Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Σετ επίπλων κήπου για τους κοινωνικούς

Τι είδους κηπουρός είστε;

Υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τύποι κήπων, όσοι και σπιτιών. Απλά ρίξτε μια ματιά στον γειτονικό κήπο. Ακόμα κι αν έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με τον κήπο σας, είναι πολύ πιθανό ο γείτονας να τον έχει διαμορφώσει διαφορετικά από ότι εσείς – με άλλα έπιπλα κήπου, διαφορετικά είδη φυτών, γλάστρες με άλλα σχέδια κ.τ.λ. Ο γείτονάς σας μπορεί να ανήκει στον τύπο του "τεμπέλη" κηπουρού, που απλά συντηρεί τον κήπο του, ή μπορεί να ανήκει στον τύπο του "οικογενειάρχη", που έχει έναν κήπο διαμορφωμένο για παιδιά, με κούνια και τραμπολίνα. Αλλά τι γίνεται με εσάς; Εσείς σε ποιο είδος ανήκετε; Δείτε αν αναγνωρίζετε τον κήπο σας σε κάποιον από τους 4 διαφορετικούς τύπους κήπων που ακολουθούν.

Ο κήπος για τους ενεργούς κηπουρούς

Έχετε γλάστρες και παρτέρια που χρειάζονται την αγάπη και τη φροντίδα σας; Βρίσκετε συχνά τον εαυτό σας να σκαλίζει και να περιποιείτε τα λουλούδια με την πρώτη ευκαιρία; Έχετε ένα μπιστρό σετ μόνο και μόνο για να ξεκουράζεστε ελαφρώς καθώς κόβετε το γρασίδι ή περιποιήστε τις τριανταφυλλιές; Τότε, είστε σίγουρα ο ενεργός ιδιοκτήτης του κήπου. Είστε σαν τη Γιαγιά Ντακ (χαρακτήρας κόμικς της Ντίσνεϋ) στη φάρμα της, όπου ασχολείστε με τον κήπο σας όποτε βρίσκετε χρόνο. Οι πιθανότητες αυξάνονται όταν μιλάμε για χειροποίητες μηλόπιτες, φτιαγμένες από τα χεράκια σας με δικά σας μήλα. Ο χειμώνας σίγουρα θα σας βρήκε να σχεδιάζετε τη μορφή που θέλετε να έχει ο κήπος σας.

Η συμβουλή μας: Μην παραλείψετε να βρείτε λίγο χρόνο, ώστε να απολαύσετε το δημιούργημά σας.

Ο κήπος για τους οικογενειάρχες

Το να κόβετε το γρασίδι δεν είναι για να κάνετε πικνίκ! Όταν μπαίνετε στον κήπο η κούνια είναι στα αριστερά σας, στα δεξιά σας βρίσκεται η αμμοδόχος και ακριβώς μπροστά σας το τραμπολίνο. Στην προσπάθειά σας να φτάσετε στο σετ επίπλων κήπου, όπου εσείς και η οικογένειά σας απολαμβάνετε το μεσημεριανό, μπορεί να σκοντάψετε στο κροκέ. Για την ακρίβεια ο κήπος σας είναι σαν παιδική χαρά. Είναι ένας τρόπος να κρατάτε τα παιδιά σας χαρούμενα και απασχολημένα, κι έτσι ίσως μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, κάπου μέσα στο σπίτι, μέχρι να σας εντοπίσουν.

Η συμβουλή μας: Μην χάσετε την ευκαιρία να δείξετε στα παιδιά σας την διαδικασία να καλλιεργείτε το φαγητό σας.

Ο κήπος για τους κοινωνικούς

Επιτέλους, η θερμοκρασία έχει ανέβει και έτσι μπορείτε να καλέσετε την οικογένειά σας και τους φίλους σας να έρθουν για να περάσετε μαζί ευχάριστες ώρες στον κήπο. Διαθέτετε και σετ τραπεζαρίας κήπου για δείπνο στον εξωτερικό χώρο, αλλά και σετ επίπλων κήπου για χαλαρούς καφέδες. Το αίθριο σας είναι εξαιρετικό, με διαλεγμένα διακοσμητικά, όπως φωτάκια σε γιρλάντα, βάζα, γλάστρες, φαναράκια, μαξιλαράκια και άλλα. Καλλιεργείτε αρωματικά φυτά και βότανα σε γλάστρες, ώστε να δημιουργείτε μια ευχάριστη, σπιτική ατμόσφαιρα.

Η συμβουλή μας: Συνεχίστε την εξαιρετική δουλειά! Μοιραστείτε τον όμορφο κήπο σας με όσους περισσότερους φίλους μπορείτε.

Ο κήπος για τους νωχελικούς

Έχετε ήδη κουρέψει το γκαζόν ή παραμένει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο; Ο κήπος σας φαίνεται ότι συντηρείται αμυδρά, αλλά εσείς απλά λατρεύετε να χαλαρώνετε εκεί ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική, διαβάζοντας με ενδιαφέρον το αγαπημένο σας βιβλίο και απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό αναψυκτικό. Να περιποιήστε και τον κήπο; Λίγο δύσκολο. Για το λόγο αυτό δεν έχετε κήπο με λαχανικά και από όλα τα αξεσουάρ κήπου, δείχνετε να προτιμάτε τον φράκτη. Η ξαπλώστρα σας φαίνεται να είναι το μοναδικό έπιπλο, ίσως με μόνη εξαίρεση την ομπρέλα.  

Η συμβουλή μας: Η κηπουρική στην πραγματικότητα κάνει καλό στην υγεία – γυμνάζεστε ενώ παράλληλα καλλιεργείτε τα λαχανικά σας. Ξεκινήστε φυτεύοντας ένα ή δύο φυτά και ενεργοποιήστε τον κηπουρό που κρύβετε μέσα σας.


Αναγνωρίσατε τον εαυτό σας σε κάποιους από αυτούς τους τύπους; Ή μήπως παραλείψαμε κάποιον; Αφήστε μας ένα σχόλιο για να ξέρουμε!
 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Τραμπολίνα: 7 πράγματα για να σκεφτείτε πριν την αγορά σας

Τραμπολίνα: 7 πράγματα για να σκεφτείτε πριν την αγορά σας

Αναβαθμίστε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας με ένα κιόσκι

Αναβαθμίστε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας με ένα κιόσκι

Ιδέες για συνετό φωτισμό κήπου

Ιδέες για συνετό φωτισμό κήπου

Πώς να ξεκινήσετε με το δικό σας glamping

Πώς να ξεκινήσετε με το δικό σας glamping