Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Ύπνου στη JYSK με Κέρδος 20-60%*

Σαλόνι με καναπέ, τραπεζάκι σαλονιού και πολυθρόνα πάνω σε χαλί με χηλό πέλος

Επιλέξτε το σωστό χαλί: Ένας οδηγός

Τα χαλιά είναι πρακτικές προσθήκες σχεδόν σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Σε αυτόν τον οδηγό θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το καλύτερο χαλί για το υπνοδωμάτιο και το παιδικό δωμάτιο, την τραπεζαρία, το σαλόνι, την κουζίνα και το χωλ. 

Παιδικό δωμάτιο και χαλί υπνοδωματίου
 

Χαλί διάδρομος για το υπνοδωμάτιο δίπλα σε διπλό κρεβάτι
Χαλάκι FLATSIV 65x140 μπεζ
25€/τμχ
39,99€ /τμχ
Κέρδος 37%

Το να σηκωθείτε από το ζεστό κρεβάτι μπορεί να είναι λίγο πιο εύκολο αν είναι να πατήσετε σε ένα άνετο, ζεστό χαλάκι. Τοποθετήστε χαλάκια διαδρόμους σε κάθε πλευρά του κρεβατιού ή επιλέξτε ένα μεγάλο χαλί που να καλύπτει τόσο την επιφάνεια κάτω από το χαλί, όσο και στο πλάι του κρεβατιού, ώστε να έχει χώρο για τα πόδια σας. Ένα μάλλινο χαλί ή ένα χαλάκι με χαμηλό ή μεσαίο πέλος μπορούν να προσθέσουν επιπλέον ζεστασιά και άνεση, ειδικά τα κρύα πρωινά. 

Tip: Κρατήστε τα χαλιά στη θέση τους με αντιολισθητικά υποστρώματα, ώστε να αποτρέψετε το ενδεχόμενο να γλιστρήσετε ή να σκοντάψετε και να πέσετε. 
 

Χαλί για την τραπεζαρία

Στην τραπεζαρία, ένα μεγάλο χαλί κάτω από το τραπέζι μπορεί να αποδειχθεί πρακτικό και άνετο. Ακόμα το πάτωμά σας θα ωφεληθεί, καθώς το χαλί θα το προστατεύει από την τριβή και τη φθορά που δημιουργούν οι καρέκλες τραπεζαρίας όταν τις τραβάμε έξω ή τις σπρώχνουμε.

Βεβαιωθείτε ότι το χαλί είναι αρκετά μεγάλο, ώστε όταν κάθεστε στις καρέκλες να μην είναι στην άκρη του και επιλέξτε ένα χαλί με χαμηλό ή μεσαίο πέλος που είναι ευκολότερο στο καθάρισμα, ειδικά όταν πρόκειται για ψίχουλα. 
 

Ένα χαλί κάτω από το τραπέζι βοηθά στη συνοχή του χώρου και έχει θετική επίδραση στην ακουστική του χώρου. Και ακόμα εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι είναι πιο άνετο για τα πόδια σας να τα τοποθετείτε σε ένα χαλί, παρά στο πάτωμα. 

Αν διαθέτετε ένα στρογγυλό τραπέζι αντί τετράγωνου ή ορθογώνιου, το να επιλέξετε ένα στρογγυλό χαλί είναι μια κομψή λύση που αποδεικνύει το στυλ σας.

Ίσως σας φανεί πρακτικό να βάλετε ένα χαλί σε σκούρο χρώμα ή με σχέδιο κάτω από το τραπέζι. Και τα δύο είναι λιγότερα ευαίσθητα από ένα μονόχρωμο ελαφρύ χαλί, καθώς οι λεκέδες είναι λιγότερο ορατοί. 

Χαλί για το σαλόνι

Όπως στην τραπεζαρία, έτσι και στο καθιστικό, ένα χαλί μπορεί να συμβάλει τόσο οπτικά, όσο και στην ακουστική του χώρου ή στη συνολική αίσθηση άνεσης. Τοποθετήστε το χαλί κάτω από το τραπεζάκι σαλονιού και επιλέξτε ένα άνετο, ζεστό χαλί με μεσαίου ύψους πέλος, αν είστε από αυτούς που κάθονται με σνακ και ποπ-κορν και βλέπουν ταινίες ή ένα με ψηλό πέλος, αν προτιμάτε επιπλέον άνεση και απαλή αίσθηση για τα πόδια σας. 

Σαλόνι με μεγάλο χαλί κάτω από το τραπεζάκι σαλονιού
Χαλί BIRK 160x230 φυσικό
100€/τμχ
159€ /τμχ
Κέρδος 37%

Χαλιά κουζίνας

Όταν αφιερώνετε πολύ χρόνο στην προετοιμασία του φαγητού στην κουζίνα, μπορεί να είναι πιο ευχάριστο να στέκεστε σε ένα χαλί. Επιλέξτε ένα χαλί κουζίνας εύκολο στο καθάρισμα, όπως ένα με χαμηλό πέλος ή επίπεδη ύφανση, ώστε να μην ανησυχείτε για τους λεκέδες. Μην παραλείψετε να βάλετε ένα αντιολισθητικό υπόστρωμα κάτω από το χαλί, για να αποφύγετε τα ατυχήματα.

Χαλάκια για το χωλ 

Το πάτωμα στο χωλ είναι ίσως από τα πιο εκτεθειμένα στη βρωμιά και στην υγρασία από τα παπούτσια. Ένα χαλάκι για το χωλ μπορεί να βοηθήσει τόσο το πάτωμα όσο και στο να διατηρηθεί ο χώρος καθαρός. Βρείτε ένα μικρό χαλάκι το οποίο θα μπορείτε να τινάξετε εύκολα. 

Τα χαλάκια από γιούτα είναι εξαιρετικά κατάλληλα για τον χώρο της εισόδου. Είναι ανθρεκτικά, εύκολα στη συντήρηση και το φυσικό τους χρώμα βοηθά να συνδυάζονται εύκολα με σχεδόν κάθε στυλ. 

Η επιλογή του σωστού χαλιού δεν αφορά μόνο την αισθητική, αλλά και την άνεση και το πρακτικό κομμάτι. Έτσι, είτε βυθίζετε τα δάχτυλα των ποδιών σας σε ένα βελούδινο χαλί κρεβατοκάμαρας είτε απολαμβάνετε τη ζεστασιά του χαλιού στο σαλόνι τις νύχτες προβολών, ή εκτιμάτε την ανθεκτικότητα ενός διαδρόμου κουζίνας ή χωλ, επιτρέψτε στην επιλογή σας να αντικατοπτρίζεται η αισθητική σας και ο τρόπος ζωής σας. 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Επιλέξτε την κατάλληλη συρταριέρα

Τα 3 αγαπημένα κλινοσκεπάσματα των αγοραστών

Τα 3 αγαπημένα κλινοσκεπάσματα των αγοραστών

Ανανεώστε την κρεβατοκάμαρά σας με παπλωματοθήκες

Ανανεώστε την κρεβατοκάμαρά σας με παπλωματοθήκες