Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Γυναίκα που νιώθει ξεκούραστη

5 tips για να ξυπνάτε ευκολότερα

Ακόμα και οι πρωινοί τύποι μπορεί να νιώθουν αδύναμοι και αποπροσανατολισμένοι όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Δίνετε μάχη για να ξυπνήσετε το πρωί; Αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη τη μέρα σας, και εάν το πρόβλημα συνεχίζεται για μεγάλο διάστημα, μπορεί να επηρεάσει γενικά τη διάθεσή σας. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λύσετε το πρόβλημα για το πως να ξυπνάτε το πρωί. Μέθοδοι που κάνουν ευκολότερο το πρωινό ξύπνημα. Δοκιμάστε τις 5 συμβουλές μας για το πώς να ξυπνάτε πιο εύκολα.

1. Εναλλακτικοί κύκλοι ύπνου και συνήθειες

Πρώτα απ' όλα, ανακαλύψτε πόσο χρόνο χρειάζεστε να κοιμάστε. Αφουγκραστείτε το σώμα σας – μερικοί άνθρωποι χρειάζονται 7,5 ώρες ύπνου, κάποιοι λιγότερο και κάποιοι άλλοι περισσότερο.

Προγραμματίστε τον ύπνο σας έτσι ώστε να μη χρειαστεί να ξυπνήσετε στη μέση κάποιου κύκλου του ύπνου. Οι κύκλοι ύπνου διαρκούν περίπου ενενήντα λεπτά. Σε αυτή την χρονική περίοδο, περνάτε από διαφορετικά στάδια, από τον ελαφρύ ως το βαθύ ύπνο και τον REM ύπνο, όπου λαμβάνει χώρα ένα μεγάλο μέρος των ονείρων σας. Το να ξυπνάτε στη μέση κάποιου από τους κύκλους του ύπνου θα σας προκαλέσει σύγχυση και αδυναμία, οπότε ανάλογα με τις ανάγκες του ύπνου σας, στοχεύστε να κοιμηθείτε 6 ή 7,5 ώρες, πράγμα το οποίο σας επιτρέπει να έχετε ολοκληρώσει 4 ή 5 ολοκληρωμένους κύκλους ύπνου.

Μόλις διαπιστώσετε πόσο χρόνο ύπνου χρειάζεται το σώμα σας, μπορείτε να αναπτύξετε ένα τακτικό, καθημερινό πρόγραμμα. Το σώμα σας λατρεύει τις μικρές καθημερινές συνήθειες, όπου δεν διαφέρει η μία μέρα από την άλλη. Το να πηγαίνετε στο κρεβάτι κάθε βράδυ την ίδια ώρα και να ρυθμίζετε το ξυπνητήρι να χτυπάει την ίδια ώρα κάθε πρωί (ακόμα και τα Σαββατοκύριακα), πιστέψτε μας, θα λειτουργήσει υπέρ σας.

Μπορείτε να κάνετε ακόμα περισσότερα πράγματα για να ικανοποιήσετε τη δίψα του σώματός σας για μικρές, καθημερινές συνήθειες. Δημιουργήστε ένα μικρό τελετουργικό πριν τον ύπνο, κάνοντας ένα ζεστό ντους, κλείνοντας τις ηλεκτρονικές συσκευές και το κινητό, χαμηλώνοντας τα φώτα, διαβάζοντας, κάνοντας διαλογισμό ή άλλες δραστηριότητες που απολαμβάνετε και σας βοηθούν να χαλαρώσετε. Θα επηρεάσει και αυτό τον τρόπο που ξυπνάτε το πρωί.

2. Ξυπνήστε το πρωί πιο εύκολα

Ο καλύτερος τρόπος να ξυπνάτε όταν χτυπάει το ξυπνητήρι είναι να εφαρμόσετε και εδώ μια καθημερινή ρουτίνα. Ενεργοποιήστε τον εσωτερικό σας "αυτόματο πιλότο" αντί να σκέφτεστε, καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια. Για παράδειγμα, η εσωτερική σας παρόρμηση να πατήσετε το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι μπορεί να είναι ολέθρια. Για ποιο λόγο; Είναι μόνο λίγα λεπτά ακόμα... Αυτός ο κατακερματισμός του ύπνου στην πραγματικότητα είναι πιο κουραστικός, καθώς επίσης είναι σημάδι ότι πρέπει να πηγαίνετε στο κρεβάτι νωρίτερα. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο που μεσολαβεί για να χτυπήσει ξανά το ξυπνητήρι, ως χρόνο σταδιακής αφύπνισης, επιτρέποντας στον εγκέφαλό σας να αντιληφθεί ότι ήρθε η ώρα να ξυπνήσει.

Εάν πρέπει να δώσετε μάχη με τον εαυτό σας για να μην πατήσει το κουμπί της αναβολής, τότε, τοποθετήστε το ξυπνητήρι σε απόσταση, ώστε να χρειάζεται να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να το κλείσετε. Μόλις βγείτε από τα σκεπάσματα, είναι ευκολότερο να ξυπνήσετε και να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Ότι και εάν επιλέγετε να κάνετε, βεβαιωθείτε ότι κάνετε το ίδιο κάθε πρωί.

3. Αρχίστε να κινήστε και φρεσκαριστείτε

Όπως είπαμε ήδη: Αρχίστε να κινήστε μόλις ξυπνήσετε. Αυτό ενεργοποιεί το μυαλό και το σώμα σας. Προτείνουμε να πάτε για τρέξιμο, αν είναι κάτι το οποίο απολαμβάνετε, ή κάντε γιόγκα. Εκτός από το να ξυπνήσετε, θα σας αναζωογονήσει και θα σας αφήσει μια εξαιρετική αίσθηση όλη την ημέρα. Έτσι, δεν θα σκέφτεστε πώς να χωρέσετε τη γυμναστική στο πρόγραμμά σας.

Ένα ντους μπορεί, επίσης, να είναι ένας τέλειος τρόπος να ξυπνήσετε. Μην φοβάστε – δεν χρειάζεται να είναι κρύο για να σας φρεσκάρει.

4. Επιτρέψτε στο φως να μπει μέσα στο χώρο

Εάν νιώθετε καταβεβλημένοι τα πρωινά, τραβήξτε τις κουρτίνες και επιτρέψτε στο πρωινό φως να τρυπώσει στο δωμάτιο. Το φως κάνει το μυαλό σας να συνειδητοποιήσει ότι η μέρα έχει ξεκινήσει, και να στείλει τα σωστά σήματα και στο υπόλοιπο σώμα. Εάν δεν υπάρχει αρκετό φυσικό φως έξω, σκεφτείτε να ανάψετε τα φώτα.

5. Δημιουργήστε το τέλειο πρωινό

Γιατί να ξεκινήσετε τη μέρα σας ανιαρά, αφήνοντας σας την αίσθηση ότι η ζωή είναι μονότονη; Αποφασίστε το πρώτο πράγμα που θα κάνετε να είναι κάτι το οποίο σας ευχαριστεί. Έτσι, το πρωινό ξύπνημα γίνεται ευκολότερο. Είτε σας αρέσει να κάνετε διαλογισμό, είτε να πίνετε ένα λαχταριστό καφέ, είτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική. Ό,τι κι αν είναι αυτό που σας ευχαριστεί, επιλέξτε να ξεκινήσετε έτσι τη μέρα σας.

Καλή σας ημέρα!

Πηγές:
https://www.lifehack.org/articles/productivity/how-wake-immediately-the-morning.html
https://www.rd.com/health/wellness/how-to-wake-up-in-morning/
https://www.lifehack.org/articles/productivity/how-wake-immediately-the-morning.html

Ελέγξτε το Δείκτη Ύπνου σας

Είστε περίεργοι σχετικά με τον ύπνο σας; Κάντε το Τεστ Ύπνου και βρείτε το δικό σας αποτέλεσμα ύπνου σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους σαν εσάς.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Ανιχνευτής ύπνου – τα υπέρ και τα κατά

Ανιχνευτής ύπνου – τα υπέρ και τα κατά

Δροσερά προϊόντα ύπνου και συμβουλές

Δροσερά προϊόντα ύπνου και συμβουλές