Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Ρούχα που κρέμονται σε ράγα ρούχων & καλάθια απλύτων

7 έξυπνες συμβουλές πλυσίματος

Το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να μην είναι από τις πιο συναρπαστικές δουλειές, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Σε αυτόν τον οδηγό, θα βρείτε έξυπνες συμβουλές πλυσίματος ρούχων, τόσο οι αρχάριοι, όσο και οι έμπειροι.

Όταν πλένετε τα ρούχα, είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά. Αλλιώς, ίσως ρισκάρετε να χρειαστεί να φορέσετε ένα ροζ πουκάμισο, που κάποτε συνήθιζε να είναι λευκό, ή να μετατρέψετε το άνετο, μάλλινο πουλόβερ σας, που το είχατε πάρει σε large μέγεθος, σε μέγεθος που ταιριάζει σε 6-χρονο. Σας έχουμε τις καλύτερες συμβουλές πλυσίματος, ώστε να αποφύγετε όλα αυτά τα ανόητα λάθη.

1. Δείτε τις ετικέτες πλυσίματος

Πρέπει να ελέγχετε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες των ρούχων. Οι οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στην ετικέτα, είτε στον λαιμό ή στην πλαϊνή ραφή του ρούχου, δεν είναι διακοσμητικές. Σας παρέχουν οδηγίες σχετικά με το πλύσιμο, οι οποίες εξασφαλίζουν ότι τα ρούχα θα παραμείνουν σε εξαιρετική κατάσταση. Γι' αυτό, θυμηθείτε να τις ελέγχετε πριν το πλύσιμο και αποφύγετε να τις κόψετε.

2. Αφαιρέστε τους λεκέδες πριν το πλύσιμο

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε το εξής λάθος: πιστεύουμε ότι αν ρίξουμε το λεκιασμένο ρούχο στο πλυντήριο, οι λεκέδες θα φύγουν. Πρόκειται όμως για παρανόηση. Γενικά, χρειάζεται να μουλιάζετε ένα λεκιασμένο ρούχο με συμπυκνωμένο απορρυπαντικό. Εφαρμόστε το απορρυπαντικό με ένα απαλό σφουγγάρι πάνω στο λεκέ και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 5-6 ώρες. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να μειωθούν αισθητά οι λεκέδες, κατόπιν ξεπλύνετε το σαπούνι με κρύο νερό και πλύνετε τα ρούχα σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες πλυσίματος.

3. Πλύνετε τα ευαίσθητα ρούχα στο χέρι

Διαβάστε πώς να πλύνετε τα ρούχα στο χέρι: Ξεκινήστε διαχωρίζοντας τα ανοιχτόχρωμα ρούχα από τα σκούρα, όπως θα κάνατε αν βάζατε πλυντήριο. Κατόπιν, γεμίστε τη μπανιέρα ή μια λεκάνη με ζεστό νερό και ρίξτε λίγο απορρυπαντικό πλυντηρίου. Στη συνέχεια, βυθίστε τα ρούχα στο νερό και γυρίστε τα με τα χέρια. Ξεπλύνετε τα σε άλλη λεκάνη με καθαρό νερό. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό ρούχων για πλύσιμο στο χέρι.

4. Οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον πλύσιμο ρούχων

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε μερικά χρήματα, ενώ την ίδια στιγμή φροντίζετε για το περιβάλλον, τότε, θυμηθείτε να γεμίζετε το πλυντήριο ρούχων σας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε θήκες πλυσίματος και να χρησιμοποιείτε την ενδεδειγμένη ποσότητα απορρυπαντικού. Ίσως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε όσο σαπούνι νομίζετε. Επιλέξτε ένα φιλικό προς το περιβάλλον και αντιαλλεργικό απορρυπαντικό. 

Ακόμα, θυμηθείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία της πλύσης. Δεν είναι όλα τα ρούχα ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ δεν είναι απαραίτητο αν τα ρούχα δεν είναι πολύ λεκιασμένα. Επιλέξτε χαμηλές θερμοκρασίες, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια.

5. Θυμηθείτε να μην το παρακάνετε  

Η διαδικασία πλύσης καταπονεί τα ρούχα. Εκτός κι αν είναι εμφανώς βρώμικα, ενδέχεται να μην χρειάζεται να τα πλένετε μετά από κάθε χρήση. Δείτε αν μπορείτε να τα πλένετε κάθε δεύτερη φορά που τα φοράτε, ή κάθε τρίτη, πριν τα ρίξετε στο καλάθι των απλύτων.

6. Αποφύγετε το στεγνωτήριο

Η περιστροφή μπορεί να ξεθωριάσει τα ρούχα, να τα ξεχειλώσει και να τα καταστρέψει. Εάν δεν έχετε χώρο για να στεγνώσετε όλα τα πλυμένα ρούχα σας σε φυσικό αέρα, τότε, σκεφτείτε ποια ρούχα σας θα βάλετε στο στεγνωτήριο. Ρούχα που ενδείκνυται να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο ρούχων είναι για παράδειγμα τα σεντόνια, οι πετσέτες μπάνιου, οι πετσέτες κουζίνας, τα jeans, οι κάλτσες και τα βαμβακερά υφάσματα. Ωστόσο, μην ξεχνάτε να ελέγχετε τις οδηγίες πλυσίματος.

7. Πλύνετε τα σκούρα ρούχα από την ανάποδη μεριά

Τα σκούρα τζιν, οι μαύρες μπλούζες ή τα φορέματα, καθώς και τα υπόλοιπα σκουρόχρωμα ρούχα μπορεί να ξεθωριάσουν με τα πλυσίματα, ειδικά κατά την τριβή τους με τα υπόλοιπα ρούχα που βρίσκονται στην πλύση. Για αυτό να πλένετε τα σκούρα ρούχα σας από την ανάποδη, για να διατηρούν ζωντανά τα χρώματά τους.
  

Ανακαλύψτε περισσότερα

Επιλέγοντας τις πετσέτες σας: Ο απόλυτος οδηγός

Επιλέγοντας τις πετσέτες σας: Ο απόλυτος οδηγός

Τα αγαπημένα αξεσουάρ μπάνιου των αγοραστών

Τα αγαπημένα αξεσουάρ μπάνιου των αγοραστών

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες του μπάνιου

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες του μπάνιου

Μετατρέψτε το μπάνιο στο σπίτι σε μια όαση σπα

Μετατρέψτε το μπάνιο στο σπίτι σε μια όαση σπα