Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Διαφανή κουτιά αποθήκευσης για την οργάνωση του σπιτιού σας

Οι 7 καλύτερες συμβουλές μας για το πώς να τακτοποιήσετε το σπίτι σας

Χρειάζεστε μερικές συμβουλές για το πώς να οργανώσετε το σπίτι σας; Σας έχουμε 7 έξυπνα tips για να τακτοποιήσετε και να καθαρίσετε το σπίτι σας – και να το διατηρήσετε έτσι. Διαβάστε τη λίστα μας, μάθετε πώς να τακτοποιείτε το σπίτι σας γρήγορα και βρείτε συμβουλές για την οργάνωση του σπιτιού που θα κάνουν την καθημερινότητά σας ευκολότερη.

  1. Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα: Βρείτε μια σακούλα σκουπιδιών, ένα πανάκι για ξεσκόνισμα και ένα άδειο καλάθι απλύτων

Τι να τακτοποιήσετε πρώτα: Ξεκινήστε πετώντας όλα τα σκουπίδια στη σακούλα σκουπιδιών, συγκεντρώστε ότι δεν ανήκει στον χώρο μέσα στο καλάθι για τα άπλυτα, σκουπίστε όλες τις επιφάνειες και ιδού: Το σπίτι σας είναι και πάλι καθαρό και ευπαρουσίαστο.

  1. Ξεκινήστε καθαρίζοντας όλες τις επιφάνειες

Κάντε κάθε φορά μία επιφάνεια – και μη λερώνετε ξανά τις επιφάνειες που έχετε ήδη καθαρίσει! Εάν ακόμα δεν ξέρετε που θα έπρεπε να βάλετε κάποια πράγματα, φτιάξτε μια στοίβα από αυτά στο κρεβάτι ή στον καναπέ και τακτοποιήστε τα αφότου καθαρίσετε όλες τις υπόλοιπες επιφάνειες.

  1. Οργάνωση ανά κατηγορία, όχι ανά δωμάτιο

Ξεκινήστε με τις κατηγορίες που είναι πιο εύκολες και συνεχίστε με αυτές που χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Ξεκινήστε για παράδειγμα με κατηγορίες όπως τα ρούχα και τα βιβλία και ολοκληρώστε με πράγματα που έχουν συναισθηματική αξία.  

  1. Απομακρύνετε τα άχρηστα αντικείμενα χωρίζοντας τα σε 3 κατηγορίες: "Πετάω, Ανακυκλώνω/Χαρίζω, Πουλάω"

Ένα μεγάλο μέρος της καθαριότητας ή της οργάνωσης είναι να αποχωριστείτε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν χρειάζεστε πλέον. Απομακρύνετε τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε χωρίζοντας τα σε 3 κατηγορίες: “Πετάω”, “Ανακυκλώνω/Δίνω” και “Πουλάω”.

  1. Οργάνωση εστιάζοντας στα αγαπημένα σας πράγματα

Αδειάστε τα συρτάρια και τα ντουλάπια και επιλέξτε τα αντικείμενα που αγαπάτε και χρησιμοποιείτε συχνά. Πετάξτε τα υπόλοιπα. Είναι πολύ πιο δύσκολο να επιλέξετε τα πράγματα που δεν θέλετε πια, από ότι να επιλέξετε αυτά που δεν μπορείτε να ζήσετε μακριά τους.

  1. Μη φύγετε από το δωμάτιο με άδεια χέρια

Με άλλα λόγια – καθαρίστε τακτικά. Μπορεί να είναι προφανές, αλλά λειτουργεί! Κάντε το συνήθεια να καθαρίζετε καθημερινά – μη φεύγετε από το δωμάτιο με άδεια χέρια, πάρτε τα πράγματα που δεν ανήκουν στο δωμάτιο καθώς θα βγαίνετε!

  1. Ακολουθήστε τον κανόνα 80/20 – 80% καθαρά και 20% ακατάστατα

Αποδεχτείτε το γεγονός ότι το 80% του σπιτιού σας είναι τακτοποιημένο και καθαρό και συμφιλιωθείτε με το υπόλοιπο 20% που είναι ακατάστατο. Ζώντας σύμφωνα με αυτή τη νοοτροπία, θα διαπιστώσετε ότι η καθαριότητα σάς αποσπά λιγότερο χρόνο και σκέψη.

Περισσότερες συμβουλές σχετικά με το πώς να τακτοποιήσετε τον χώρο

Ελπίζουμε ότι μπορείτε να κάνετε χρήση των συμβουλών μας όταν καθαρίζετε το σπίτι σας και ότι θα κάνουν το καθάρισμα λίγο πιο εύκολο. Εάν όμως θέλετε περισσότερες συμβουλές, τότε ανήκετε στους τυχερούς, γιατί έχουμε για εσάς 2 ακόμα bonus tips:

Bonus tip 1: Γυρίστε τις κρεμάστρες σας από την άλλη μεριά 

Εάν χρειάζεστε να οργανώσετε τη ντουλάπα σας, αλλά δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε τα ρούχα σας, τότε, αυτή η συμβουλή είναι ιδανική για εσάς. Ξεκινήστε γυρίζοντας όλες τις κρεμάστρες προς τη "λάθος" μεριά. Μετά, γυρίστε τες σταδιακά προς τη "σωστή κατεύθυνση" όσο χρησιμοποιείτε τα ρούχα. Ρίξτε μια ματιά στις κρεμάστρες μετά από δύο εβδομάδες και δείτε πόσα ρούχα είναι γυρισμένα προς τη "λάθος κατεύθυνση". Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να δείτε πόσα ρούχα χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση. Μπορείτε να δώσετε τα υπόλοιπα που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. 

Bonus tip 2: Αγοράστε ένα καλάθι για τα καθαρά ρούχα

Αυτή η συμβουλή αφορά κυρίως εκείνους που το δωμάτιο τους συχνά μοιάζει σαν να έχει πέσει "βόμβα ρούχων". Αφορά όλους εσάς που δοκιμάζετε τέσσερα διαφορετικά συνολάκια, χωρίς να τακτοποιείτε τα προηγούμενα τρία. Χρησιμοποιήστε το καλάθι μόνο για καθαρά ρούχα και θυμηθείτε να τα βάζετε στη θέση τους μια φορά την εβδομάδα. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να διπλώνετε τα 10 διαφορετικά μπλουζάκια το πρωί που βιάζεστε.


 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Στο προσκήνιο: Η συλλογή επίπλων αποθήκευσης MARKSKEL

Στο προσκήνιο: Η συλλογή επίπλων αποθήκευσης MARKSKEL

Τα αγαπημένα διακοσμητικά, αποθηκευτικά κουτιά των αγοραστών

Τα αγαπημένα διακοσμητικά, αποθηκευτικά κουτιά των αγοραστών

Πώς να οργανώσετε το γραφείο και το χωλ σας

Πώς να οργανώσετε το γραφείο και το χωλ σας

Οργανώστε τη ντουλάπα σας

Οργανώστε τη ντουλάπα σας