Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Μια εξαιρετική προσφορά για την επιχείρησή σας

Τραμπολίνο και χαρούμενο αγόρι που αναπηδά

Η προπόνηση με τραμπολίνο μπορεί να βελτιώσει τις κινητικές ικανότητες των παιδιών σας

Μην ξεγελάτε τον ευατό σας: Ένα τραμπολίνο κήπου δεν είναι ακόμα ένα (κυριολεκτικά μεγάλο) παιχνίδι κήπου, αντιθέτως μπορεί να συμβάλλει στη σωματική ανάπτυξη του παιδιού σας. Οι κινήσεις που κάνουν τα παιδιά καθώς αναπηδούν στο τραμπολίνο, απαιτούν από αυτά να συντονίζουν όλα τα μέρη του σώματός τους, να διατηρούν την ισορροπία τους, να αντιδρούν γρήγορα, να παραμένουν στο ρυθμό και να γνωρίζουν διαρκώς τη θέση τους στο τραμπολίνο. Όλες αυτές οι ικανότητες και τα χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για τη φυσική μας ανάπτυξη, την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, και την αντιληπτική ικανότητά μας καθώς μεγαλώνουμε. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη που έχουν τα άλματα στο τραμπολίνο.

"Καμουφλαρισμένο" γυμναστήριο

Η αναπήδηση σε τραμπολίνο αυξάνει τους καρδιακούς χτύπους και είναι μια καλά "καμουφλαρισμένη" άσκηση, μεταμφιεσμένη σε διασκεδαστικό παιχνίδι. Η άσκηση μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστική για τα παιδιά, αλλά συχνά δεν το αντιλαμβάνονται! Με αυτό τον τρόπο, η προπόνηση σε τραμπολίνο είναι ιδανική για παιδιά που δεν αρέσκονται σε άλλου είδους αθλητικές δραστηριότητες.

Βελτίωση στάσης του σώματος 

Το πλέγμα αναπήδησης στα τραμπολίνα είναι ασταθές και κινείται συνεχώς, έχοντας ως αποτέλεσμα τα παιδιά να πρέπει διαρκώς να έχουν αίσθηση του κέντρου βάρους τους. Έτσι, η ισορροπία που μαθαίνουν πάνω στο τραμπολίνο ενδυναμώνει τους μυς τους και μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματός τους.

Ψυχικές επιδράσεις

Καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν την κίνηση του σώματός τους, μπορεί ακόμα να τα βοηθήσει να μάθουν να ελέγχουν και άλλα πράγματα βελτιώνοντας έτσι διάφορες ψυχικές πτυχές της ζωής τους. Υπάρχουν τρία σημαντικά οφέλη για την ενίσχυση των εγκεφαλικών διεργασιών που συμβάλλει η χρήση-άσκηση σε τραμπολίνο:

Μαθησιακές δεξιότητες

Καθώς χοροπηδάμε μαθαίνουμε πως να κρατάμε ισορροπία και να συντονίζουμε τις κινήσεις μας, πράγμα που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να οδηγήσει σε μέλλουσα ακαδημαϊκή επιτυχία. Πολλά παιδιά εμφανίζουν βελτίωση στις μαθησιακές τους δυνατότητες όταν ασκούνται συχνά σε τραμπολίνο. Μαθαίνουν πως να ελέγχουν το σώμα τους, αποκτούν τον έλεγχο των μυϊκών δυνάμεων τους και ικανότητες συντονισμού των ενεργειών τους, και αυτό είναι βοηθητικό στην εκμάθηση και άλλων πραγμάτων. Επιπρόσθετα, βελτιώνουν και τη συγκέντρωσή τους. Η ισορροπία, η αναπήδηση και η πρόβλεψη της επόμενης κατάλληλης κίνησης, απαιτούν τόσο καλή φυσική κατάσταση όσο και ψυχική, και μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να βελτιώσουν την αντιληπτική τους ικανότητα και την προσοχή τους.

Αίσθημα αυτοεκτίμησης

Τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, καθώς μαθαίνουν νέες δεξιότητες όταν χρησιμοποιούν ένα τραμπολίνο. Όταν αποκτούν μια νέα δεξιότητα, μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και κατ' επέκταση αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μαθησιακή τους ενδυνάμωση και τη μελλοντική τους επιτυχία.

Επιμονή

Συχνά απαιτεί πολλές προσπάθειες για να καταφέρεις να είσαι ο "κυριάρχος" του τραμπολίνου. Οποιοσδήποτε έχει έστω και ελάχιστη επαφή με παιδιά θα γνωρίζει ότι η υπομονή δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους. Ωστόσο, η αναπήδηση στο τραμπολίνο είναι τόσο διασκεδαστική που τα παιδιά επιμένουν τόσο μέχρι να τελειοποιήσουν τα άλματά τους. Αυτό αυτομάτως τα διδάσκει ότι αξίζει η προσπάθεια αν θες να κάνεις κάτι σωστά.

Τραμπολίνο με προστατευτικό δίχτυ σε εξωτερικό χώρο και παιδί που παίζει στο τραμπολίνο
Τραμπολίνο FALK Ø426 μ/δίχτυ ασφαλείας μαύρο
300€/τμχ
375€ /τμχ
Κέρδος 20%
Μόνο στο κατάστημα


Μην ξεχνάτε να προσέχετε πάντα τα παιδιά όταν βρίσκονται στο τραμπολίνο, και να ακολουθείτε τους κανονισμούς ασφαλείας για τα τραμπολίνα: Μην αφήνετε ποτέ περισσότερα από ένα άτομα να αναπηδούν ταυτόχρονα και μην επιτρέπετε στα παιδιά να κάνουν ακροβατικά, όπως τούμπες. Διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσης και τις προδιαγραφές των προϊόντων. 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Η κρεμαστή καρέκλα: Ένας πόλος έλξης στον εξωτερικό χώρο

Αναβαθμίστε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας με ένα κιόσκι

Δημιουργήστε το δικό σας χώρο τραμπολίνο στον κήπο

Ιδέες για συνετό φωτισμό κήπου