Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Έπιπλα εξωτερικού χώρου σε αίθριο το βράδυ με φώτα κήπου και φανάρια κήπου που εκπέμπουν ζεστό φως

Ιδέες για συνετό φωτισμό κήπου

Τον τελευταίο καιρό, ο κήπος ή εξωτερικός χώρος του σπιτιού μας έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία. Ανάμεσα σε κιόσκια δίπλα σε λιμνούλες και lounge αίθρια με έπιπλα σαλονιού κήπου και τραπεζαρίες, το να φέρει κανείς τον εσωτερικό χώρο έξω, έχει γίνει για πολλούς προτεραιότητα.

Όπως με τον φωτισμό στο υπόλοιπο σπίτι, έτσι και με τον εξωτερικό φωτισμό, χρειαζόμαστε κάτι που να είναι τόσο διακοσμητικό, όσο και πρακτικό. Ο φωτισμός εξωτερικού χώρου μας επιτρέπει να φωτίσουμε τους κήπους, τις αυλές μας, το μπαλκόνι ή άλλους εξωτερικούς χώρους, τα απογεύματα και τις νύχτες, με σημαντική επίδραση κυρίως σε περιοχές όπου νυχτώνει γρήγορα ή όπου ο χειμώνας σημαίνει σχεδόν αέναο σκοτάδι. Ταυτόχρονα, ο φωτισμός κήπου δεν είναι μόνο πρακτικός, αλλά δημιουργεί και μια υπέροχη ατμόσφαιρα καθώς τα φανάρια κήπου και τα φωτάκια εκπέμπουν έναν απαράμμιλο ζεστό φωτισμό.


Είναι σχεδόν δύσκολο να βρεις κάτι που να μπορεί να συντελέσει τόσο σε εκπληκτικές βραδιές στον εξωτερικό χώρο, όσο ο σωστός φωτισμός. Με ζεστό και απαλό φωτισμό να πηγάζει από φωτάκια σε γιρλάντα και κεριά σε φαναράκια, η διάταξη φωτισμού σας μπορεί να κάνει τον εξωτερικό σας χώρο πραγματικά εκπληκτικό.

Για εσάς φωτισμός εξωτερικού χώρου, αλλά τι γίνεται με τους άλλους;

Παρότι ο φωτισμός εξωτερικού χώρου είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σπίτι σας, σπάνια είναι ορατός μόνο σε εσάς. Γενικά, η φωτορύπανση στις κατοικημένες περιοχές είναι ένα ζήτημα που μεγαλώνει και δύσκολα μπορεί να καταπολεμηθεί. Ίσως να έχετε φωτίσει την πίσω μεριά του κήπου σας με έντονα φώτα, που καταλήγουν να ενοχλούν τους γείτονες των οποίων τα υπνοδωμάτια βρίσκονται δίπλα. Αυτό είναι ένα τυπικό παράδειγμα, που μπορεί για εσάς να είναι ο τέλειος φωτισμός, αλλά να ενοχλεί τους άλλους. Μια τέτοια κατάσταση δεν είναι φυσικά ιδανική και το να διασφαλίσετε ότι ο φωτισμός σας δεν επηρεάζει τους γύρω, είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσετε προτεραιότητα.

Ο φωτισμός κήπου μπορεί να έχει αντίκτυπο στην άγρια ζωή της περιοχής

Ο φωτισμός του εξωτερικού χώρου μπορεί πέρα από τους ανθρώπους να επηρεάσει και άλλα πλάσματα και ζώα της περιοχής. Πολλοί από εμάς μπορούμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας να περνάμε το καλοκαιράκι δίπλα από μια λάμπα μετά τη δύση του ήλιου, βλέποντας πολλά διαφορετικά έντομα να συρρέουν δίπλα στο φως της έχοντας αποπροσανατολιστεί. Για τα νυκτόβια ζώα, όπως για πολλά είδη εντόμων, ο υπερβολικός φωτισμός του κήπου και η φωτορύπανση μπορούν να διαταράξουν τη φυσική τους συμπεριφορά.

Έχοντας αναφερθεί στα παραπάνω, δεν χρειάζεται να καταργήσετε τελείως τον εξωτερικό φωτισμό του σπιτιού σας. Το να είστε συνετοί και προσεκτικοί σχετικά με το που, το πως και πότε ανάβουν τα φώτα του εξωτερικού σας χώρου, μπορεί να έχει μια θετική επίδραση στην άγρια ζωή της περιοχής, αλλά και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

8 ιδέες για τον φωτισμό του εξωτερικού χώρου που είναι συνετές ως προς τους ανθρώπους και την άγρια ζωή

  1. Περιορίστε τον φωτισμό σας σε περιοχές που θέλετε να φωτιστούν.

  2. Στρέψτε την κατεύθυνση του φωτισμού σας προς τα κάτω, όταν είναι δυνατόν.

  3. Περιορίστε τη χρήση πολύ φωτεινών LED φώτων. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πιο διακριτικό φωτισμό, όπως μικρότερα ηλιακά φωτάκια και φανάρια.

  4. Μειώστε τη διάρκεια που ανάβει ο φωτισμός του εξωτερικού χώρου σας.

  5. Μειώστε τη φωτεινότητα του φωτισμού όταν είναι δυνατόν.

  6. Συνδέστε τα φώτα σας με χρονοδιακόπτες, ώστε να ακολουθούν ένα πρόγραμμα.

  7. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε φώτα ανίχνευσης κίνησης.

  8. Κλείστε ή περιορίστε τα φώτα που βρίσκονται σε γωνίες που μπορεί να επηρεάζουν άλλους. Χρησιμοποιήστε φράχτες, θάμνους ή δέντρα για να τα περιορίσετε.

Η πιο απλή συμβουλή από τις παραπάνω, είναι να περιορίσετε τη χρήση έντονων LED λαμπών και να χρησιμοποιήσετε διακριτικό φωτισμό. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι τα μικρά ηλιακά φώτα και τα φανάρια κήπου είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε μια υπέροχη, ζεστή ατμόσφαιρα στον εξωτερικό σας χώρο.

Φωτίστε τον κήπο σας για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα

Επιλέγοντας μικρότερα φωτάκια, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ο φωτισμός θα εκπέμπει μια ζεστή ατμόσφαιρα, χωρίς να επηρεάζει τους άλλους. Επίσης, θα έχετε περισσότερο τον έλεγχο της θέσης και της κατεύθυνσης του φωτισμού, άρα θα μπορείτε να φωτίζετε τις αγαπημένες σας περιοχές. Επιπλέον, με πολλές μικρές πηγές φωτισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πληθώρα από φωτάκια και λάμπες, δημιουργώντας ένα όμορφο και μοναδικό σκηνικό στον κήπο, στο μπαλκόνι ή στον εξωτερικό χώρο που διαθέτετε.  

Ηλιακά φώτα κήπου για εξωτερικούς χώρους

Τα ηλιακά φώτα και οι λάμπες είναι ιδιαίτερα βολικά και εύκολα στη χρήση. Χωρίς να χρειάζονται καλώδια και πρίζες, είναι μια επιλογή που δεν απαιτεί συντήρηση. Είναι επίσης ιδανικά για τη δημιουργία μικρών περιοχών φωτισμού στον κήπο και στον εξωτερικό χώρο, όταν ο ήλιος δύει. Η χρήση ηλιακών φώτων είναι μια δημοφιλής επιλογή για τον διακοσμητικό φωτισμό σε γλάστρες, παρτέρια και κήπους.

Φαναράκια κήπου και λάμπες μπαταρίας

Τα φαναράκια κήπου και οι λάμπες μπαταρίας είναι τέλειες για να φωτίσετε τον χώρο που περνάτε τα καλοκαιρινά σας απογεύματα. Με τα φαναράκια κήπου μπορείτε να ανάψετε μικρά ρεσό για έναν ρουστίκ φωτισμό με φυσικότητα. Άλλωστε, η φλόγα των κεριών που τρεμοπαίζει μπορεί να δημιουργήσει μια τέλεια ατμόσφαιρα. Οι λάμπες μπαταρίας είναι μια εξαιρετική επιλογή για φορητό φωτισμό.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ο οδηγός των αγοραστών για να επιλέξετε το σωστό κιόσκι

Ο οδηγός των αγοραστών για να επιλέξετε το σωστό κιόσκι

Τραμπολίνα: 7 πράγματα για να σκεφτείτε πριν την αγορά σας

Τραμπολίνα: 7 πράγματα για να σκεφτείτε πριν την αγορά σας

Πώς να ξεκινήσετε με το δικό σας glamping

Πώς να ξεκινήσετε με το δικό σας glamping

Μαγείρεμα στον εξωτερικό χώρο σε μπάρμπεκιου μιας χρήσης

Μαγείρεμα στον εξωτερικό χώρο σε μπάρμπεκιου μιας χρήσης