Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Γυναίκα που κοιμάται στο πλάι

Πώς να αλλάξετε τη στάση ύπνου σας;

Υπάρχουν πολλές συμβουλές όσον αφορά τη στάση ύπνου σας. Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να κοιμάσαι στο πλάι παρά να κοιμάσαι ανάσκελα. Ενώ άλλοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Λίγοι είναι εκείνοι που συνιστούν τον ύπνο μπρούμυτα. Ωστόσο, εάν δεν έχετε σωματικά προβήματα που να σχετίζονται με τον ύπνο και εάν δεν ενοχλείτε το σύντροφό σας με το ροχαλητό σας, τότε, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε στάση ύπνου.

Από την άλλη, εάν έχετε πόνους στον αυχένα ή ο σύντροφός σας χάνει τον ύπνο του εξαιτίας του θορύβου, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε στάση ύπνου που ελπίζουμε ότι θα λύσουν το πρόβλημα.

Οι καλύτερες συμβουλές μας για να αλλάξετε στάση ύπνου

Αρχικά, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποκοιμηθείτε στην επιθυμητή στάση ύπνου. Αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι δύσκολο να το ελέγξετε, αλλά υπάρχουν μερικά tips που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Θέλετε να κοιμάστε στο πλάι:

 1. Τοποθετήστε ένα αντικείμενο στο πίσω μέρος και στο μπροστινό της μπλούζας της πιτζάμας σας, το οποίο θα σας αποτρέψει όταν κοιμάστε να γυρίσετε μπρούμυτα ή ανάσκελα. Μερικοί άνθρωποι προτείνουν ένα μπαλάκι του τένις, αλλά μπορεί να είναι οτιδήποτε το οποίο είναι άβολο να ξαπλώνεις πάνω του και είναι εύκολο να αφαιρεθεί.
 2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό μαξιλάρι για τη στάση που κοιμάστε. Θα πρέπει να είναι μέτριο προς ψηλό για να καλύπτει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στον ώμο και το κεφάλι σας και να κρατάει τον λαιμό και τη σπονδυλική σας στήλη σε ευθεία γραμμή.
 3. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε το κατάλληλο στρώμα για τη στάση που κοιμάστε. Θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό, ώστε οι ώμοι και οι γοφοί σας να βυθίζονται ενώ ταυτόχρονα η σπονδυλική σας θα παραμένει σε ευθεία γραμμή.
 4. Κάντε τον ύπνο στο πλάι πιο άνετο. Αποκτήστε ένα μαξιλάρι γονάτων, που ανακουφίζει την πίεση στους γοφούς και στη μέση.
 5. Τοποθετήστε μαξιλάρια γύρω από το σώμα σας για να δημιουργήσετε ένα τεχνητό όριο το οποίο θα δυσκολεύει να γυρίσετε ανάσκελα ή μπρούμυτα.

Θέλετε να κοιμάστε ανάσκελα:

 1. Τοποθετήστε ένα αντικείμενο στο μπροστινό μέρος της μπλούζας της πιτζάμας σας, το οποίο θα σας αποτρέψει όταν κοιμάστε να γυρίσετε μπρούμυτα. Μερικοί άνθρωποι προτείνουν ένα μπαλάκι του τένις, αλλά μπορεί να είναι οτιδήποτε το οποίο είναι άβολο να ξαπλώνεις πάνω του και είναι εύκολο να αφαιρεθεί.
 2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό μαξιλάρι για να κοιμάστε ανάσκελα. Θα πρέπει να είναι χαμηλό για να κρατάει τον λαιμό και τη σπονδυλική σας στήλη σε ευθεία γραμμή.
 3. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε το κατάλληλο στρώμα για τη στάση που κοιμάστε. Θα πρέπει να είναι μέτριο προς σκληρό, ώστε να στηρίζει τη μέση και τον λαιμό σας και να αποτρέπει τους ώμους και τους γοφούς σας να βυθιστούν στο στρώμα.
 4. Πάρτε ένα επιπλέον μαξιλάρι για να τοποθετείτε κάτω από τα γόνατά σας, ώστε να μειώνεται η πίεση στη σπονδυλική και να παραμένει σε ευθεία γραμμή.
 5. Δημιουργήστε ένα τεχνητό όριο με μαξιλάρια τα οποία θα σας προλαμβάνουν από το να γυρίσετε στο πλάι ή ανάσκελα.
 6. Ανυψώστε το άνω μέρος του σώματός σας, είτε χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιζόμενο κρεβάτι με μηχανισμό ανάκλισης, είτε τοποθετώντας μαξιλάρια κάτω από την πλάτη, τον λαιμό και το κεφάλι σας.
 7. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα ύπνου. Όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε το φως, μια μάσκα ύπνου μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τεχνητά σκοτάδι. 

Να είστε προσεκτικοί ώστε να μην μειώσετε την ποιότητα του ύπνου σας με την πάροδο του χρόνου χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους. Δεν θέλετε να ξυπνάτε εξαντλημένοι το πρωί μετά από μία νύχτα διαταραγμένου ύπνου.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να λάβετε την συμβουλή ενός ειδικού γιατρού. Ένας γιατρός μπορεί να κάνει μια διάγνωση και να θεραπεύσει ιατρικές καταστάσεις. Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές εάν είστε έγκυος ή έχετε προβλήματα υγείας.


Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη στάση που κοιμάστε και την προσωπικότητά σας.

Η αλλαγή της στάσης ύπνου δεν είναι εύκολη

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος να αλλάξετε μια συνήθεια και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι καθώς μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ελέγξετε τις κινήσεις σας όταν κοιμάστε. Όλοι αλλάζουμε στάση όταν κοιμόμαστε – κάποιοι λένε ως και 40 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε ακόμα κι αν κοιμηθείτε σε μια στάση, είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσετε σε μια άλλη.

Πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας να καθοδηγείται από το πώς αισθάνεστε όταν ξυπνάτε. Έχει μειωθεί ο πόνος στον αυχένα ή έχει υποχωρήσει; Ο σύντροφός σας έχει κοιμηθεί καλά; Όταν ξυπνάτε νιώθετε ξεκούραστοι; Αυτά είναι σημάδια ότι καταφέρνετε να αλλάξετε τη στάση που κοιμάστε και να βελτιώσετε τον ύπνο σας.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Ανιχνευτής ύπνου – τα υπέρ και τα κατά

Ανιχνευτής ύπνου – τα υπέρ και τα κατά

Δροσερά προϊόντα ύπνου και συμβουλές

Δροσερά προϊόντα ύπνου και συμβουλές