Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Οι έτοιμες κουρτίνες AUSTRA και τα ρολά BOLGA σε υπνοδωμάτιο και ρόμαν σε τραπεζαρία

Επιλογή και εγκατάσταση κουρτινών και ρολών

Σε αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή κουρτινών και ρολών παραθύρων και να διαβάσετε σχετικά με τα πλεονεκτήματά τους.

Έτοιμες κουρτίνες: Ευέλικτες και εύκολες στην τοποθέτηση

Οι έτοιμες κουρτίνες είναι διαθέσιμες σε διάφορους τύπους υφασμάτων και χρωμάτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τις κατάλληλες για το σπίτι σας και τις ανάγκες σας.

Σε ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι, οι κουρτίνες συσκότισης μπορούν να είναι η σωστή επιλογή. Απομονώνουν τόσο το φως, όσο και τη θερμότητα, οπότε μπορεί να είναι ιδιαίτερα πρακτικά και κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Από την άλλη, οι ελαφριές κουρτίνες επιτρέπουν το φως να διεισδύσει στον χώρο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ιδιωτικότητα.  


Οι έτοιμες κουρτίνες είναι εύκολες στην τοποθέτηση. Πριν τις αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει το παράθυρό σας, ώστε να πάρετε το σωστό μέγεθος.

Πρέπει να επιλέξετε κουρτίνες που είναι κατάλληλες για το πλάτος του κουρτινόξυλου. Όσον αφορά το μήκος, χρειάζεται να αποφασίσετε αν επιθυμείτε οι κουρτίνες σας να φτάνουν ως το περβάζι ή ως κάτω στο πάτωμα. Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείτε επίσης να τις αφήσετε να ακουμπούν το πάτωμα ή όχι.

Όλες οι έτοιμες κουρτίνες μπορούν εύκολα να κοντύνουν, χωρίς να χρειάζονται απαραίτητα ράψιμο. Οι κουρτίνες μπορούν να τροποποιηθούν απλά χρησιμοποιώντας σίδερο, ένα πανί και την ταινία ρελιάσματος που περιλαμβάνεται.

Τρέσες κουρτινών

Πριν επιλέξετε τις νέες κουρτίνες σας, σκεφτείτε αν πρέπει να είναι κατάλληλες για κάποιον συγκεκριμένο τύπο κουρτινόξυλου ή απλά τις επιλογές που υπάρχουν για να τις κρεμάτε:  

  • Τρέσα/ταινία κουρτίνας: Μια κουρτίνα με ταινία κουρτίνας είναι μια πολύ διαδεδομένη επιλογή. Ταιριάζει τόσο σε κλασική, μοντέρνα, όσο και σε casual διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Αυτή είναι μία από τις πιο απλές επιλογές, ιδιαίτερα κατάλληλη για ελαφριές κουρτίνες.
  • Κουρτίνα με θύλακα: Μια κουρτίνα που κρεμιέται με αυτόν τον τρόπο έχει μια απλή εμφάνιση και η λύση είναι απλή:
    Μια κουρτίνα με θύλακα είναι σαν να έχει ραμμένη τσέπη στο άνω τμήμα της κουρτίνας, στην οποία γλιστρά η ράγα κουρτίνας. Όταν η κουρτίνα είναι κλειστή, το κουρτινόξυλο σχεδόν δεν φαίνεται.
  • Κουρτίνα με κρίκους: Μια κουρτίνα με κρίκους έχει μια σύγχρονη εμφάνιση, η οποία λειτουργεί υπέροχα αν θέλετε να δημιουργήσετε μια αίσθηση άνεσης στο δωμάτιο. Ωστόσο, οι κουρτίνες με κρίκους ενδέχεται να μην είναι κατάλληλες για δωμάτια που θέλετε να κρατήσετε έξω το φως. Το κουρτινόξυλο περνά από τους κρίκους κι έτσι το φως θα διαπερνά ανάμεσα στους κρίκους και στην κουρτίνα.
  • Κουρτίνα με ενσωματωμένους κρίκους: Οι κουρτίνες με ενσωματωμένους μεταλλικούς κρίκους στο άνω τμήμα ανοίγουν και κλείνουν πολύ εύκολα. Κρέμονται δημιουργώντας χαλαρές πτυχές και προσθέτουν ένα μοντέρνο φινίρισμα στη διακόσμησή σας.

Επιλέξτε το σωστό κουρτινόξυλο

Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι το κουρτινόξυλο ή η ράγα ταιριάζει στο γείσο του τοίχου. Σας προτείνουμε ένα κουρτινόξυλο το οποίο θα είναι 20% μακρύτερο από το πλάτος του παραθύρου σας.

Επίσης, σας προτείνουμε να τοποθετήσετε το κουρτινόξυλο 6-8 cm πάνω από το παράθυρο ή στο ταβάνι.

Αν σας αρέσουν οι δέστρες, σας συνιστούμε να έχουν μήκος τουλάχιστον 30 cm και να τοποθετούνται στο μέσο από εκεί που τελειώνουν οι κουρτίνες.

Συμβουλές πλυσίματος

Πριν πλύνετε τις κουρτίνες σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις αναγραφόμενες οδηγίες πλυσίματος. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές που είναι καλό να γνωρίζετε:

  1. Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να συρρικνωθούν οι βαμβακερές κουρτίνες, πλύντε τες στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία
  2. Κρεμάστε τις κουρτίνες για να στεγνώσουν, ώστε να μην τσαλακώσουν μετά το πλύσιμο. Θυμηθείτε να προστατεύσετε το πάτωμα από το πλεονάζον νερό
  3. Μπορείτε να δημιουργήσετε πτυχές στην κουρτίνα, αν κατά το στέγνωμα τις δέσετε με δύο ή περισσότερες κορδέλες
  4. Οι κουρτίνες από πολυεστέρα πρέπει να πλένονται με μαλακτικό ρούχων, ώστε να αποφεύγεται ο στατικός ηλεκτρισμός

Ρολά παραθύρων: Ευέλικτα και ιδανικά για το υπνοδωμάτιο

Τα ρολά παραθύρων διατίθενται σε διαφορετικά χρώματα. Μπορούν να τροποποιηθούν στο πλάτος, ώστε να ταιριάζουν στο παράθυρό σας. Αναφορικά με το μήκος, επιλέξτε αυτό που μπορεί να φτάσει ως το περβάζι.

Black-out roller blinds in a girl’s room


Τα ρολά συσκότισης απομονώνουν το φως και τις υψηλές θερμοκρασίες και μπορούν να αποδειχθούν ιδανικά για το υπνοδωμάτιο.

Τα ρολά διπλής σκίασης σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε με ακρίβεια το φως στο σπίτι. Αποτελούνται από δύο σειρές διαφανούς και αδιαφανούς υφάσματος, τα οποία κινούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων