Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Φωτάκια σε γιρλάντα σε δέντρο πάνω από σαλόνι κήπου

Ιδέες φωτισμού κήπου για να φωτίσετε τον εξωτερικό σας χώρο

Ο φωτισμός του κήπου μπορεί να παρατείνει τα καλοκαιρινά βράδια, καθώς μπορείτε να κάθεστε έξω ακόμα και όταν ο ήλιος έχει δύσει και ο καιρός είναι ακόμα ζεστός. Συνεχίστε την ανάγνωση και βρείτε ιδέες για τον φωτισμό του εξωτερικού σας χώρου και συμβουλές για το τι πρέπει να λάβετε υπόψη.

Που να χρησιμοποιήσετε τα φωτάκια κήπου;

Ξεκινήστε επιλέγοντας τις περιοχές εκείνες του κήπου που θα θέλατε να φωτίσετε και σκεφτείτε γιατί. Ίσως θα θέλατε να προσθέσετε μερικά φωτάκια σε γιρλάντα στο αγαπημένο σας δέντρο για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα. Ή, ίσως ψάχνετε κάτι πιο πρακτικό για να αναδείξετε τα μονοπάτια.

Τι τύπο φωτισμού κήπου να επιλέξετε;

Τα διακοσμητικά φωτάκια θα προσθέσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα και είναι υπέροχα τόσο για τα μπαλκόνια, όσο και για μεγαλύτερες βεράντες. Αν σχεδιάζετε να απολαύσετε τα καλοκαιρινά απογεύματα παίζοντας χαρτιά, τρώγοντας μερικά νόστιμα σνακ ή πίνοντας κρύα ροφήματα – ή συνδυάζοντας και τα τρία – τότε, μπορείτε να συνδυάσετε διακοσμητικά φαναράκια, φωτάκια σε γιρλάντα, ηλιακά φώτα και λάμπες.

Φωτάκια που τρεμοπαίζουν μέσα σε φαναράκια κήπου

Τα φανάρια κήπου είναι από τα αγαπημένα μας για τη δημιουργία ενός ζεστού, ατμοσφαιρικού φωτισμού στη βεράντα για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

Αν υπάρχουν γωνιές στη βεράντα σας που σας αρέσουν περισσότερο, μπορείτε να τις φωτίσετε με μερικά διακοσμητικά φωτάκια. Για παράδειγμα, τοποθετήστε μικρά φαναράκια στο τραπέζι σαν διακόσμηση για την ώρα του φαγητού. Τοποθετήστε μεγάλα φανάρια στο δάπεδο σε διαφορετικές γωνιές, ώστε να οριοθετήσετε τον χώρο. Βάλτε πολλά φαναράκια μαζί αν θέλετε να κάνουν τη διαφορά.


Τα φαναράκια μπορούν επίσης να κρεμαστούν από κλαδιά για μια γοητευτική πινελιά. Κρεμώντας τα φαναράκια, θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο πλαίσιο για τα απογεύματά σας.

Εύκολος και κομψός φωτισμός με ηλιακά φώτα

Τα ηλιακά φώτα είναι και διακοσμητικά και εξοικονομούν ενέργεια. Χρησιμοποιήστε τα για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σας ή για να φωτίσετε το μονοπάτι στον κήπο όταν είναι σκοτάδι. Όταν αγοράζετε μια λάμπα με ηλιακό συσσωρευτή, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα καλώδια και η λάμπα μπορεί να μετακινηθεί εύκολα στον κήπο.


Τα ηλιακά φώτα ενεργοποιούνται όταν ο αισθητήρας που βρίσκεται στο πάνω μέρος της λάμπας ανιχνεύσει σκοτάδι. Έτσι, η λάμπα χρησιμοποιεί την ενέργεια που έχει συσσωρεύσει στην μπαταρία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για το λόγο αυτό, μπορεί να διαφέρουν οι ώρες που ανάβει η λάμπα ανάλογα με τον καιρό.


Τα μικρότερα ηλιακά φώτα είναι μια εξίσου καλή ιδέα εξωτερικού φωτισμού. Μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν με εξαιρετικό τρόπο στις γλάστρες σας, για να φωτίσετε τα αγαπημένα σας λουλούδια. Στη JYSK διαθέτουμε επίσης ηλιακά φαναράκια, ιδανικά για τη βεράντα και το τραπέζι κήπου. 

Μετακινηθείτε τριγύρω με λάμπες μπαταρίας

Οι λάμπες μπαταρίας είναι τέλειες, καθώς μπορούν να μετακινηθούν εύκολα τριγύρω στον κήπο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κεριά, καλώδια και ρεύμα, ενώ θα σας επιτρέψουν να δείτε κι άλλα σημεία του κήπου σας. Μπορεί να έχετε μια όμορφη γωνιά στο πίσω μέρος του κήπου, όπου μπορείτε να βάλετε δύο καρέκλες σαλονιού κήπου και να ρίξετε φως με λάμπες μπαταρίας.

Δημιουργήστε ένα μαγικό σκηνικό στον κήπο με φωτάκια σε γιρλάντα

Ένας από τους βασικούς σκοπούς του φωτισμού του κήπου είναι να διαχωρίσετε τον χώρο, όπως της τραπεζαρίας με αυτόν του σαλονιού κήπου. Τα φωτάκια σε γιρλάντα προσθέτουν στιγμιαία ένα μαγικό άγγιγμα. Πλέξτε τα γύρω από τον φράχτη ή από ένα δέντρο και φτιάξτε αυτόματα ένα υπέροχο σκηνικό.

Προσθέστε ένα παιχνιδιάρικο ύφος με πολύχρωμα φωτάκια.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ο οδηγός των αγοραστών για να επιλέξετε το σωστό κιόσκι

Ο οδηγός των αγοραστών για να επιλέξετε το σωστό κιόσκι

Πώς να επιλέξετε το τέλειο σαλόνι κήπου

Πώς να επιλέξετε το τέλειο σαλόνι κήπου

Οδηγός: Επιλέξτε το σωστό κουτί μαξιλαριών κήπου

Οδηγός: Επιλέξτε το σωστό κουτί μαξιλαριών κήπου

Τραμπολίνα: 7 πράγματα για να σκεφτείτε πριν την αγορά σας

Τραμπολίνα: 7 πράγματα για να σκεφτείτε πριν την αγορά σας