Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Γυναίκα & άνδρας που δίνουν συνέντευξη για το πώς να κοιμόμαστε καλύτερα

Κοιμόμαστε καλύτερα τη νύχτα

Εδώ και ένα χρόνο, ακολουθήσαμε την οικογένεια Lykke, από το Esbjerg της Δανίας, στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν τα κατάλληλα παπλώματα και μαξιλάρια για τα μέλη της οικογένειας. Όταν τους συναντήσαμε για πρώτη φορά, είχαν μερικές σκέψεις σχετικά με το περιβάλλον του ύπνου τους. Η μοναδική φορά που η Louise, μητέρα 2 κοριτσιών, σκέφτηκε σχετικά με τον ύπνο και τα προϊόντα ύπνου, ήταν όταν έψαχνε ένα βρεφικό πάπλωμα για την νεότερη της οικογένειας, την Uma, πριν 3 χρόνια.

“Τον τελευταίο χρόνο, ήρθαμε "αντιμέτωποι" με τις ανάγκες μας σε θέματα ύπνου και πώς τα διαφορετικά παπλώματα τον επηρεάζουν. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι με το αποτέλεσμα,” λέει η Louise. "Εάν δεν είχαμε λάβει μέρος σε αυτή τη "μελέτη", είναι πολύ πιθανό ότι θα χρησιμοποιούσαμε ακόμα τα αγορασμένα προ δεκαετίας παπλώματά μας, τα οποία ήταν αρκετά παλιά".

Η οικογένεια δοκίμασε χειμερινά, αλλά και καλοκαιρινά παπλώματα. Ο πατέρας της οικογένειας, Karsten, κοιμάται καλύτερα πλέον τα βράδια. “Λόγω των καλοκαιρινών μας παπλωμάτων, δεν ιδρώναμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε φυσιολογικές συνθήκες δεν χρησιμοποιώ πάπλωμα από τον Μάιο ως τον Αύγουστο, αλλά φέτος το καλοκαίρι κοιμήθηκα υπέροχα με το ελαφρύ, δροσερό καλοκαιρινό μου πάπλωμα. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει "ένα πάπλωμα για όλο τον χρόνο", παρότι το πίστευα για πολλά χρόνια.”

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα βρίσκεται στη βελτίωση του ύπνου των παιδιών. "Τα κορίτσια λατρεύουν να τυλίγονται με το πάπλωμά τους και να αγκαλιάζουν το μαξιλάρι τους, κι έτσι είχαμε λιγότερες νύχτες που ξύπνησαν ή που είχαν ξεσκεπαστεί. Αυτό, φυσικά, είχε θετική επίδραση και στον δικό μας ύπνο," λέει η Louise χαμογελώντας. Επιλέγοντας ένα πάπλωμα και μαξιλάρια προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών, κοιμούνται και οι ίδιοι καλύτερα. Πολλοί γονείς συνηθίζουν να δίνουν τα παπλώματα και τα μαξιλάρια τους στα παιδιά τους, κάτι το οποίο δεν είναι ιδανικό.

“Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν είχαμε δώσει προτεραιότητα στον ύπνο μας και στην επιλογή των παπλωμάτων και των μαξιλαριών ως τώρα. Πολλά χρόνια της ζωής μας έχουν περάσει χωρίς να κάνουμε τον τέλειο ύπνο, απλά επειδή δεν γνωρίζαμε περισσότερα,” λέει ο Karsten συνοψίζοντας.

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα

Η οικογένεια Lykke και οι ειδικοί παπλωμάτων της JYSK συγκέντρωσαν τις καλύτερες συμβουλές τους για το πώς να επιλέξετε τα νέα σας παπλώματα και μαξιλάρια, στη λίστα που ακολουθεί:

  • Είναι γεγονός ότι διαφορετικοί άνθρωποι, έχουν διαφορετικές ανάγκες. Το ιδανικό πάπλωμα για εσάς μπορεί να διαφέρει από αυτό του συντρόφου σας
  • Αναλογιστείτε το περιβάλλον που κοιμάστε. Είναι το υπνοδωμάτιο καλά μονωμένο; Είναι ζεστό ή κρύο; Κοιμάστε με το παράθυρο ανοιχτό; Αυτές οι συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή σας σε πάπλωμα
  • Δώστε στο νέο σας πάπλωμα και το μαξιλάρι χρόνο να "αναπτυχθούν". Χρειάζονται περίπου 14 ημέρες για να συνηθίσει το σώμα σας στο νέο εξοπλισμό ύπνου
  • Μην ξεχνάτε τα παιδιά σας. Αξίζουν κι εκείνα έναν καλό ύπνο, και όχι με τα παλιά παπλώματα και τα μαξιλάρια της μαμάς και του μπαμπά
  • Τα κλινοσκεπάσματα μπορεί να επηρεάσουν τις μονωτικές ιδιότητες του παπλώματος. Επιλέξτε λευκά είδη και παπλωματοθήκες από φυσικά υλικά, τα οποία ενισχύουν την ιδιότητα των παπλωμάτων να διατηρούν μια άνετη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Επισκεφθείτε ένα κατάστημα JYSK και λάβετε συμβουλές και οδηγίες. Θα μπορείτε ακόμα να αγγίξετε ή να δοκιμάσετε διαφορετικά μαξιλάρια και παπλώματα πριν επιλέξετε.

Λάβετε περισσότερες συμβουλές για το πώς να διαλέξετε το κατάλληλο πάπλωμα και μαξιλάρι για εσάς, στον οδηγό παπλωμάτων και στον οδηγό μαξιλαριών

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ποιο πάπλωμα να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ποιο πάπλωμα να επιλέξετε; Ο απόλυτος οδηγός

Ασφάλεια στα παιδικά παπλώματα

Ασφάλεια στα παιδικά παπλώματα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Πώς να επιλέξετε μαξιλάρι αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα

Οδηγός: Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα