Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Ύπνου στη JYSK με Κέρδος 20-60%*

Δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι

7 ιδέες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στο σπίτι

Καθώς οι μέρες μικραίνουν και ο καιρός αλλάζει, το να περνάμε χρόνο έξω γίνεται ολοένα και δυσκολότερο. Έτσι, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι έχουμε τόσα διασκεδαστικά πράγματα για να κάνουμε στο σπίτι! Συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικές από τις αγαπημένες μας οικογενειακές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

1. "Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια"

Αρχικά μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί στην κουζίνα. Ψήστε μερικά κουλουράκια και νιώστε ιδιαίτερα δημιουργικοί στη διακόσμηση τους με γλάσο και ζαχαρόπαστα και στο πασπάλισμα τους με άχνη ζάχαρη ή άλλα υλικά ζαχαροπλαστικής. Έτσι, θα έχετε πεντανόστιμα σνακ για το υπόλοιπο της ημέρας καθώς θα παίζετε, θα διαβάζετε, θα κάνετε κατασκευές κ.ο.κ.

2. Μετατρέψτε την τραπεζαρία σε παιδική χαρά

Γιατί να μη μετατρέψετε το χώρο κάτω από την τραπεζαρία στην τέλεια κρυψώνα; Πάρτε 1-2 σεντόνια, όσα περισσότερα μαξιλαράκια μπορείτε, ένα στρώμα, μερικά λαμπάκια, τους καλύτερους φίλους σας και τα μπισκότα που αναφέραμε προηγουμένως. Πρόκειται για ένα κλασικό παιχνίδι, που είναι πάντα διασκεδαστικό. Τα LED λαμπάκια που λειτουργούν με μπαταρία αποτελούν μια πρακτική εναλλακτική λύση φωτισμού για την κρυψώνα σας. Τα LED λαμπάκια έχουν μια ασφαλή θερμοκρασία και η κρυψώνα σας δε χρειάζεται να βρίσκεται κοντά σε πρίζα.


3. Κατασκευάστε μια διαδρομή μετ' εμποδίων

Είστε πολύ κοντά στην κατασκευή μιας διαδρομής με εμπόδια – χρησιμοποιήστε τα μαξιλαράκια, μερικά ριχτάρια και μικρά έπιπλα για να δημιουργήσετε μια διαδρομή μετ' εμποδίων, όπου θα μπορούν τα παιδιά να πηδούν από το ένα μέρος στο άλλο, να έρπονται κάτω από τραπεζάκια, να περνούν πάνω από πολυθρόνες ή μέσα σε ένα τούνελ φτιαγμένο από καρέκλες και σκαμπό. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και προσκαλέστε τα παιδιά να διασχίσουν τη ζούγκλα, να μπουν σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Συνδυάστε αυτή την ιδέα με την επόμενη.

4. Κυνήγι θησαυρού

Κρύψτε στοιχεία στο σπίτι για μια μοναδική εμπειρία εντός. Το "κυνήγι του θησαυρού" θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα για αρκετή ώρα. Δημιουργήστε δραστηριότητες, αινίγματα και γρίφους και κάντε τα να συνεργαστούν ως ομάδα. Αφήστε στο "κουτί του θησαυρού" μερικές απολαυστικές λιχουδιές για έκπληξη.


5. Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια ή παιχνίδια με κάρτες όλη τη μέρα

Υπάρχουν τόσα πολλά και διασκεδαστικά επιτραπέζια παιχνίδια για όλες τις ηλικίες. Επιλέξτε ο καθένας το δικό του αγαπημένο επιτραπέζιο και αφιερώστε όλη τη μέρα στο παιχνίδι. Ένα μεγάλο τραπεζάκι μέσης αποτελεί το ιδανικό μέρος για να παίζετε, να τρώτε μικρά σνακ και να παραμένετε δημιουργικοί. 


Κάντε πιο εύκολη την τακτοποίηση του καθιστικού έχοντας αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους για τα επιτραπέζια, τα είδη ζωγραφικής, τα παζλ και τις νόστιμες λιχουδιές. Δεν μπορείτε να καταλήξετε σε κάποιο παιχνίδι; Παίξτε το "Παιχνίδι των Ερωτήσεων" ή κάποιο άλλο αυτοσχέδιο παιχνίδι.


Δείτε ακόμα πώς να επιλέξετε μια καρέκλα gaming και ένα γραφείο

6. Ένα καλό βιβλίο μπορεί να σώσει τη μέρα 

Πηγαίντε στη βιβλιοθήκη και διαλέξτε μερικά βιβλία που αρέσουν στα παιδιά. Δημιουργήστε μετά μια φωλιά ανάγνωσης στον καναπέ με μαξιλαράκια και μερικά φλις κουβερτάκια. Φορέστε εκείνες τις χοντρές σας κάλτσες με τα "πατουσάκια" και ταξιδέψτε στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

7. Δείτε μια ταινία 

Οι νύχτες προβολών στέφονται συνήθως από επιτυχία – ακόμα και οι απογευματινές προβολές. Οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης το έχουν κάνει ακόμα πιο εύκολο (αρκεί βέβαια να συμφωνήσετε στο ποια ταινία θα δείτε). Μην ξεχάσετε το μπολ με τα ποπ κορν. Λάβετε θέσεις, η προβολή ξεκινά!

Ποιες είναι οι δικές σας αγαπημένες δραστηριότητες με τα παιδιά σας; Μοιραστείτε τις μαζί μας στα σχόλια.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Προσθέστε μια νότα φυσικής ζεστασιάς στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας

Προσθέστε μια νότα φυσικής ζεστασιάς στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Στο προσκήνιο: Η καρέκλα τραπεζαρίας ARNBORG

Στο προσκήνιο: Η καρέκλα τραπεζαρίας ARNBORG

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς