Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Πετσέτες κουζίνας σε διαφορετικά χρώματα και κούπες

Πώς να πλένετε τις πετσέτες της κουζίνας & να τις διατηρείτε καθαρές

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι καινούργιες πετσέτες κουζίνας δεν είναι απορροφητικές. Δείχνουν υπέροχες, αλλά δεν απορροφούν πραγματικά το νερό. Το κόλπο είναι να πλένετε τις πετσέτες πριν τη χρήση τους. Σε αυτή τη δημοσίευση θα σας μάθουμε πώς να πλένετε τις πετσέτες της κουζίνας και να τις διατηρείτε καθαρές.

Πώς να πλύνετε τις καινούργιες πετσέτες κουζίνας

Συχνά οι καινούργιες πετσέτες της κουζίνας είναι επικαλυμμένες με ένα φινίρισμα σιλικόνης ή μαλακτικό υφασμάτων, το οποίο τις καθιστά λιγότερο απορροφητικές. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα πριν τη χρήση τους:

1. Αφαιρέστε από τις πετσέτες κουζίνας κάθε είδος συσκευασίας ή ετικέτες.

2. Ξεδιπλώστε τις πετσέτες κουζίνας και τοποθετήστε τες στο πλυντήριο.

3. Μην γεμίσετε υπερβολικά το πλυντήριο. Αφήστε επαρκή χώρο στον κάδο, ώστε να επιτρέψετε στις πετσέτες να κινούνται ελεύθερα κατά την πλύση.

4. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να ξεβάφουν, γι' αυτό πλύντε ξεχωριστά τα λευκά, τα χρωματιστά και τα σκούρα χρώματα.


5. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στις πετσέτες κουζίνας, για να τις πλύνετε στη σωστή θερμοκρασία και στο σωστό πρόγραμμα πλύσης.

6. Για να απαλλαχθείτε από την εργοστασιακή επεξεργασία των πετσετών, χρησιμοποιήστε τη μισή δόση απορρυπαντικού από την προτεινόμενη και προσθέστε περίπου μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι στις πρώτες πλύσεις. Το ξύδι βοηθά στην απομάκρυνση των μαλακτικών του υφάσματος και βελτιώνει την απορροφητικότητά τους.

7. Εάν θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι οι πετσέτες της κουζίνας σας είναι έτοιμες για χρήση, αφήστε τες στο πλυντήριο και πλύντε τες ακόμη μια φορά.

8. Βγάλτε τις πετσέτες κουζίνας από το πλυντήριο ρούχων και στεγνώστε τες, όπως θα κάνατε κανονικά – στο στεγνωτήριο ή σε μια απλώστρα ρούχων. Μόλις στεγνώσουν, θα δείτε ότι το στέγνωμα των πιάτων σας μόλις έγινε ευκολότερο.

Διαβάστε τον οδηγό μας για το πώς να πλένετε τις καινούργιες σας πετσέτες

Βαμβακερές πετσέτες κουζίνας που κρέμονται δίπλα από ράφι τοίχου & ένα βάζο πάνω σε τραπέζι


Διατηρήστε τις πετσέτες κουζίνας σαν καινούργιες

Γενικά, δεν πρέπει να γεμίζετε υπερβολικά το πλυντήριο ρούχων σας, καθώς το απορρυπαντικό δεν θα διανεμηθεί σωστά και ομοιόμορφα στα ρούχα.

Ακόμα, μια καλή ιδέα είναι να μειώσετε την ποσότητα του απορρυπαντικού. Με αυτό τον τρόπο αραιώνεται καλύτερα στο νερό και καθαρίζει τις πετσέτες της κουζίνας χωρίς κατάλοιπα σαπουνιού, τα οποία μειώνουν την απορροφητικότητα των πετσετών.

Αποφύγετε την χρήση μαλακτικών ρούχων, όταν πλένετε τις πετσέτες της κουζίνας. Ακόμα κι αν απολαμβάνετε το υπέροχο άρωμα, τα μαλακτικά ρούχων ενδέχεται να αφήνουν πίσω τους μια στρώση που απωθεί τα υγρά και τις καθιστά λιγότερο απορροφητικές.

Εάν στεγνώνετε τις πετσέτες κουζίνας στο στεγνωτήριο, τοποθετήστε στον κάδο δύο μπάλες στεγνώματος μαζί με τις πετσέτες. Αυτό βοηθά να γίνουν πιο αφράτες και απορροφητικές.

Απολαύστε το στέγνωμα των πιάτων, με απορροφητικές πετσέτες κουζίνας!

Πώς να πλύνετε τις ποδιές της κουζίνας

Σας αρέσει να φοράτε ποδιά στην κουζίνα, όταν μαγειρεύετε ή όταν πλένετε τα πιάτα; Είναι μια πολύ καλή ιδέα για να διατηρείτε τα ρούχα σας καθαρά και να προλαμβάνετε λεκέδες, όπως σάλτσες ή λάδια κατά τη διάρκεια που μαγειρεύετε. 

Ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες πλυσίματος με αυτές των πετσετών, για να κρατήσετε τις ποδιές της κουζίνας σαν καινούργιες. Μην παραλείπετε να ελέγχετε τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στα προϊόντα.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προσθέστε μια νότα φυσικής ζεστασιάς στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας

Προσθέστε μια νότα φυσικής ζεστασιάς στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας

Στο προσκήνιο: Η καρέκλα τραπεζαρίας ARNBORG

Στο προσκήνιο: Η καρέκλα τραπεζαρίας ARNBORG

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Οδηγός: Επιλογή καθρέφτη

Οδηγός: Επιλογή καθρέφτη