το στρώμα σας από την υγρασία, τον ιδρώτα και τους λεκέδες και μπορεί να εμποδίσει να δημιουργηθούν βαθουλώματα. Ένα ανώστρωμα θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας και επομένως ολόκληρου του κρεβατιού σας.   
  • Πρόσθετη υποστήριξη: Ένα ανώστρωμα κατασκευασμένο από memory foam ή latex μπορεί να προσφέρει πιο σταθερή και υποστηρικτική επιφάνεια για να κοιμάστε. Αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για άτομα που υποφέρουν από πόνους στη μέση ή στους ώμους.
  • Λιγότερος θόρυβος και κίνηση: Αν σας ενοχλούν οι ήχοι που κάνει ένα στρώμα που τρίζει, ένα ανώστρωμα μπορεί να μειώσει τον θόρυβο. Ακόμα, μπορεί να απορροφήσει τις κινήσεις όταν κάποιος κοιμάται δίπλα σας. 
  • Μια προσιτή εναλλακτική λύση αντί ενός νέου στρώματος: Ένα ανώστρωμα είναι γενικά μια πιο οικονομική λύση από την αγορά ενός νέου στρώματος. 
  • Βελτιωμένη ανακούφιση από την πίεση: Όταν ξαπλώνετε σε ένα στρώμα, ασκείτε πίεση σε διάφορα σημεία του σώματός σας ανάλογα με τη θέση του ύπνου σας. Αυτό συμβαίνει κάθε βράδυ. Αν το στρώμα σας δεν απορροφά την πίεση στις περιοχές που χρειάζεστε, μπορεί να προκαλέσει πόνο και κακή ποιότητα ύπνου. Ένα ανώστρωμα μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ανακούφιση σε εκείνα τα μέρη του σώματός σας. 
  • Βοηθούν κατά τις ζεστές νύχτες: Αν ιδρώνετε πολύ ή γενικά αν αισθάνεστε πολύ ζέστη όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε, τότε, ένα ανώστρωμα από λάτεξ ή με ενσωματωμένο gel δροσιάς μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα. 

  3. Τα μειονεκτήματα ενός ανωστρώματος

  • Κάνει το κρεβάτι σας πιο παχύ: Ένα ανώστρωμα μπορεί να κάνει το κρεβάτι σας λίγο πιο παχύ και ψηλό, καθώς προσθέτετε μία επιπλέον στρώση. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τα παλιά σας σεντόνια και αν αυτά ταιριάζουν στο κρεβάτι. 
  • Αρχική οσμή: Ένα ανώστρωμα κατασκευασμένο από αφρό μνήμης μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη οσμή τις πρώτες μέρες μετά την αποσυσκευασία. Αυτό μπορεί να μετριαστεί αερίζοντας το ανώστρωμα για λίγες μέρες πριν την χρήση. 
  • Καθάρισμα: Τα περισσότερα ανωστρώματα της JYSK διαθέτουν φερμουάρ στο κάλυμμα για να μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί στο πλυντήριο (να ελέγχετε πάντα τις οδηγίες πλυσίματος του προϊόντος). Ωστόσο, καλό είναι να προστατεύεται το ανώστρωμα με ένα επίστρωμα, το οποίο μπορεί εύκολα να πλυθεί στο πλυντήριο και τοποθετείται πάνω από το ανώστρωμα.

  4. Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα ανώστρωμα;

  Το πιο σημαντικό όταν επιλέγετε ένα ανώστρωμα είναι να βρείτε αυτό που θα αισθάνεστε άνετα και θα σας προσφέρει την εργονομική υποστήριξη που χρειάζεται ο σωματότυπός σας. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα κατάστημα JYSK, να δοκιμάσετε τους διαφορετικούς τύπους ανωστρωμάτων και να επιτρέψετε στο άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας να σας καθοδηγήσει – ή να συνεχίσετε την ανάγνωση. 

  5. Προσωπικές ανάγκες για ένα ανώστρωμα 

  Αρχικά σκεφτείτε τις συγκεκριμένες ιδιότητες που αναζητάτε σε ένα ανώστρωμα: 

  • Αν προτιμάτε μια απαλή αίσθηση και να νιώθετε ότι βυθίζεστε, τότε, χρειάζεται να επιλέξετε ένα ανώστρωμα με αφρό μνήμης ή αφρό gel foam.  
  • Αν προτιμάτε μια πιο σκληρή αίσθηση με σταθερή επιφάνεια, τότε, χρειάζεται να επιλέξετε ένα ανώστρωμα από αφρό πολυαιθέρα ή λάτεξ. 

  "Το τι κάνει ένα καλό ανώστρωμα εξαρτάται από τον καθένα και είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα προσωπικών προτιμήσεων."
  - Peter, Category Manager στη JYSK. 

  6. Τύποι ανωστρωμάτων και υλικά 

  Οι ιδιότητες ενός ανωστρώματος εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό του πυρήνα του. 

  Τα πιο δημοφιλή υλικά που χρησιμοποιούνται στα ανωστρώματα είναι:

  • Αφρός πολυαιθέρα, γνωστός και ως τυπικός αφρός
  • Αφρός μνήμης 
  • Λάτεξ 
  • Αφρός υψηλής ελαστικότητας, γνωστός και ως ψυχρός αφρός  
  • Υβριδικός αφρός
  • Αφρός gel 

  Αφρός πολυαιθέρα (τυπικός αφρός) 

  • Γνωστός και ως κανονικός αφρός, τυπικός αφρός, αφρός PU ή αφρός PUR.
  • Ιδανικό για ένα απορροφητικό και γενικά προσιτό ανώστρωμα.
  • Κατά γενικό κανόνα, ένα ανώστρωμα από αφρό πολυαιθέρα θα προσθέσει ένα μικρό ποσοστό άνεσης. Η κύρια λειτουργία του είναι να προστατεύει το στρώμα πάνω στο οποίο τοποθετείται. 

  Αφρός υψηλής ελαστικότητας (ψυχρός αφρός)

  • Αφρός με βάση το λάδι, που έχει ως αποτέλεσμα ένα μέτριο-σκληρό προς σκληρό ανώστρωμα.
  • Υλικό που απορροφά και απομακρύνει την υγρασία.
  • Προσιτό και ιδιαίτερα ανθεκτικό.
  • Προσφέρει επιπλέον άνεση στο κρεβάτι σας.

  Υβριδικός αφρός και αφρός gel 

  • Ο υβριδικός αφρός είναι κατασκευασμένος από διάφορους τύπους αφρού. Σχετικά με την αίσθηση άνεσης, τοποθετείται μεταξύ του αφρού πολυαιθέρα και του αφρού μνήμης.
  • Ο αφρός gel είναι ένας μαλακός αφρός που ακολουθεί το περίγραμμα του σώματός σας και σας παρέχει υψηλή άνεση. 
  • Τόσο ο υβριδικός αφρός, όσο και ο αφρός gel κοστολογούνται στα ίδια επίπεδα με τον αφρό μνήμης.
  • Και τα δύο υλικά προσφέρουν πολύ καλή αίσθηση άνεσης. 

  Αφρός μνήμης (αφρός ανθεκτικός στην πίεση)  

  • Από όλα τα υλικά ανωστρωμάτων που διατίθενται στην αγορά, ο αφρός μνήμης, ο αφρός gel και το λάτεξ είναι τα υλικά που παρέχουν την μεγαλύτερη άνεση. 
  • Το υλικό προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματος όταν ξαπλώνετε σε αυτό. 
  • Παρέχει μια αίσθηση βύθισης, ενώ αισθάνεστε να σας περιβάλλει. 
  • Δεν είναι ιδιαίτερα καλό στην απελευθέρωση της θερμότητας, όσο οι άλλοι τύποι υλικών, επομένως ένα ανώστρωμα ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή αν ζεσταίνεστε στο κρεβάτι. 

  Λάτεξ (τεχνητό λάτεξ και φυσικό λάτεξ)

  • Ενώ το λάτεξ μπορεί να είναι συνθετικό, το φυσικό λάτεξ είναι ένα εντελώς φυσικό υλικό που προέρχεται από το χυμό των καουτσούκ δέντρων.
  • Τα ανωστρώματα είναι συνήθως κατασκευασμένα από τον συνδυασμό φυσικού και τεχνητού λάτεξ.
  • Ως υποαλλεργικό υλικό, ελαχιστοποιείται η παρουσία βακτηρίων και μυκήτων. 
  • Απομακρύνει αποτελεσματικά την υπερβολική θερμότητα, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για όσους ζεσταίνονται όταν κοιμούνται. 
  • Το 100% φυσικό λάτεξ γενικά κοστίζει περισσότερο από τα υπόλοιπα υλικά ανωστρωμάτων. Όσο υψηλότερο το ποσοστό φυσικού λάτεξ, τόσο ακριβότερο θα κοστίζει το ανώστρωμα. 

  7. Το πάχος του ανωστρώματος

  Το πάχος ενός ανωστρώματος κυμαίνεται από 2.5 cm ως 10 cm. Τα περισσότερα έχουν πάχος - γνωστό και ως ύψος πυρήνα – από 3 ως 5 cm. Ένα παχύτερο ανώστρωμα θα έχει μεγαλύτερη επίδραση στο στρώμα σας και στο σύνολο του ύπνου σας. 

  Αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε μικρές αλλαγές στη συνολική άνεση του κρεβατιού σας, ένα λεπτό ανώστρωμα είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Σκεφτείτε ένα λεπτό ανώστρωμα ως κάτι που θα δώσει την αίσθηση ενός πιο μαλακού ή πιο σκληρού κρεβατιού. 

  Από την άλλη, αν επιθυμείτε να διαφοροποιήσετε σημαντικά την αίσθηση του στρώματός σας, χωρίς να το αντικαταστήσετε, ένα παχύ ανώστρωμα ή ένα ακόμα παχύτερο είναι ο κατάλληλος τρόπος να το πετύχετε. Σκεφτείτε ένα παχύ ανώστρωμα ως κάτι που θα κάνει το κρεβάτι σας όσο πιο μαλακό ή σκληρό γίνεται. 

  8. Το μέγεθος του ανωστρώματος

  Το μέγεθος του ανωστρώματος πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του στρώματος στου οποίου την επιφάνεια θα τοποθετηθεί. Αυτό είναι πρωτίστως θέμα άνεσης, αλλά θα κάνει και το κρεβάτι σας να φαίνεται καλύτερο. Αν έχετε ένα μονό στρώμα, ένα διπλό ή ένα υπέρδιπλο στρώμα, πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα ανώστρωμα σε τυπική διάσταση, την οποία μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω πίνακα. 

  Είναι πάντα μια καλή ιδέα να ελέγξετε τις διαστάσεις του στρώματός σας, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε με ένα ανώστρωμα που δεν ταιριάζει. 

  Διαστάσεις ανωστρώματος 

  Κατάλληλο για

  Κλασικό μονό κρεβάτι  

  Ημίδιπλο

  Διπλό κρεβάτι

  Υπέρδιπλο κρεβάτι (King size)

  Super υπέρδιπλο κρεβάτι (Super king size)

  Ενδέχεται το κρεβάτι σας να μην ταιριάζει σε κάποια από αυτές τις τυπικές διαστάσεις. Αν συμβαίνει αυτό, θα χρειαστεί να βρείτε ένα ανώστρωμα σε ειδικές διαστάσεις ή σε προσαρμοσμένο μέγεθος, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά. 

  9. Η σκληρότητα του ανωστρώματος

  Μόλις σκεφτείτε τις προσωπικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να τις ταιριάξετε με τις γενικές συστάσεις μας για το πόσο σκληρό ή μαλακό πρέπει να είναι το νέο σας ανώστρωμα. 

  • Αν έχετε ένα μαλακό στρώμα, το οποίο θα θέλατε να γίνει λίγο πιο σκληρό, μπορείτε να επιλέξετε ένα ανώστρωμα αφρού μνήμης ή αφρού πολυαιθέρα. 
  • Αν έχετε ένα σκληρό στρώμα, το οποίο θα θέλατε να γίνει λίγο πιο μαλακό, μπορείτε να επιλέξετε ένα ανώστρωμα από λάτεξ.

  Για να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε ένα ανώστρωμα το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα κατάστημα JYSK και να το δοκιμάσετε πριν αποφασίσετε.

  Χαρακτηριστικά ενός σκληρού ανωστρώματος:

  • Χαμηλή ευκαμψία και ελαστικότητα 
  • Χαμηλότερη ικανότητα προσαρμογής στο σώμα σας
  • Παράδειγμα: Ένα ανώστρωμα πάχους 5 cm κατασκευασμένο από memory foam ή αφρό πολυαιθέρα (PUR)

  Χαρακτηριστικά ενός μέτριου-σκληρού ανωστρώματος:

  • Μέτρια ευκαμψία και ελαστικότητα 
  • Μέτρια ικανότητα προσαρμογής στο σώμα σας
  • Παράδειγμα: Ένα ανώστρωμα πάχους 3 cm κατασκευασμένο από memory foam ή αφρό πολυαιθέρα (PUR)

  Χαρακτηριστικά ενός μαλακού ανωστρώματος: 

  • Υψηλή ευκαμψία και ελαστικότητα 
  • Υψηλή ικανότητα προσαρμογής στο σώμα σας
  • Παράδειγμα: Ανωστρώματα κατασκευασμένα από αφρό gel 

  10. Ποιο ανώστρωμα είναι καλύτερο για τη στάση ύπνου σας; 

  Η προτιμώμενη στάση ύπνου σας παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας. Οι διαφορετικές στάσεις ύπνου έχουν διαφορετικές ανάγκες άνεσης και υποστήριξης και ορισμένα υλικά είναι καλύτερα από όλα για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Το στρώμα στου οποίου την επιφάνεια θα τοποθετηθεί το ανώστρωμα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε ως γενικό κανόνα τα εξής ακόλουθα:

  • Οι περισσότεροι που κοιμούνται ανάσκελα αισθάνονται πιο άνετα με ένα ανώστρωμα που θα κάνει το στρώμα λίγο πιο σκληρό. Αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι ένα ανώστρωμα αφρού μνήμης πάχους 3 cm. 
  • Εκείνοι που κοιμούνται στο πλάι μπορούν να απολαύσουν επιπλέον άνεση με ένα ανώστρωμα που θα κάνει το στρώμα λίγο πιο μαλακό, όπως για παράδειγμα με ένα ανώστρωμα λάτεξ πάχους 3 cm. 
  • Αν κοιμάστε μπρούμυτα, ίσως χρειάζεστε ένα ανώστρωμα με επιπλέον ζώνες άνεσης στο ύψος των ώμων. 

  11. Ανώστρωμα ή επίστρωμα;

  Ένα ανώστρωμα πάχους περίπου 5 cm μπορεί να αλλάξει την αίσθηση του στρώματός σας, όταν ξαπλώνετε σε αυτό. Επίσης, παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματος σας. Ένα ανώστρωμα μπορεί να βελτιώσει την αίσθηση άνεσης τόσο σε ένα καινούργιο, όσο και σε ένα παλιό κρεβάτι. 

  Ένα επίστρωμα, γνωστό και ως κάλυμμα στρώματος ή προστατευτικό στρώματος, είναι πολύ πιο λεπτό και εξυπηρετεί πρωτίστως θέματα υγιεινής. Ένα από τα πλεονεκτήματα των επιστρωμάτων είναι ότι πλένονται πολύ εύκολα. Αντίθετα, μόνο μερικά μοντέλα ανωστρωμάτων μπορούν να λάβουν πλύσιμο σε πλυντήριο. Επίσης, ένα επίστρωμα θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας, απορροφώντας την υγρασία και τη σκόνη πριν εισχωρήσουν στο στρώμα. 

  Επιλέξτε ένα ανώστρωμα αν: 

  • Έχετε ένα στρώμα που θέλετε να προσαρμόσετε λίγο. Ένα ανώστρωμα μπορεί να κάνει το στρώμα σας να έχει πιο μαλακή ή πιο σκληρή αίσθηση, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. 
  • Έχετε ένα παλιότερο στρώμα το οποίο δεν είναι πλέον όσο άνετο ήταν. Ένα ανώστρωμα μπορεί να δώσει νέα ζωή στο στρώμα σας. 
  • Υποφέρετε από πόνους στην πλάτη, στις αρθρώσεις ή άλλους πόνους που σας εμποδίζουν να κοιμηθείτε καλά. Η πρόσθετη στήριξη ενός καλού ανωστρώματος μπορεί να βοηθήσει. 
  • Επιθυμείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας, εξοικονομώντας χρήματα μακροπρόθεσμα. 

  Επιλέξτε ένα επίστρωμα αν: 

  • Επιθυμείτε μια οικονομική λύση που δεν θα αλλάξει σημαντικά την αίσθηση του στρώματός σας. 
  • Επιθυμείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας, προστατεύοντάς το από την υγρασία, τον ιδρώτα και τους λεκέδες. 
  • Επιθυμείτε να διατηρήσετε το περιβάλλον του ύπνου σας καθαρό. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ανωστρώματα, ένα επίστρωμα μπορεί εύκολα να πλυθεί στο πλυντήριο. 
  • Σας ενοχλούν θόρυβοι από το στρώμα σας όταν κινείστε. Ένα επίστρωμα είναι μια προσιτή και αποτελεσματική λύση για την μείωση των ενοχλητικών θορύβων του στρώματος. 

  Επιλέξτε ένα ανώστρωμα και ένα επίστρωμα αν: 

  • Επιθυμείτε να προστατέψετε το στρώμα σας και το ανώστρωμά σας από την υγρασία, τον ιδρώτα και τους λεκέδες. 
  • Επιθυμείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του στρώματός και του ανωστρώματός σας. 
  • Επιθυμείτε ένα υγιεινό περιβάλλον ύπνου που μπορεί εύκολα να διατηρηθεί καθαρό. Με ένα επίστρωμα ή κάλυμμα στρώματος δεν θα χρειαστεί να πλένετε τόσο συχνά το ανώστρωμα ή το στρώμα.

  12. Αντοχή και εγγύηση 

  Σας συνιστούμε να αξιολογήσετε την άνεση του κρεβατιού σας μετά από 5-10 χρόνια. Αυτό κυρίως καθώς το σώμα μας υφίσταται φυσικές αλλαγές στην πάροδο των 10 ετών. Αν το σωματικό σας βάρος έχει αλλάξει από όταν αγοράσατε το στρώμα σας, μπορεί να επηρεάσει την υποστήριξη και την άνεση που παρέχει το ανώστρωμα. 

  "Αξιολογήστε την άνεση του κρεβατιού σας μετά από πέντε ως δέκα χρόνια. Πονάτε όταν κοιμάστε; Αν ναι, τότε, αυτό είναι ένα σημάδι ότι θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από ένα ανώστρωμα. Αν πρέπει να κάνετε σημαντικές αλλαγές στο επίπεδο άνεσης, όπως για παράδειγμα αν θέλετε ένα πολύ πιο μαλακό στρώμα, τότε, ίσως χρειάζεστε ένα νέο στρώμα αντί για ένα ανώστρωμα." 
  – Peter, Category Manager στη JYSK. 

  Αντοχή 

  Η αντοχή ενός ανωστρώματος καθορίζεται από το υλικό και την πυκνότητά του, η οποία μετράται σε kg/m3. Όσο υψηλότερη είναι η πυκνότητα, τόσο καλύτερα το ανώστρωμα θα απορροφήσει την πίεση που λαμβάνει καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του. 

  Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα παρατηρήσουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα ανώστρωμα υψηλής πυκνότητας και σε ένα με κανονική πυκνότητα. Οι περισσότεροι από εμάς θα είμαστε καλά με ένα ανώστρωμα που πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις πυκνότητας:

  • 65 kg/m3 για ανωστρώματα λάτεξ
  • 30 kg/m³ για ανωστρώματα αφρού μνήμης
  • 25 kg/m³ για ανωστρώματα αφρού πολυαιθέρα

  Top 5: Τα πιο ανθεκτικά υλικά

  Η αντοχή ενός ανωστρώματος εξαρτάται επίσης από το υλικό του. Τα πιο ακριβά υλικά, συχνά ο αφρός μνήμης και το λάτεξ, διαρκούν περισσότερο, ενώ τα ανωστρώματα από πιο οικονομικά υλικά, όπως αφρό πολυαιθέρα, είναι λιγότερο ανθεκτικά: 

  1. Λάτεξ 
  2. Αφρός μνήμης
  3. Υβριδικός αφρός και αφρός gel 
  4. Αφρός υψηλής ελαστικότητας (γνωστός και ως ψυχρός αφρός)
  5. Αφρός πολυαιθέρα (γνωστός και ως τυπικός αφρός) 

  13. Καθαρισμός και αλλεργίες

  Ιδανικά, θέλετε ένα περιβάλλον ύπνου που είναι εύκολο να διατηρηθεί καθαρό. Όσον αφορά τον καθαρισμό, ένα επίστρωμα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, καθιστώντας το πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί από ότι ένα ανώστρωμα. 

  Για το λόγο αυτό, συνιστάται πάντα να καλύπτεται το ανώστρωμά σας ή το στρώμα σας με ένα προστατευτικό κάλυμμα στρώματος. 

  Ορισμένα ανωστρώματα διαθέτουν αφαιρούμενο κάλυμμα, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί. Αυτά τα μοντέλα είναι συνήθως λίγο πιο ακριβά, αλλά είναι ιδιαίτερα καλά για όσους είναι αλλεργικοί σε πράγματα, όπως τα ακάρεα της σκόνης. 

  Υπάρχει ειδικό ανώστρωμα για αλλεργίες; 

  Αν θέλετε να αγοράσετε ένα ανώστρωμα το οποίο είναι καλό για όσους υποφέρουν από αλλεργίες, μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε ένα από λάτεξ. Το λάτεξ είναι ένα φυσικό υλικό υψηλής πυκνότητας που δυσχεραίνει την εισχώρηση και επιβίωση των οικιακών ακάρεων σκόνης. Αλλά ακόμα και ένα στρώμα με λάτεξ δεν μπορεί να αποτελεί εγγύηση ότι κοιμάστε σε ένα περιβάλλον ύπνου εντελώς απαλλαγμένο από ακάρεα. 

  Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τον έλεγχο των αλλεργιών από ακάρεα σκόνης είναι να έχετε ένα επίστρωμα και ένα ανώστρωμα με αφαιρούμενα καλύμματα που μπορούν να πλυθούν συχνά στους 60°C. 

  14. Τα καλύτερα ανωστρώματα και επιστρώματα

  Αν αναζητάτε ένα ανώστρωμα ή ένα προστατευτικό στρώματος, έχετε μάλλον διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλές επιλογές. Στη JYSK, είμαστε πάντα έτοιμοι να σας συμβουλεύσουμε για την αγορά σας, ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας, στη θέση ύπνου και στον προϋπολογισμό σας. 

  Έχουμε επιλέξει διάφορους τύπους ανωστρωμάτων και επιστρωμάτων που ταιριάζουν τέλεια με τα στρώματα και θα τα βρείτε σε διαφορετικές τιμές καλύπτοντας όλες τις ανάγκες. 

  Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τους υπόλοιπους οδηγούς μας με συμβουλές και υλικό έμπνευσης, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το καλύτερο περιβάλλον ύπνου για εσάς. Η JYSK προσφέρει μια μεγάλη συλλογή από ανωστρώματα και επιστρώματα για κάθε ανάγκη και κάθε προϋπολογισμό.

  Αν αποφασίσετε ότι ήρθε η ώρα για ένα νέο στρώμα, αντί για ένα ανώστρωμα ή επίστρωμα, τότε, διαβάστε τον εκτενή οδηγό στρωμάτων μας: Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός.

  Ανακαλύψτε περισσότερα

  Οδηγός κρεβατιών

  Οδηγός κρεβατιών

  Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός

  Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός

  Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

  Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

  Πώς να μην γλιστράει το ανώστρωμά σας

  Πώς να μην γλιστράει το ανώστρωμά σας