Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Φουσκωτό στρώμα διπλό

Βρείτε το κατάλληλο φουσκωτό στρώμα αέρος για τις ανάγκες σας

Είτε πρόκειται να διανυκτερεύσουν οι φίλοι των παιδιών στο σπίτι, είτε καλεσμένοι, αν ετοιμάζετε ταξίδι σε κάμπινγκ ή ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ, ένα φουσκωτό στρώμα αέρα είναι η τέλεια λύση για όταν χρειάζεστε έναν επιπλέον χώρο ύπνου ή για τον ύπνο μακριά από το σπίτι.

Ένα στρώμα αέρα ως λύση ύπνου είναι προσιτό οικονομικά, μπορεί εύκολα να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί. Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο κατά τη μεταφορά, αποσυσκευάζεται γρήγορα και εύκολα, ενώ αποθηκεύεται εξίσου γρήγορα για μελλοντική χρήση, όταν πλέον δεν είναι απαραίτητο. Τα στρώματα με ενσωματωμένη αντλία είναι ιδιαίτερα βολικά, καθώς φουσκώνουν μόνα τους και επομένως απαιτούν μικρότερη προσπάθεια.

Επιλέγοντας το κατάλληλο στρώμα αέρα για εσάς

Με την ευελιξία και την καταλληλότητά τους για κάθε συνθήκη ύπνου, τα στρώματα αέρα διατίθενται σε μια μεγάλη γκάμα σχημάτων και μεγεθών. Αυτό σας δίνει πολλές επιλογές για να βρείτε το κατάλληλο στρώμα που να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας. Ψάχνετε για ένα απλό και άνετο στρώμα για να κατασκηνώσετε στον κήπο με τα παιδιά ή ένα αυτοφούσκωτο στρώμα για να το χρησιμοποιήσετε ως κρεβάτι επισκέπτη; Για να βρείτε την τέλεια λύση για εσάς, υπάρχουν διάφορα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Μέγεθος: Μια πρακτική λύση ύπνου όταν είστε εν κινήσει, όπως όταν παρευρίσκεστε σε ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ, είναι ένα μονό ελαφρύ στρώμα αέρα. Όμως αν η άνεση παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την πρακτικότητα, τότε, επιλέξτε ένα διπλό στρώμα αέρα. Τα στρώματα διατίθενται επίσης σε μια μεγάλη ποικιλία υψών: ένα ψηλό θα προσφέρει επιπλέον άνεση, αλλά θα είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο. Αποφασίστε εσείς αν η άνεση είναι πιο σημαντική από την ευκολία.    

  • Υλικά: Τα φουσκωτά στρώματα αέρα είναι κατασκευασμένα από PVC, του οποίου η απίστευτη ευελιξία είναι αυτή που τα κάνει απαλά και αναπαυτικά. Πολλά στρώματα αέρα έχουν στην επιφάνειά τους ένα βελούδινο κάλυμμα για μεγαλύτερη απαλότητα και άνεση, ενώ κάποια καλύπτονται ακόμα και στο πλαϊνό τμήμα.

  • Δομή: Η εσωτερική δομή ενός φουσκωτού στρώματος και η επιφάνεια του καθορίζουν την άνεση του στρώματος. Η δομή της επιφάνειας με τις κάθετες, τις οριζόντιες, τις στρογγυλές ή τις κυματιστές γραμμές είναι κυρίως που θα καθορίσουν το πώς θα αισθανθείτε όταν κοιμάστε και ποιον τύπο πρέπει να επιλέξετε σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

  • Φούσκωμα του στρώματος: Θα βρείτε στρώματα αέρα με ενσωματωμένη τρόμπα, ενώ άλλα διαθέτουν εξωτερική τρόμπα για το φούσκωμα. Με μια ηλεκτρική τρόμπα, το στρώμα αέρα φουσκώνει και ξεφουσκώνει μόνο του για μέγιστη ευκολία. Σε περιπτώσεις χωρίς πρόσβαση σε ρεύμα, μια χειροκίνητη τρόμπα είναι μια εξαιρετική και πάντα αξιόπιστη επιλογή.

Φροντίδα για το φουσκωτό στρώμα αέρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν κοιμηθεί σε ένα φουσκωτό στρώμα αέρα και έχουν αισθανθεί μετά από λίγο να ξεφουσκώνει ανεπαίσθητα. Καθώς ένα στρώμα αέρα είναι κατασκευασμένο από PVC, το υλικό μπορεί να "ξεχειλώνει" μετά το αρχικό φούσκωμα. Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν κοιμηθούμε σε ένα καινούργιο φουσκωτό στρώμα για πρώτη φορά. Επίσης, οι διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν το στρώμα, καθώς ο κρύος αέρας έχει μικρότερο όγκο από τον θερμότερο αέρα.

Αν το στρώμα ξεφουσκώσει, χωρίς να οφείλεται αυτό σε κάποια εκδορά, τρύπα ή ελάττωμα, τότε, απλά φουσκώστε ξανά το στρώμα.

Πώς να επιδιορθώσετε ένα τρυπημένο στρώμα αέρος

Εάν το στρώμα σας δεν παραμένει σταθερό μετά από την προσπάθεια σας να το φουσκώσετε ξανά, μπορεί να έχει τρυπηθεί. Αν συμβαίνει αυτό, δεν χρειάζεται να το πετάξετε – η επιδιόρθωση ενός στρώματος αέρος είναι αρκετά απλή και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματος.

Αρκετά φουσκωτά στρώματα αέρα περιλαμβάνουν αυτοκόλλητο επισκευής, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κλείσετε την τρύπα. Αυτό γίνεται με τον ίδιο τρόπο που θα μπαλώνατε τη ρόδα του ποδηλάτου. Απλά καθαρίστε την επιφάνεια γύρω από την τρύπα και εφαρμόστε το αυτοκόλλητο επισκευής. Μόλις κολλήσει και αφού φουσκώσετε ξανά το στρώμα θα είναι ξανά σαν καινούργιο.

Αν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε την ακριβή θέση της τρύπας, μπορείτε αφού αναμίξετε λίγο σαπούνι με νερό να σκουπίσετε απαλά την περιοχή γύρω από το σημείο που εντοπίζετε ότι χάνει αέρα το στρώμα. Στη θέση της τρύπας θα σχηματιστεί αφρός, καθώς θα διαρρέει αέρας, κι έτσι θα δείτε την ακριβή θέση της τρύπας για να την επιδιορθώσετε.

Θυμηθείτε ότι το επίθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε PVC επιφάνειες, καθώς δεν θα κολλήσει σωστά στις βελουτέ επιφάνειες.

Φουσκωτό στρώμα αέρα μπροστά από γκρι καναπέ

Προφυλάξτε το φουσκωτό στρώμα σας

Για να αποφύγετε το τρύπημα ή το να καταστραφεί το φουσκωτό σας στρώμα, φροντίστε να το τοποθετήσετε σε ομαλό έδαφος, ίσως πάνω σε ένα roll mat, και σε απόσταση από αιχμηρά αντικείμενα. Αν το χρησιμοποιείτε σε εσωτερικό χώρο μπορείτε να βάλετε από κάποιο ένα χαλί ή μια κουβέρτα, ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο. Επιπλέον, μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε μια κουβέρτα και στην επιφάνεια του, ώστε να αποφύγετε να τρυπηθεί από τα κουμπιά του παντελονιού, τη ζώνη, τα κλειδιά ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Με την κατάλληλη φροντίδα και τα κατάλληλα μέτρα αποφυγής κάποιας τρύπας, μπορείτε εύκολα να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του φουσκωτού στρώματος και να διασφαλίσετε ότι θα είναι μια άνετη και αξιόπιστη λύση ύπνου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Οδηγός κρεβατιών

Οδηγός κρεβατιών

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για εσάς; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο επίστρωμα και ανώστρωμα πρέπει να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα