Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Λευκές παπουτσοθήκες με τμήματα και μαύρες παπουτσοθήκες με ράφια

5 λειτουργικές και κομψές ιδέες διακόσμησης για το χωλ

Η είσοδος του σπιτιού μπορεί να είναι ένα από τα πιο απαιτητικά δωμάτια σε θέματα διακόσμησης. Ο χώρος είναι συχνά περιορισμένος, ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για καλές αποθηκευτικές λύσεις.

Το χωλ είναι το πρώτο δωμάτιο που συναντάμε εμείς και οι καλεσμένοι μας. Θα πρέπει να δείχνει φιλόξενο και να αποτελεί το προοίμιο για το υπόλοιπο σπίτι. Η αισθητική καλό θα είναι να μην υπερισχύει της λειτουργικότητας, αλλά είναι δυνατό να δημιουργήσετε ένα χωλ το οποίο θα είναι ταυτόχρονα φιλόξενο και λειτουργικό, ακολουθώντας τις 5 συμβουλές μας.

1. Μην υποτιμάτε την ανάγκη για αποθηκευτικό χώρο

Οι ανάγκες του χωλ σας εξαρτώνται από τις ανάγκες της οικογένειας και είναι προφανές ότι όσα περισσότερα άτομα ζουν σε ένα σπιτικό, τόσο περισσότεροι χώροι αποθήκευσης χρειάζονται. Και ο αποθηκευτικός χώρος στο χωλ είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Βρείτε αποθηκευτικές λύσεις για τα παπούτσια, τα μπουφάν και τα αξεσουάρ.


Μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο να δείχνει λιγότερο ακατάστατο επιλέγοντας αποθηκευτικές λύσεις με ράφια.

Ακόμα, μια καλή ιδέα είναι να οργανώνετε τον χώρο σε κάθε αλλαγή της σεζόν. Δεν χρειάζεται να έχετε στο δωμάτιο και τις μπότες και τα σανδάλια. Αν διαθέτετε επιπλέον χώρο στο σπίτι για να αποθηκεύετε τα παπούτσια, τα ρούχα και τα χειμερινά αξεσουάρ, τότε, χρησιμοποιήστε τον.  

Όταν φτάνουμε σπίτι, συνήθως κουβαλάμε διάφορα πράγματα που χρειάζεται να ακουμπήσουμε κάπου. Για αυτό φροντίστε να έχετε χώρο για τα κλειδιά σας, την τσάντα σας, το κράνος του ποδηλάτου, το κασκόλ, τα γάντια ή το καπέλο σας.

2. Προστατεύστε το πάτωμα με ένα χαλάκι

Ένα χαλάκι στο χωλ μπορεί να εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς. Αρχικά είναι πρακτικό. Όταν γυρίζετε σπίτι με βρώμικα παπούτσια, προστατεύει το πάτωμα. Επίσης, είναι καλό για την ακουστική του χώρου, ενώ προσδίδει μια αίσθηση ζεστασιάς στο σπίτι. Αλλά είναι επίσης εξαιρετικό αναφορικά με τη διακόσμηση του χώρου, καθώς κάνει τον χώρο να δείχνει συγκροτημένος. Επιλέξτε ανάμεσα στα διαφορετικά σχέδια, τα υλικά και τα μεγέθη:

3. Ελέγξτε την εξωτερική σας εμφάνιση όταν φεύγετε από το σπίτι ή όταν γυρίζετε

Για πολλούς, βασικό στοιχείο στην είσοδο του σπιτιού αποτελεί ένας καθρέφτης. Σας επιτρέπει να αξιολογείτε την εξωτερική σας εμφάνιση πριν την έξοδό σας, ενώ είναι ένα εξαιρετικά λειτουργικό και υψηλής αισθητικής αντικείμενο.

Στρογγυλός καθρέφτης τοίχου από ρατάν


Επιλέξτε μεταξύ ενός ολόσωμου καθρέφτη ή ενός μικρότερου, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Βρείτε έναν καθρέφτη που να ανταποκρίνεται στην αισθητική σας και στον εσωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού σας:

4. Καθίστε στο χωλ σας

Ένα παγκάκι εισόδου είναι τόσο πρακτικό, όσο και διακοσμητικό. Χρησιμοποιήστε το παγκάκι όταν χρειάζεστε να βγάλετε ή να βάλετε τα παπούτσια σας, ώστε να είστε άνετα. Αν διαθέτετε περιορισμένο χώρο, τότε, ένα μικρό σκαμπό είναι μια πολύ καλή εναλλακτική. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να κάθεστε, είτε για να ακουμπάτε προσωρινά την τσάντα ή το κράνος σας. Έτσι, αποφεύγετε να καταλήγετε με μια στοίβα από πράγματα στον χώρο.

5. Διακοσμήστε προσεκτικά με ιδιαίτερα διακοσμητικά είδη

Η είσοδος του σπιτιού θα δώσει την πρώτη εντύπωση στους καλεσμένους σας μόλις φτάνουν. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για τα παλτό τους και δώστε τους μια πρώτη γεύση από την προσωπική σας εσωτερική διακόσμηση.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να γεμίσετε υπερβολικά τον χώρο με διάφορα αντικείμενα. Καλά επιλεγμένα υφασμάτινα είδη, βάζα, μαξιλαράκια, διακοσμητικά μπολ και φωτογραφίες, θα προσθέσουν στο χωλ την προσωπική σας πινελιά και θα κάνουν τον χώρο να δείχνει οικείος. Ένα μικρό μπολ είναι τέλειο για τα κλειδιά ή το πορτοφόλι. Τοποθετήστε το πάνω σε ένα ράφι, δίπλα από τον καθρέφτη, ώστε να μην ψάχνετε διαρκώς τα κλειδιά σας.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Στο προσκήνιο: Η συλλογή επίπλων αποθήκευσης MARKSKEL

Στο προσκήνιο: Η συλλογή επίπλων αποθήκευσης MARKSKEL

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Τα αγαπημένα διακοσμητικά, αποθηκευτικά κουτιά των αγοραστών

Τα αγαπημένα διακοσμητικά, αποθηκευτικά κουτιά των αγοραστών

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα