Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Μία εξαιρετική προσφορά για την επιχείρησή σας

Φωτιστικό οροφής με εμφανείς λαμπτήρες

Νέες ενεργειακές ετικέτες για τις πηγές φωτισμού

Από τον Σεπτέμβριο του, ισχύουν νέοι κανόνες για την ενεργειακή σήμανση των πηγών φωτισμού. Ο σκοπός της νέας ενεργειακής σήμανσης είναι να καταστήσει ευκολότερη και πιο ευδιάκριτη για τους καταναλωτές την επιλογή ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων.

Κατά τη μεταβατική περίοδο στη νέα σήμανση ενδέχεται να συναντήσετε τόσο νέες, όσο και παλιές ετικέτες στα καταστήματά μας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι παλιές και οι νέες σημάνσεις δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα.

Μπορείτε να λάβετε μια σύντομη εισαγωγή στη νέα ενεργειακή ετικέτα παρακάτω.

Η νέα ενεργειακή κλίμακα

Η νέα ενεργειακή ετικέτα για τις πηγές φωτισμού χρησιμοποιεί μια ανανεωμένη κλίμακα που κυμαίνεται από το A ως το G. Αυτή η κλίμακα χρησιμοποιείται για όλα τα νέα προϊόντα με ενεργειακή σήμανση. Λάβετε υπόψη ότι οι παλιές κλίμακες A++ και A+ δεν χρησιμοποιούνται στη νέα κλίμακα.

Για τις πηγές φωτισμού η κατηγορία ενεργειακής απόδοσης καθορίζεται από την αποδοτικότητα της πηγής φωτισμού (Lumen/Watt).

The old and the new energy efficiency scale


Οι παλιές A++/A+ δεν ισοδυναμούν με A

Οι παλιές και οι νέες ενεργειακές ετικέτες δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες. Αυτό συμβαίνει επειδή η νέα κλίμακα, εκτός από την αλλαγή τάξεων, έχει προσαρμοστεί σε νέες αυστηρότερες απαιτήσεις.

Στην παλιά κλίμακα, σχεδόν όλες οι LED πηγές φωτισμού κυμαίνονταν στις υψηλότερες κατηγορίες. Αυτό δεν θα ισχύει πλέον για τα προϊόντα που φέρουν ετικέτα σύμφωνα με τη νέα κλίμακα. Στη νέα κλίμακα τα περισσότερα προϊόντα, τουλάχιστον αρχικά, θα βαθμολογηθούν σημαντικά χαμηλότερα.

Στην πραγματικότητα, έχει αποφασιστεί να τεθούν οι νέες απαιτήσεις για την υψηλότερη κατηγορία πιο ψηλά από αυτές που μπορούν να επιτευχθούν χρησιμοποιώντας την τρέχουσα διαθέσιμη τεχνολογία.

Εκτός από τις βαθμολογίες, τα τρέχοντα προϊόντα δεν είναι λιγότερο ενεργειακά αποδοτικά - η κλίμακα μόλις άλλαξε για να είναι έτοιμη για την προώθηση νέων καινοτόμων καλύτερων και ακόμα πιο ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων.

Ο σχεδιασμός των νέων ετικετών για τις πηγές φωτισμού

Η νέα ενεργειακή ετικέτα έχει νέο σχεδιασμό. Τα διαφορετικά στοιχεία στη νέα ετικέτα εξηγούνται παρακάτω:

The new energy label


I. Όνομα προμηθευτή ή εμπορικό σήμα

II. Αναγνωριστικό μοντέλου

III. Κλίμακα ενεργειακής απόδοσης που κυμαίνεται από το A ως το G

IV. Η κατανάλωση ενέργειας, σε kWh κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ανά 1000 ώρες, για την πηγή φωτισμού όταν είναι ενεργοποιημένη

V. QR-κωδικός

VI. Ταξινόμηση ενεργειακής απόδοσης του προϊόντος

VII. Ο αριθμός του νέου κανονισμού επισήμανσης ενέργειας

Λάβετε περισσότερες πληροφορίες με τον νέο QR κωδικό

Με την εισαγωγή ενός QR κωδικού στην ετικέτα, μπορείτε γρήγορα να έχετε πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την πηγή φωτισμού στο κινητό σας. Ο QR κωδικός συνδέεται απευθείας με τη βάση δεδομένων EPREL της EE, όπου μπορείτε να δείτε τις τεχνικές προδιαγραφές σχετικά με το προϊόν.

Αν επιθυμείτε να μάθετε ακόμα περισσότερα σχετικά με τη νέα ενεργειακή ετικέτα, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

Ανακαλύψτε περισσότερα

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων

Πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι