Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Ύπνου στη JYSK με Κέρδος 20-60%*

Πετσέτες μπάνιου κρεμασμένες σε ράγα

Παραμείνετε ζεστοί μετά από ένα ντους

Πώς να αποφύγετε να κρυώσετε όταν βγαίνετε από ένα υπέροχο, ζεστό ντους; Υπάρχουν διάφορα πράγματα να κάνετε, και όπως πάντα, ο προγραμματισμός είναι το κλειδί. Όταν βγαίνετε από το ντους έχετε υψηλότερη θερμοκρασία σώματος λόγω του ζεστού νερού στο δέρμα και στα μαλλιά σας. Μόλις το νερό στο δέρμα σας αρχίζει να εξατμίζεται, χάνετε τη θερμότητα του σώματος. Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές που ακολουθούν για να παραμείνετε ζεστοί:

1. Ετοιμαστείτε καλά όταν κάνετε ντους

Πριν ξεκινήσετε το ντους σας, βρέξτε τις άκρες της κουρτίνας μπάνιου, ώστε να κολλήσουν οι άκρες στον τοίχο ή στα πλακάκια. Με αυτό τον τρόπο, είναι λιγότερο πιθανό να κολλήσει στα γυμνά σας πόδια.

Λίγο πριν τελειώσετε το ντους, αρχίστε να χαμηλώνετε αργά τη θερμοκρασία του νερού, ώστε να το εξισορροπήσετε με τις πιο ψυχρές θερμοκρασίες που βρίσκονται έξω. Μπορείτε, επίσης, να ανοίξετε λίγο την κουρτίνα του μπάνιου για να είναι πιο ομαλή η μετάβαση. Έτσι, θα εισχωρήσουν οι υδρατμοί και στο υπόλοιπο μπάνιο και θα το θερμάνουν.

2. Χρησιμοποιήστε δύο πετσέτες μπάνιου

Μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το κρύο, απομακρύνοντας από το σώμα σας το πλεονάζον νερό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Επιλέξτε να έχετε δύο πετσέτες μπάνιου όταν βγαίνετε από το ντους: Μία για τα μαλλιά/κεφάλι σας και μία για το σώμα σας. Αν χρησιμοποιείτε μόνο μια πετσέτα, θα είναι υγρή και μουσκεμένη, αφότου τη χρησιμοποιήσετε για τα μαλλιά σας. Δεν θα μπορεί να απορροφήσει όσο περισσότερο νερό γίνεται από το σώμα σας και να το στεγνώσει γρήγορα.

3. Χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες πετσέτες μπάνιου

Οι χοντρές, απαλές πετσέτες δίνουν μια αίσθηση άνεσης, είναι πιο απορροφητικές από ότι οι λεπτές, και σας βοηθούν να στεγνώσετε πιο γρήγορα.

Διαβάστε τον οδηγό μας για τις πετσέτες μπάνιου

4. Χρησιμοποιήστε στεγνές, ζεστές πετσέτες μπάνιου

Βεβαιωθείτε ότι οι πετσέτες του μπάνιου σας έχουν στεγνώσει σωστά από το προηγούμενο ντους σας. Λάβετε υπόψη ότι όσο πιο βαριές είναι οι πετσέτες μπάνιου, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζονται για να στεγνώσουν. Το να σκουπιστείτε με μια νοτισμένη πετσέτα δεν είναι και τόσο ευχάριστο, ενώ δεν θα σας βοηθήσει να μείνετε ζεστοί μετά το ντους.

Αν είναι δυνατόν, αφήστε τις πετσέτες σας σε μια θερμαινόμενη ράγα για πετσέτες ή κοντά στο καλοριφέρ, ώστε να είναι ζεστές μόλις είστε έτοιμοι να σκουπιστείτε.

5. Τοποθετήστε σωστά τις πετσέτες του μπάνιου σας

Κρεμάστε τις πετσέτες του μπάνιου σας σε κοντινή απόσταση από την μπανιέρα, ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε επίσης να τις κρατήσετε ζεστές.

6. Χρησιμοποιήστε τη σωστή τεχνική στεγνώματος

Σκουπιστείτε γρήγορα με τη μία πλευρά της πετσέτας και μετά γυρίστε την και χρησιμοποιήστε την άλλη πλευρά. Αν χρησιμοποιείτε μια χοντρή πετσέτα, η άλλη πλευρά θα είναι ακόμη στεγνή και με ωραία αίσθηση.

7. Τοποθετήστε τα ρούχα και τις παντόφλες σας κοντά στη ντουζιέρα

Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας στο μπάνιο το μπουρνούζι και τις παντόφλες σας και τοποθετήστε τα κοντά στη ντουζιέρα. Το ζεστό νερό θα τα θερμάνει, οπότε θα τα αισθανθείτε πολύ άνετα.

Το να φορέσετε ένα άνετο μπουρνούζι μετά το μπάνιο σας θα σας προσφέρει περισσότερο χρόνο χαλάρωσης και προσωπικής περιποίησης, από ότι αν βιαστείτε να φορέσετε τα ρούχα σας.

Απολαύστε το μπάνιο σας! 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες του μπάνιου

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες του μπάνιου

Μετατρέψτε το μπάνιο στο σπίτι σε μια όαση σπα

Μετατρέψτε το μπάνιο στο σπίτι σε μια όαση σπα

Στο προσκήνιο: Σετ πετσέτες μπάνιου

Στο προσκήνιο: Σετ πετσέτες μπάνιου

Δώστε μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο μπάνιο σας

Δώστε μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο μπάνιο σας