Ο Lars Larsen είχε ένα όνειρο

Ο Lars Larsen είχε ένα όνειρο

Όλα ξεκίνησαν από έναν εφευρετικό και ενεργητικό νέο από μια περιοχή καλούμενη Thy στο βορειοδυτικό τμήμα της Δανίας.

Μόλις ολοκλήρωσε την πρακτική του σε ένα κατάστημα υφασμάτων και αργότερα σε ένα κατάστημα επίπλων, είχε την ιδέα και την επιθυμία να ανοίξει τη δική του αλυσίδα καταστημάτων λευκών ειδών.

Το όνομα αυτού του νέου ήταν Lars Larsen. Δεν είχε σχεδόν καθόλου χρήματα αλλά το κεφάλι του ήταν γεμάτο με έξυπνες ιδέες.

Ο φιλόδοξος κύριος Larsen σύντομα κατάφερε να βρει μερικούς προμηθευτές και μια τράπεζα πρόθυμη να επενδύσει σε αυτόν τον νέο επιχειρηματία. Η τράπεζα ήταν ένα μικρό υποκατάστημα της Δανέζικης τράπεζας Nørresundby Bank και ο κύριος Larsen δεν έχει αλλάξει τράπεζα από τότε.

Η αρχή στο Aarhus της Δανίας

Ο Lars Larsen οραματίστηκε μια αλυσίδα καταστημάτων και, με τέτοια μεγάλα σχέδια, δεν είχε σημασία σε ποιο μέρος της Δανίας θα άνοιγε το πρώτο του κατάστημα. Ο πλέον κατάλληλος χώρος καταστήματος βρέθηκε στην πόλη Aarhus στο Jutland, έτσι, στις 2 Απριλίου 1979 το πρώτο κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Ο Lars Larsen είναι ο ιδιοκτήτης του Ομίλου JYSK και των θυγατρικών του, και μεταξύ αυτών, των εταιρειών JYSK σε διάφορες χώρες και των Dänisches Bettenlager και Bettenwelt στη Γερμανία και την Αυστρία.

Επιπρόσθετα του Ομίλου JYSK, ο Lars Larsen είναι επίσης ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης άλλων εταιρειών. Η 'Bolia.com' είναι μια διαδικτυακή αλυσίδα καταστημάτων επίπλων με αίθουσες επίδειξης σε Ευρωπαϊκές πόλης και την Κίνα, η 'Interior Direct' είναι ένας μεγάλος προμηθευτής επίπλων για ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και συνεδριακούς χώρους και το 'Himmerland Golf & Spa Resort' είναι ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα και πλέον ελκυστικά γήπεδα γκολφ, με το δικό του ξενοδοχείο γκολφ πρώτης κατηγορίας.

Η Αυτοβιογραφία του Lars Larsen

Διαβάστε την αυτοβιογραφία του ιδρυτή της JYSK εδώ. Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2004.