Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Βάζα με φωτάκια σε αλυσίδα πάνω σε μπουφέ και γυναίκα που κρατάει πλαστικά αποθηκευτικά καλάθια

Πώς να πουλήσετε γρήγορα το σπίτι σας

Ίσως να το έχετε ακούσει ξανά, αλλά οι μικρές αλλαγές σε έναν χώρο μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στους ενδιαφερόμενους αγοραστές και να σας βοηθήσουν να πουλήσετε γρηγορότερα το σπίτι σας. Οι άνθρωποι συνήθως δεν είναι τόσο καλοί στο να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους, όπως θα θέλατε. Μπορείτε όμως να κάνετε πολλά πράγματα για να επισπεύσετε την πώληση του σπιτιού σας, κάνοντας μικρές επεμβάσεις στο σπίτι σας.

Χρησιμοποιήστε τις 8 συμβουλές μας για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τους πιθανούς αγοραστές και ελπίζουμε να πουλήσετε το σπίτι σας πιο γρήγορα:

1. Αρχικά ξεφορτωθείτε τα άχρηστα αντικείμενα

Ναι, μαντέψατε πολύ σωστά! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν ετοιμάζεστε να παρουσιάσετε το σπίτι σας σε τρίτους είναι να το τακτοποιήσετε και να το απαλλάξετε από τα περιττά αντικείμενα. Δώστε ένα ουδέτερο ύφος στο σπίτι σας, αφαιρώντας κάποια από τα προσωπικά σας αντικείμενα και τα διακοσμητικά.

Γρήγορη συμβουλή: Ενδεχομένως να μην βρίσκεστε οι ίδιοι στο σπίτι όταν θα το δείχνετε στους υποψήφιους αγοραστές, γι' αυτό μπορείτε να πάρετε μαζί σας τα άχρηστα αντικείμενα. Αντί να τα στοιβάξετε σε κάποια ντουλάπα ή σε κάποιο συρτάρι, πάρτε ένα καλάθι ή ένα άδειο καλάθι απλύτων και μαζέψτε οτιδήποτε κάνει το σπίτι σας να φαίνεται ακατάστατο ή "φλύαρο". Αποθηκεύστε το καλάθι στο αυτοκίνητο σας για όσο θα διαρκέσει η επίσκεψη. Έτσι, θα χρειαστείτε λιγότερο από 10 λεπτά για να συμμαζέψετε το σπίτι σας.    

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές για το πώς να τακτοποιήσετε το σπίτι σας

2. Εξονυχιστικός καθαρισμός

Σε αυτό το στάδιο είναι που πρέπει να καθαρίσετε τα πάντα – τα ντουλάπια της κουζίνας, τα άλατα στο μπάνιο, τις ντουλάπες σας κ.ο.κ. Δεν ακούγεται διασκεδαστικό; Μπορεί και όχι, αλλά η ιδέα είναι ότι θα χρειαστεί να κάνετε γενική καθαριότητα μόνο μία φορά. Βέβαια, θα χρειαστεί να συμμαζεύετε κάθε φορά πριν την άφιξη νέων υποψηφίων, αλλά ένας καθαρισμός σε βάθος θα το κάνει ευκολότερο.

3. Πάντα να καθαρίζετε την κουζίνα και το μπάνιο σας

Κάποια δωμάτια πρέπει να φαίνονται πάντα καθαρά και τακτοποιημένα. Γι' αυτό αν δεν έχετε πολύ χρόνο ξεκινήστε με το καθάρισμα της κουζίνας και του μπάνιου. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά αν οι αγοραστές είναι σκεπτικοί. Έτσι, φροντίστε να δείχνουν καθαρά και να είναι ευπαρουσίαστα.

4. Φωτίστε το σπίτι σας

Είναι μια καλή ιδέα για να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται μεγαλύτερο, από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ένας κτηματομεσίτης σπάνια ακούει παράπονα ότι υπάρχει πολύς χώρος σε ένα διαμέρισμα. Τοποθετήστε φωτιστικά και λάμπες δαπέδου στις σκοτεινές γωνιές του σπιτιού και κάντε το να δείχνει μεγαλύτερο. Έτσι, θα τραβήξετε την προσοχή των υποψήφιων αγοραστών και θα αναδείξετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας.


5. Καθαρίστε τα τζάμια 

Ο στόχος είναι να φωτίσετε όσο περισσότερο γίνεται το σπίτι σας και δεν υπάρχει καλύτερη πηγή φωτισμού από τον ήλιο. Είναι πάντα ωραίο να δείχνετε το σπίτι σας μια ηλιόλουστη μέρα, αλλά όχι αν υπάρχουν δαχτυλιές και βρωμιά στα παράθυρα.

6. Απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές

Οι άσχημες μυρωδιές μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για να απορρίψει ένας υποψήφιος αγοραστής το σπίτι. Μην καλύψετε απλά τις μυρωδιές, φτιάξτε την πηγή που προέρχονται. Καθαρίστε τα σιφώνια και τις αποχετεύσεις, πλύντε τους κάδους σκουπιδιών, ανοίξτε τα παράθυρα για να αερίσετε το χώρο και ξεφορτωθείτε τα έπιπλα που έχουν "ποτίσει" από την ενοχλητική μυρωδιά του τσιγάρου.

7. Υποδεχτείτε τους αγοραστές με μια ευχάριστη μυρωδιά

Ίσως να πιστεύετε ότι θα σας προτείνουμε να έχετε πάντα στο σπίτι ένα χειροποίητο ευωδιαστό ψωμί ή ένα σπιτικό κέικ, όμως μην ανησυχείτε, δε θα το κάνουμε. Μία πολύ καλή ιδέα είναι να ετοιμάσετε λίγο καφέ. Δεν χρειάζεται τόσο χρόνο για να τον φτιάξετε, όσο ένα κέικ, αλλά θα δώσει στο σπίτι σας μια οικεία και όμορφη μυρωδιά.

8. Διακοσμήστε με φρέσκα λουλούδια, βότανα και φυτά

Αυτή η συμβουλή είναι δύο σε ένα. Τα φρέσκα λουλούδια και τα βότανα θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα, ενώ την ίδια στιγμή θα δώσουν χρώμα και ζωή στο δωμάτιο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητά φυτά, τα οποία θα κρατήσουν για όσο διάστημα δείχνετε το σπίτι.


Οι συμβουλές που αναφέραμε είναι ιδανικές για μικρές και φθηνές αλλαγές, τις οποίες μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε αξίζει, αν έχετε σκοπό να πουλήσετε άμεσα το σπίτι σας. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να συμβουλευτείτε και τον μεσίτη αν υπάρχουν κάποιες αλλαγές που θα μπορούσατε να κάνετε για να αυξήσετε την αξία του σπιτιού, αλλά και να το πουλήσετε γρηγορότερα.

Εσείς τι θα συνιστούσατε; Μοιραστείτε τις σκέψεις και τις συμβουλές σας μαζί μας, γράφοντας τις στα σχόλια.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Τα αγαπημένα διακοσμητικά, αποθηκευτικά κουτιά των αγοραστών

Τα αγαπημένα διακοσμητικά, αποθηκευτικά κουτιά των αγοραστών

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου