Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Μεγάλο βάζο, βάζο δαπέδου και γυάλινο βάζο

Επιλέξτε το σωστό βάζο λουλουδιών

Τα βάζα γεμάτα λουλούδια είναι υπέροχα και μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν ένα σπίτι, σε αυτό που λέμε σπιτικό. Σε συνδυασμό με φυτά σε όμορφα κασπώ μπορούν να προσθέσουν ζωή στην εσωτερική σας διακόσμηση, απλά τα λουλούδια έχουν έναν πιο διακοσμητικό ρόλο.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας προσφέροντας σας μια ανθοδέσμη λουλουδιών, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, ή κάντε ακόμη πιο εύκολη τη ζωή σας με μερικά τεχνητά λουλούδια, τα οποία δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και μακροπρόθεσμα είναι οικονομικότερα.

Διαβάστε τις συμβουλές μας για διακόσμηση με συνθέσεις από τεχνητά φυτά

Όταν αναζητάτε το καλύτερο βάζο για το σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους. Μάθετε τα πλεονεκτήματά τους σε αυτή τη δημοσίευση.

Οπάκ (opaque) ή γυάλινο βάζο

Ένα διαφανές βάζο έχει μια ανάλαφρη εμφάνιση και τονίζει τη ζωντάνια που φέρνουν στο χώρο τα φρέσκα λουλούδια.

Γυάλινο βάζο σε τραπέζι κήπου


Από την άλλη, ένα οπάκ βάζο είναι ιδιαίτερα πρακτικό. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν το βάζο θα πάρει μια θαμπή όψη ή για την αφαίρεση των γραμμών που δημιουργεί το νερό στο εσωτερικό του.

Βάζο σε ασημί απόχρωση πάνω σε βιβλιοθήκη


Ψηλό ή μικρό βάζο;

Εάν ψάχνετε για ένα βάζο δαπέδου, επιλέξτε ένα πληθωρικό και ψηλό βάζο, τουλάχιστον 30 cm ύψους. Έτσι, δεν θα το ψάχνετε στο χώρο και δεν θα σκέφτεστε μήπως σκοντάψετε πάνω του.

Πράσινο βάζο δαπέδου και ψάθινο αποθηκευτικό καλάθι με μαξιλάρι


Αν το βάζο που ψάχνετε προορίζεται για το τραπέζι ή για ένα ράφι, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο χαμηλό βάζο, που να δείχνει πιο κομψό. Ειδικά για το τραπέζι της τραπεζαρίας, καλύτερα να επιλέξετε ένα χαμηλό βάζο, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τους καλεσμένους ή τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, όταν τρώτε.

Το σχήμα του στομίου του βάζου

Τα μεγάλα βάζα διαθέτουν συχνά μικρό στόμιο και τα μικρά έχουν πιο φαρδύ στόμιο. Θα ήταν καλό να σκεφτείτε τι λουλούδια θέλετε να τοποθετείτε στο βάζο. Αν σας αρέσουν ένα-δυο λουλούδια ή ένα όμορφο κλαδί, τότε, βρείτε ένα βάζο με μικρό στόμιο. Αν το βάζο έχει φαρδύ στόμιο, τα λουλούδια θα φαίνονται λίγο θλιμμένα.

Βάζα λουλουδιών σε μπουφέ, διακοσμητικό και τρία αρωματικά κεράκια


Αντίθετα, αν έχετε μια μεγάλη ανθοδέσμη θα είναι πρόκληση να καταφέρετε να τη βάλετε σε ένα βάζο με μικρό στόμιο.

Μεγάλο βάζο με τεχνητά φυτά


Χρώμα και στυλ

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν το βάζο είναι τόσο όμορφο που κλέβει τις εντυπώσεις από τα λουλούδια. Τα λουλούδια έχουν τον δικό τους τρόπο να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Ένα βάζο με μοναδικό σχέδιο μπορεί να αποτελεί ένα διακοσμητικό στοιχείο ακόμα και χωρίς λουλούδια.


Όσον αφορά τα λουλούδια, τα αντικείμενα γύρω τους τείνουν είτε να ταιριάζουν, είτε να τα συμπληρώνουν, για το λόγο αυτό το χρώμα του βάζου δεν είναι τόσο σημαντικό. Με μερικά λουλούδια τίποτα δεν θα φαίνεται λάθος.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Τα αγαπημένα διακοσμητικά των αγοραστών

Τα αγαπημένα διακοσμητικά των αγοραστών

Σκανδιναβική διακόσμηση με γαλήνια και κομψή έκφραση

Σκανδιναβική διακόσμηση με γαλήνια και κομψή έκφραση

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς