Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Αγόρι που μασάει τσίχλα

Πώς να αφαιρέσετε την τσίχλα από το χαλί

Με παιδιά στο σπίτι, οι πιθανότητες αυξάνονται να έρθετε αντιμέτωποι με τον προβληματισμό: Πώς να αφαιρέσετε μια τσίχλα από το χαλί. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς είναι εφικτό – απαιτεί μόνο να χρησιμοποιήσετε τα σωστά καθαριστικά και να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας. Κάναμε την έρευνά μας και βρήκαμε για εσάς 3 διαφορετικές μεθόδους:

Η μέθοδος του πάγου

Τσίχλα στο χαλί; Η απάντηση είναι "Ice ice, baby"! Όχι, δεν πρόκειται για το "Ice" των Vanilla, αλλά για κανονικά παγάκια. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο αποτελεσματική όταν η τσίχλα δεν έχει μπει πολύ βαθιά στο πέλος του χαλιού.

 1. Βάλτε 4-5 παγάκια σε μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε την πάνω στην τσίχλα. Εάν μπορείτε να πιάσετε το παγάκι με τα χέρια σας, τότε κάντε το ώστε να παγώσει η τσίχλα ακόμα πιο άμεσα.
 2. Μόλις παγώσει η τσίχλα, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ξύσετε την τσίχλα από το χαλί. Η τσίχλα θα πρέπει να σπάει σε μικρά κομμάτια καθώς το κάνετε. Παγώστε ξανά την τσίχλα και συνεχίστε τη διαδικασία.
 3. Κάντε ένα διάλυμα από σαπούνι και λευκό ξύδι. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί μέσα στο διάλυμα και τρίψτε το λεκέ.
 4. Σκουπίστε καλά με μια πετσέτα. Μην περπατήσετε στο χαλί προτού να στεγνώσει εντελώς. 

Η μέθοδος με το σεσουάρ μαλλιών

Ίσως στην περίπτωσή σας να μην απαιτείται πάγος, αλλά θερμότητα. Βγάλτε το πιστολάκι των μαλλιών – ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε την τσίχλα από το χαλί σας.

 1. Ανάψτε το πιστολάκι των μαλλιών και "στοχεύστε" το λεκέ.
 2. Προσέξτε να μην κάψετε το χαλί (στην περίπτωση που το υλικό του είναι μαλλί ή συνθετικό).
 3. Μόλις η τσίχλα αρχίζει να λιώνει, αφαιρέστε την με μια πλαστική σακούλα. Με λίγη τύχη, η τσίχλα θα έχει κολλήσει στο πλαστικό.
 4. Επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Η μέθοδος του λαδιού

Το λάδι μειώνει την κολλώδη υφή της τσίχλας και μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη μέθοδος. Το μόνο πρόβλημα είναι πώς να καθαρίσετε μετά το λάδι από το χαλί, μόλις ξεφορτωθείτε την τσίχλα.

 1. Βάλτε λίγο μαγειρικό λάδι, όπως ελαιόλαδο, σε ένα καθαρό πανί και εφαρμόστε το στην τσίχλα. Καλύψτε την τσίχλα με λάδι, τοποθετώντας το πανί επάνω της ξανά και ξανά.
 2. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να αφαιρέσετε την τσίχλα απαλά από το χαλί. Κινηθείτε προς την ίδια κατεύθυνση κάθε φορά και φροντίστε να αφαιρείτε την τσίχλα από το μαχαίρι, ώστε να αποφύγετε να κολλήσει σε άλλο σημείο.
 3. Επαναλάβετε μέχρι να φύγει η τσίχλα.
 4. Για να απαλλαγείτε από το λεκέ του λαδιού, καθαρίστε την περιοχή με ένα διάλυμα υγρού σαπουνιού πιάτων και νερού. Σκουπίστε το χαλί με ένα καθαρό πανί, το οποίο πριν έχετε εμποτίσει με το διάλυμα.
 5. Σκουπίστε την περιοχή με μια πετσέτα. Ισχύει ότι και παραπάνω, μην πατήσετε μέχρι να είστε σίγουροι ότι το χαλί έχει στεγνώσει.

Σημαντικό: Πριν χρησιμοποιήσετε κάποια από τις παραπάνω μεθόδους, βεβαιωθείτε εφαρμόζοντας τις πρώτα σε ένα μικρό, κρυφό σημείο του χαλιού. 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων