Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου με Κέρδος 20-60%*

Καθιστικό με καναπέ και φωτιστικό δαπέδου και μια στοίβα βιβλίων

Τοποθετήστε τα βιβλία σας σε κοινή θέα

Εάν σας αρέσει να διαβάζετε βιβλία, αλλά και να τα θαυμάζετε, τότε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο με το προσωπικό σας στυλ και να αναδείξετε το πάθος σας για τα βιβλία μέσα από τη διακόσμησή σας. Το να χρησιμοποιήσετε κάποιο χώρο για τα βιβλία σας, ίσως φαντάζει πολυτέλεια τη στιγμή που χρειάζεστε το χώρο αυτό για πιο απαραίτητα αντικείμενα, αλλά ακόμα και τα πολύ μικρά διαμερίσματα διαθέτουν χώρο για την προσωπική σας συλλογή βιβλίων, αν εκμεταλλευτείτε σωστά κάθε γωνιά.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια γωνιά ανάγνωσης

Γωνιά ανάγνωσης με πολυθρόνα και φωτιστικό δαπέδου


Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια μεγάλη επένδυση για να φτιάξετε ένα όμορφο μέρος για όταν διαβάζετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια γωνιά ανάγνωσης οπουδήποτε στο σπίτι - δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα στο σαλόνι. Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να διαβάζουν στο κρεβάτι, κι αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα άνετο μαξιλάρι πλάτης για επιπλέον στήριξη. Ή ίσως να διαβάζετε μερικές γραμμές στην τραπεζαρία ενώ περιμένετε να βράσει το νερό για τα μακαρόνια. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φως για να διαβάσετε. 

Τραπεζαρία με κρεμαστό φωτιστικό οροφής πάνω από το τραπέζι τραπεζαρίας


Στην περίπτωση που προτιμάτε μια πολυθρόνα για να διαβάζετε στο σαλόνι, μπορείτε να διαλέξετε έναν μικρό καναπέ αντί για ένα μεγάλο, ώστε να χωράει και μια πολυθρόνα, ή να χουχουλιάσετε στη γωνιά του καναπέ και να διαβάσετε ένα μαγευτικό μυθιστόρημα αγάπης ή ένα συναρπαστικό βιβλίο δράσης και μυστηρίου.

Σαλόνι με καναπέ, τραπεζάκι σαλονιού & βιβλιοθήκη


Αποκτήστε μια λάμπα δαπέδου, ώστε να μην κουράζετε τα μάτια σας, ένα τραπεζάκι σαλονιού για να ακουμπάτε τον καφέ ή το ποτό σας και μια βιβλιοθήκη για τα βιβλία σας, τόσο αυτά που έχετε διαβάσει, όσο και εκείνα που θα διαβάσετε.

Οργανώστε τα βιβλία σας

Τα βιβλία μπορούν να είναι από μόνα τους ένα διακοσμητικό στοιχείο της διακόσμησης σας. Θα διαπιστώσετε ότι αν διαθέτετε μια βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία οι καλεσμένοι σας θα το παρατηρούν. Θα είναι περίεργοι να δουν τι είδος βιβλίων σας αρέσει και τι θα μπορούσατε να τους προτείνετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε οργανώσει τα βιβλία σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν μια λογική σειρά:

Ανά συγγραφέα ή ανά τίτλο

Κάντε το αλφαβητικά, ξεκινώντας από το Α ως το Ω. Σκεφτείτε τι σας είναι ευκολότερο να θυμάστε: Τον τίτλο ή το όνομα του συγγραφέα; Μην παραλείψετε να αφήσετε κάποιο κενό σε κάθε ράφι για τα καινούργια βιβλία, ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά να αλλάζετε τη θέση σε όλα. Προσθέστε μερικά όμορφα βάζα, αποθηκευτικά κουτιά ή είδη διακόσμησης μέχρι να πάρετε καινούργια βιβλία ή απλά για να κάνετε τη βιβλιοθήκη σας να δείχνει υπέροχη.

Βιβλιοθήκη λευκή με διακοσμητικά και βιβλία


Ανά εμφάνιση

Ακόμα, μπορείτε να οργανώσετε τα βιβλία σας στο ράφι ανά μέγεθος ή χρώμα. Ξεκινήστε με το ψηλότερο και συνεχίστε με τα πιο μικρά. Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε ένα υπέροχο ουράνιο τόξο στη βιβλιοθήκη σας: Ξεκινήστε με βιβλία τα οποία έχουν μαύρο εξώφυλλο και δέσιμο, μετά βάλτε όσα έχουν μπλε απόχρωση, πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί και τέλος κόκκινη. Αυτός ο τρόπος οργάνωσης των βιβλίων δεν είναι τόσο συνηθισμένος, αλλά δημιουργεί ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα.

Τέλος, μπορείτε να στοιβάξετε τα βιβλία αντί να τα τοποθετήσετε όρθια το ένα δίπλα στο άλλο. Αν διαθέτετε λίγο χώρο, τότε συνδυάστε και τους δύο τρόπους για να αποθηκεύσετε περισσότερα βιβλία. Μπορείτε να στοιβάξετε τα βιβλία μέχρι 15-20 εκ. ύψους, καθώς μετά το βάρος τους μπορεί να χαλάσει τις άκρες τους.

Βιβλιοθήκη σε μεταλλικό χρώμα με βιβλία στο ράφι

 
Το κλειδί για τη διακόσμηση μικρών σπιτιών βρίσκεται στην κάθετη οργάνωση, αντί στην οριζόντια. Δεν χρειάζεται να απογοητευτείτε από την έλλειψη χώρου όσο έχετε άδειους τοίχους στους οποίους μπορείτε να κρεμάσετε ράφια και βιβλιοθήκες.

Εσείς πώς οργανώνετε τα βιβλία σας; Μοιραστείτε τις προτάσεις σας στα σχόλια.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Τα αγαπημένα διακοσμητικά, αποθηκευτικά κουτιά των αγοραστών

Τα αγαπημένα διακοσμητικά, αποθηκευτικά κουτιά των αγοραστών

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων