Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου με Κέρδος 20-60%*

Κουρτίνα ANTEN και ρολό συσκότισης TOMMA

Τάσεις 2019: Ιδέες για τα παράθυρα

Γνωρίζετε πώς είναι να βλέπετε στα περιοδικά απίστευτα κομψά σπίτια με εξαιρετικό στυλ, αλλά να μη μπορείτε να αναπαράγετε το στυλ στο δικό σας σπίτι; Ίσως είναι επειδή παραβλέπετε μία από τις πτυχές που μπορούν να απογειώσουν το αποτέλεσμα: τις κουρτίνες! Θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται τόσο ευρύχωρο και πολυτελές, όπως αυτά στις φωτογραφίες.

Οι κουρτίνες μπορούν να ολοκληρώσουν το οπτικό αποτέλεσμα σε ένα δωμάτιο, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε − είτε αναζητάτε την αίσθηση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου είτε μια ελαφρώς πιο ρομαντική. Οι κουρτίνες είναι τέλειες γιατί μπορούν να είναι λειτουργικές και διακοσμητικές την ίδια στιγμή. Χρησιμοποιήστε τις για να παρουσιάσετε το προσωπικό σας στυλ στο χώρο.

Βαριά υφάσματα και μακριές κουρτίνες

Τις προηγούμενες σεζόν, μοντέρνες κουρτίνες θεωρούνταν οι ελαφριές και μινιμαλιστικές κουρτίνες. Δεν τραβούσαν την προσοχή, καθώς βρίσκονταν στο "παρασκήνιο". Η σύγχρονη τάση απαιτεί οι κουρτίνες να είναι έντονες και να βρίσκονται στο επίκεντρο της διακόσμησης.

Αυτή τη σεζόν, οι κουρτίνες από βαριά υφάσματα, όπως βελούδο, είναι το απόλυτο must της διακόσμησης. Μια βαριά κουρτίνα, όπως η κουρτίνα RUSKEN σε μπλε απόχρωση θα προσθέσει μια αίσθηση όγκου και πληθωρικότητας στο δωμάτιο, και θα δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα.


Ακόμα, οι βαριές κουρτίνες δημιουργούν καλύτερη ακουστική στο σπίτι σας, μειώνοντας τους εξωτερικούς ήχους. Ειδικά στο σαλόνι οι κουρτίνες από χοντρά υφάσματα είναι ιδανικές, καθώς εκεί ο θόρυβος είναι πιο έντονος τις περισσότερες φορές.

Ατμόσφαιρα πολυτελούς ξενοδοχείου στο σπίτι 

Μια δημοφιλής τάση της σεζόν είναι να κάνετε το σπίτι σας να έχει την αίσθηση πολυτελούς ξενοδοχείου. Μπορείτε να αποκτήσετε το στυλ αυτό χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές κουρτίνες μαζί. Ο συνδυασμός μιας βαριάς, μακριάς κουρτίνας με μια πιο ανάλαφρη, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα πολυτέλειας και κομψότητας στο χώρο.

Κουρτίνες δωματίου

Αφήστε τις κουρτίνες να ακουμπήσουν στο πάτωμα για να δημιουργήσετε μια αυθεντική ξενοδοχειακή εμφάνιση. Για να δημιουργήσετε μια πολυδιάστατη αίσθηση στο χώρο χρησιμοποιήστε ρολά συσκότισης μαζί με τις κουρτίνες. Για παράδειγμα, συνδυάστε τη γκρι κουρτίνα ANTEN με ένα ρολό συσκότισης TOMMA σε λευκό χρώμα.


Η καλύτερη συμβουλή μας για εσάς: Εάν σας αρέσουν οι μακριές, βαριές κουρτίνες, αλλά φοβάστε ότι θα σκοτεινιάσουν το δωμάτιο, επιλέξτε ένα κουρτινόξυλο μεγαλύτερο στο πλάτος από το πλάτος του παραθύρου.

Με αυτό τον τρόπο η κουρτίνα πέρα από το παράθυρο θα καλύψει και μέρος του τοίχου. Έτσι, θα μπορείτε να τραβάτε την κουρτίνα στο πλάι φωτίζοντας το χώρο, χωρίς να χάνει ο χώρος το στυλ του.

Το ανάλαφρο και ευάερο παραμένει μοντέρνο

Εάν οι βαριές κουρτίνες δεν ταιριάζουν στο στυλ σας, ίσως μια πιο ανάλαφρη εκδοχή είναι καταληλλότερη για εσάς. Οι κουρτίνες από λεπτά, διαφανή υφάσματα παραμένουν μοντέρνες. Τα ανάλαφρα υφάσματα είναι ιδανικά για το καθιστικό, καθώς δημιουργούν μια αίσθηση ιδιωτικότητας, επιτρέποντας παράλληλα στο φως να μπαίνει στο χώρο. 


Οι ανάλαφρες κουρτίνες δημιουργούν μια απαλή όψη και είναι κατάλληλες για όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας. Εάν επιλέξετε διαφανείς κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο σας, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε και ρολά συσκότισης, με τα οποία θα μπορείτε να περιορίζετε το εισερχόμενο φως όταν το επιθυμείτε. Αυτό θα σας εξασφαλίσει έναν ευχάριστο ύπνο.

Χρειάζεστε περισσότερο χώρο;

Οι κουρτίνες δεν είναι κατάλληλες μόνο για να μην μπαίνει το φως στο χώρο. Οι σύγχρονες κουρτίνες μπορούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα και να δώσουν στυλ στο χώρο, ακόμα και να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Και φυσικά, μπορούν να τοποθετηθούν και σε άλλα μέρη εκτός από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

Χρησιμοποιήστε μια κουρτίνα για να διαχωρίσετε ένα χώρο από έναν άλλο, χωρίς αυτό να αποτελεί μόνιμη παρέμβαση, αλλά μια λύση με στυλ.

Διαφανείς κουρτίνες

Αν χρησιμοποιείτε ένα διαχωριστικό δωματίου είναι ένας πολύς καλός τρόπος και παράλληλα μια οικονομική εναλλακτική λύση ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το διαθέσιμο χώρο. Με μια κουρτίνα μπορείτε να διαχωρίσετε ένα χώρο δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων

Πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι