Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Έπιπλο τηλεόρασης με τηλεόραση, καναπές, τραπεζάκι σαλονιού και μπουφές σε σαλόνι

Βρείτε το κατάλληλο έπιπλο τηλεόρασης για το σαλόνι σας

Μια τηλεόραση δεν είναι το πιο όμορφο κομμάτι της εσωτερικής διακόσμησης, αλλά το σωστό έπιπλο τηλεόρασης, το οποίο θα ταιριάζει με τα γύρω έπιπλα, θα είναι κομψό και θα αντικατοπτρίζει το γούστο σας, μπορεί να σας βοηθήσει.

Ακόμα κι αν προτιμάτε την τηλεόρασή σας να κρέμεται στον τοίχο, ένα έπιπλο TV μπορεί να αποτελέσει το κεντρικό σημείο στο σαλόνι σας, καθώς επίσης να λειτουργήσει ως λύση αποθήκευσης για όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το σύστημα ψυχαγωγίας σας. Ένα κλειστό έπιπλο τηλεόρασης με συρτάρια ή πόρτες μπορεί να κρύψει τα καλώδια από τις ηλεκτρονικές συσκευές σας, καθώς και περιοδικά, τηλεχειριστήρια και άλλα.

Τα έπιπλα τηλεόρασης διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, σχέδια και χαρακτηριστικά, επομένως σε αυτόν τον οδηγό θα σας καθοδηγήσουμε σε όσα χρειάζεται να λάβετε υπόψη για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Ύψος, πλάτος, βάθος και μέγιστο φορτίο

Υπάρχουν μερικές βασικές παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψη για να ξεκινήσετε: Πόσο χώρο έχετε διαθέσιμο για το έπιπλο της τηλεόρασης και πόσο μεγάλη και βαριά είναι η τηλεόρασή σας;

Είναι φυσικά σημαντικό να έχετε χώρο για το έπιπλο της τηλεόρασης και να είναι αρκετά μεγάλο και στιβαρό για την τηλεόρασή σας. Επομένως, πρώτα απ' όλα μετρήστε τον χώρο σας και την τηλεόραση και ελέγξτε το βάρος της τηλεόρασής σας, ώστε να περιορίσετε τις επιλογές σας:

Πλάτος: Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, το έπιπλο της τηλεόρασής σας θα πρέπει να είναι περίπου 20-30 cm φαρδύτερο από την τηλεόρασή σας για να έχετε μια ωραία, ισορροπημένη εμφάνιση. Με έναν φαρδύ πάγκο τηλεόρασης, έχετε επίσης χώρο για διακοσμητικά δίπλα στην τηλεόραση.

Ύψος: Σκεφτείτε καλά το ύψος του επίπλου τηλεόρασης. Ποικίλουν ανάμεσα σε 40-55 cm, και αυτό φυσικά επηρεάζει το τελικό ύψος που θα βρίσκεται η τηλεόραση, αν επιλέξετε να την τοποθετήσετε στο έπιπλο. Το να διατηρήσετε το κέντρο της τηλεόρασης στο ύψος των ματιών όταν κάθεστε στην αγαπημένη σας πολυθρόνα ή στον καναπέ, σημαίνει ότι δεν θα καταπονήσετε τον αυχένα σας.

Βάθος: Έχετε επίπεδη οθόνη τηλεόρασης ή θέλετε να τοποθετήσετε την τηλεόραση στον τοίχο πάνω από το έπιπλο τηλεόρασης; Τότε, μάλλον θα είναι αρκετό ένα έπιπλο TV με βάθος 35-40 cm. Αν όχι, ίσως θα θέλατε να επιλέξετε ένα βαθύτερο έπιπλο τηλεόρασης.

Μέγιστο όριο βάρους: Ελέγξτε το βάρος της τηλεόρασής σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι χαμηλότερο από το μέγιστο όριο βάρους του επίπλου τηλεόρασης.

Επιπλέον χώρος αποθήκευσης στο σαλόνι

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα ενός επίπλου τηλεόρασης είναι ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος. Με ένα έπιπλο τηλεόρασης με αποθηκευτικό χώρο, όπως ράφια, συρτάρια ή ντουλάπια, μπορείτε να κρύψετε τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κονσόλες παιχνιδιών και τα καλώδια τους, καθώς και να βάλετε σε τάξη τα DVD, τους δίσκους ή τα περιοδικά.

Τα ντουλάπια και τα συρτάρια έχουν αντίστοιχα τα πλεονεκτήματά τους. Μπορείτε να κρατήσετε πιο εύκολα μια κονσόλα παιχνιδιών πίσω από ένα ντουλάπι, ενώ τα συρτάρια είναι ιδανικά για εγχειρίδια, τηλεχειριστήρια και άλλα παρόμοια. Οι συρόμενες πόρτες απαιτούν λιγότερο χώρο τόσο από τα συρτάρια, όσο και από τις κανονικές πόρτες, καθώς είναι ενσωματωμένες στο έπιπλο τηλεόρασης.

Ακόμα κι αν το έπιπλο τηλεόρασης έχει μόνο ένα ή περισσότερα ανοιχτά ράφια, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια κομψή εμφάνιση αν τοποθετήσετε διακοσμητικά είδη και μερικά διακοσμητικά καλάθια. Αυτό θα διατηρήσει τα πράγματά σας οργανωμένα στο σαλόνι σας. Επίσης, θα σας διευκολύνει να βρίσκετε εύκολα τα πράγματά σας και θα σας δώσει την ευκαιρία να διαμορφώσετε το έπιπλο της τηλεόρασής σας βάσει της προσωπικής σας αισθητικής.

Χρειάζεστε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο σαλόνι; Διαβάστε τον οδηγό μας για να επιλέξετε τη σωστή βιτρίνα.

Χρώμα, υλικό και στυλ

Η συνολική αισθητική του σαλονιού σας παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του τέλειου επίπλου τηλεόρασης. Πρέπει να αποφασίσετε ποιο στυλ σας αρέσει και τι ταιριάζει με τα υπάρχοντα έπιπλά σας. Ένα ανοιχτόχρωμο έπιπλο τηλεόρασης μπορεί να δώσει στο δωμάτιό σας μια ανάλαφρη έκφραση, ενώ ένα σκούρο μπορεί να συμβάλει σε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Σκεφτείτε, επίσης, αν θέλετε ένα αποτέλεσμα που να συμπληρώνει την υπάρχουσα εσωτερική διακόσμηση ή που να δημιουργεί μια δυναμική αντίθεση.

Τα πόδια θα ενισχύσουν την αέρινη έκφραση, ενώ μια ενιαία βάση μπορεί να προσθέσει μια πιο σταθερή ή γειωμένη έκφραση στο δωμάτιο.

Φυσικά, δεν χρειάζεστε τηλεόραση για να χρησιμοποιήσετε ένα έπιπλο TV. Είναι ένα ευέλικτο έπιπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αποθήκευσης, αλλά και για να δώσει στυλ στον χώρο. Συχνά, ξεχνάμε αυτές τις ανάγκες όταν επιπλώνουμε ένα σαλόνι, με αποτέλεσμα να βρούμε κάποια μέρα τα υπάρχοντά μας διάσπαρτα στον χώρο ή τα αγαπημένα μας διακοσμητικά τοποθετημένα τυχαία στο περβάζι. Ένα έπιπλο τηλεόρασης μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε τόσο για να διατηρήσετε το σαλόνι σας τακτοποιημένο, όσο και για να αναδείξετε το προσωπικό σας στυλ.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Οδηγός: Επιλογή καθρέφτη

Οδηγός: Επιλογή καθρέφτη

Στο προσκήνιο: Η συλλογή LYNGVIG

Στο προσκήνιο: Η συλλογή LYNGVIG

Τραπεζάκια σαλονιού: Ιδέες & Στυλ

Τραπεζάκια σαλονιού: Ιδέες & Στυλ