Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Υπνοδωμάτιο με συρταριέρα, κρεβάτι και κομοδίνο

Οδηγός: Επιλέξτε το κατάλληλο κομοδίνο

Μόλις δοκιμάσετε πώς είναι να έχεις κομοδίνο, μετά δεν μπορείς να επιστρέψεις. Όταν μάθετε στην άνεση του να έχετε να ακουμπήσετε κάπου τα γυαλιά σας, το βιβλίο σας ή ένα ποτήρι νερό, τότε, γίνεται αναπόσπαστο μέρος του περιβάλλοντα χώρου.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη και στυλ για να διαλέξετε, γι' αυτό συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό κομοδίνο.

Πόσο μεγάλο και πόσο ψηλό;

Αρχικά, σκεφτείτε πόσο χώρο διαθέτετε σε κάθε πλευρά του κρεβατιού και ποιες είναι οι προθέσεις σχετικά με το κομοδίνο. Θέλετε μια λάμπα στο κομοδίνο; Ή απλά χώρο για το smartphone ή το ξυπνητήρι; Τα περισσότερα κομοδίνα έχουν περίπου 40 και 50 cm πλάτος και βάθος, οπότε βρείτε ένα που να χωράει στο υπνοδωμάτιο σας και να ταιριάζει στις προθέσεις σας.

Το κομοδίνο χρειάζεται να είναι στο ίδιο ύψος με το στρώμα σας ή λίγο ψηλότερο. Έτσι, θα είναι εύκολο να πιάσετε ότι χρειάζεστε από το κομοδίνο όταν είστε ξαπλωμένοι.


Χρειάζεστε να συνδυάζει και αποθήκευση;   

Τα κομοδίνα μπορούν να είναι απλά ή να προσφέρουν χώρο για αποθήκευση διαθέτοντας συρτάρια, ντουλάπι ή ανοιχτά ράφια. Ένα κομοδίνο με συρτάρι ή ντουλάπι μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το υπνοδωμάτιο τακτοποιημένο, ενώ αν υπάρχει και ράφι μπορείτε είτε να προσθέσετε διακοσμητικά ή να βάλετε εκεί τα περιοδικά σας. 

Ένας συνδυασμός ενός μικρού συρταριού και ενός ραφιού λειτουργεί περίφημα.

Υπνοδωμάτιο με κρεβάτι και κομοδίνο


Ποιο είναι το στυλ σας;

Μπορείτε να επιλέξετε μια κλασική λύση και να πάρετε ένα κομοδίνο που ταιριάζει με το κρεβάτι ή τη συρταριέρα σας. Αν θέλετε μια ισορροπημένη εμφάνιση, χρειάζεστε δύο κομοδίνα. Διατηρώντας το υπνοδωμάτιο σας συμμετρικό το κάνει πιο ελκυστικό οπτικά.

Υπνοδωμάτιο με δύο κομοδίνα στο πλάι του κρεβατιού


Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε δύο κομοδίνα διαφορετικού στυλ. Μπορεί να σας αρέσει η δυναμική εμφάνιση, ή μπορεί απλά ένα ράφι στη μία πλευρά του κρεβατιού να ταιριάζει καλύτερα, ενώ στην άλλη να ταιριάζει ένα κομοδίνο. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο να έχετε δύο κομοδίνα διαφορετικών μεγεθών ή σχεδίων. Ή στο να έχετε μόνο ένα – απλά βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο τόσο για τα δικά σας, όσο και για τα αντικείμενα του συντρόφου σας.


Ποιο είναι το κατάλληλο υλικό για το κομοδίνο σας;

Υπάρχουν διαφορετικά πράγματα που χρειάζεται να λάβετε υπόψη αναφορικά με το υλικό. Αν σας αρέσει να έχετε ένα ποτήρι νερό κοντά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιλέξτε ένα κομοδίνο του οποίου η επιφάνεια να είναι από μέταλλο ή κάποιο υλικό το οποίο δεν λεκιάζει όσο το ξύλο. Εάν επιλέξετε τη δυναμική εμφάνιση με διαφορετικά στυλ, το να συνδυάσετε υλικά μπορεί να είναι ένα ακόμα στοιχείο για ένα μοναδικό αποτέλεσμα στο υπνοδωμάτιο.

Μαύρο, μεταλλικό κομοδίνο με συρτάρι


Συμβουλές για πορτατίφ και διακοσμητικά

Ένα πορτατίφ είναι ιδανικό για το κομοδίνο, ενώ θα έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτό. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το ανάβετε και να το σβήνετε από την άνεση του κρεβατιού σας και ότι το φως του δεν σας "τυφλώνει". Αν το κομοδίνο σας είναι μικρό σκεφτείτε την επιλογή ενός επιτοίχιου φωτιστικού. Τα βάζα και τα διακοσμητικά μπορούν να προσθέσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, αλλά χρειάζεται προσοχή αν τα τοποθετήσετε στο κομοδίνο, μην τυχόν και να ρίξετε στον ύπνο σας. Ένα κασπώ ή μερικά τεχνητά φυτά είναι προτιμότερα σε συνδυασμό με μικρά διακοσμητικά, για να δημιουργήσετε μια ωραία και ήρεμη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ποιο μαξιλάρι να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο μαξιλάρι να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Τα αγαπημένα κλινοσκεπάσματα των αγοραστών

Τα αγαπημένα κλινοσκεπάσματα των αγοραστών

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα