Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Στόρια, περσίδες, ρολά ρόμαν και κουρτίνες παραθύρων

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΟΥΡΤΙΝΩΝ

Το να βρείτε τις κατάλληλες κουρτίνες για το σπίτι σας μπορεί κάποιες φορές να είναι λιγάκι δύσκολο. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές: κάθετα στόρια, ρόμαν, πλισέ στόρια, στόρια παραθύρου, περσίδες και, φυσικά, συνηθισμένες υφασμάτινες κουρτίνες. Ποιες από αυτές τις λύσεις θα επιλέξετε;

Κλασικές υφασμάτινες κουρτίνες

Οι παραδοσιακές υφασμάτινες κουρτίνες συμβάλλουν στη διαμόρφωση ατμόσφαιρας στο δωμάτιο. Αν προτιμάτε τις καλές, κλασικού τύπου κουρτίνες, σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Οι κουρτίνες μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε διάφανες κουρτίνες με χοντρές κουρτίνες ή με στόρια συσκότισης για τη νύχτα.

Κάθετα στόρια

Τα κάθετα στόρια είναι μια λύση που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Είναι ιδανικά για μεγάλα παράθυρα που φτάνουν έως το δάπεδο. Επιπλέον, αποτελούν ευέλικτη λύση, επειδή οι περσίδες μπορούν να ρυθμιστούν σε διάφορες γωνίες, αφήνοντας περισσότερο ή λιγότερο φως να περάσει.

Τα κάθετα στόρια διατίθενται σε πολλά πρότυπα μεγέθη, αλλά μπορείτε να μικρύνετε τόσο το μήκος όσο και το πλάτος τους. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι χρονοβόρα. Το κάθετο στόρι που θα αγοράσετε περιλαμβάνει και βάση στερέωσης.

Περσίδες και ρόμαν

Μια ακόμη δημοφιλής λύση κάλυψης των παραθύρων είναι οι περσίδες και τα ρόμαν. Και οι δύο αυτοί τύποι είναι πρακτικοί και οικονομικοί. Τα στόρια ρόμαν χρησιμοποιούνται συνηθέστερα σε υπνοδωμάτια, καθώς διατίθενται ως κουρτίνες συσκότισης. Το μήκος και το πλάτος δεν μπορεί να μικρύνει στα ρόμαν, ενώ στις περσίδες μπορεί να προσαρμοστεί το πλάτος αλλά όχι το μήκος. Συνεπώς, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν στα παράθυρά σας. 

Στόρια παραθύρου

Τα στόρια παραθύρου είναι χρήσιμα για μικρότερα παράθυρα και οι περσίδες μπορούν να πάρουν κλίση για να ρυθμίζεται η ποσότητα του φωτός που διέρχεται. Με έναν κόφτη για στόρια αλουμινίου, μπορείτε εύκολα να μειώσετε τόσο το μήκος όσο και το πλάτος τους. Η τοποθέτηση γίνεται χρησιμοποιώντας τις βάσεις που περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

Πλισέ στόρια

Τα πλισέ στόρια είναι πρακτικά και διαθέτουν διαχρονική αισθητική. Ταιριάζουν τόσο σε κανονικά παράθυρα όσο και σε παράθυρα που φτάνουν έως το δάπεδο. Διατίθενται ως κανονικές κουρτίνες και ως κουρτίνες συσκότισης, επομένως είναι μια πρακτική επιλογή για το υπνοδωμάτιο. Τα πλισέ στόρια έχουν ένα ακόμη πλεονέκτημα που δεν έχουν οι άλλες κουρτίνες. Διατίθενται με κλείσιμο τόσο από πάνω όσο και από κάτω, δηλαδή μπορείτε να τραβήξετε τις κουρτίνες από πάνω προς τα κάτω, από κάτω προς τα πάνω ή να τοποθετήσετε τα στόρια στο μέσο του παραθύρου. Για αυτόν τον λόγο είναι ιδανικά για προστασία από τον ήλιο, ενώ παράλληλα αφήνουν το φυσικό φως να μπει στο δωμάτιο. Είναι επίσης ιδανικά αν θέλετε να προφυλαχθείτε από τα αδιάκριτα βλέμματα. Στα πλισέ στόρια υπάρχει δυνατότητα μείωσης του πλάτους.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων