Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Τραπεζαρία με κόκκινα και ροζ διακοσμητικά και γραφείο με διακόσμηση

Δημιουργήστε μια καλαίσθητη διακόσμηση δωματίου συνδυάζοντας χρώματα

Δεν χρειάζεται να διαθέτετε ένα υψηλό budget για να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται πιο καλαίσθητο. Εφαρμόζοντας έναν συγκεκριμένο χρωματικό συνδυασμό στην εσωτερική σας διακόσμηση, θα είστε σε θέση να πετύχετε τη δημιουργία ενός οπτικά ευχάριστου χώρου.

Αποφασίστε τον συνδυασμό χρωμάτων για το σπίτι σας

Όταν κοιτάζουμε όμορφα σπίτια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στα περιοδικά, τείνουμε να παραβλέπουμε όλες τις σκέψεις και τη δουλειά που έχει προηγηθεί. Πολλοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων ξεκινούν με τη δημιουργία ενός πίνακα διάθεσης για τη σχεδίαση της εσωτερικής διακόσμησης, όπου αποφασίζουν ποια χρώματα θα είναι εκείνα που θα καθορίζουν τη διακόσμηση του σπιτιού.

Καφέ και μπεζ χαλιά και διακοσμητικά μαξιλάρια σε καφέ και μπεζ χρώμαown and beige


Εμμένοντας σε έναν χρωματικό συνδυασμό το σπίτι σας θα δείχνει πιο ομοιόμορφο και μοντέρνο. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε ένα μόνο χρώμα και να το χρησιμοποιήσετε σε όλα τα δωμάτια. Ακόμα, χρωματικός συνδυασμός μπορεί να σημαίνει ότι επιλέγετε ζεστούς τόνους, όπως καφέ και κόκκινο, ή ψυχρές αποχρώσεις, όπως γκρι και μπλε, ενώ μπορεί επίσης να σημαίνει την επιλογή 4-5 χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσετε σε όλη τη διακόσμησή σας.

Χρωματικά-συντονισμένα οικιακά είδη

Θυμηθείτε ότι το να χρησιμοποιείτε χρώματα στη διακόσμηση του σπιτιού σας δεν σημαίνει μόνο στο βάψιμο. Σκεφτείτε τον χρωματικό συνδυασμό στα έπιπλα, στα χαλιά, στα μαξιλαράκια, στα ριχτάρια και στα αξεσουάρ. Ένας απλός τρόπος να δημιουργήσετε μία ροή με συνοχή στο σπίτι σας είναι να προσθέσετε αντικείμενα της ίδιας χρωματικής παλέτας σε κάθε δωμάτιο.

Εάν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα μια καλή ιδέα είναι να προσθέσετε μερικά είδη, όπως έναν φωτεινό καναπέ ή σε μικρότερη κλίμακα μερικά ράφια σε έντονο χρώμα ή διακοσμητικά μαξιλάρια. Έτσι, θα είναι εύκολο να τα αλλάξετε αν βαρεθείτε αυτά τα χρώματα.

Σαλόνι με διακοσμητικά σε κόκκινο χρώμα και επιτοίχιο ράφι σε τριανταφυλλί απόχρωση

Αποκτήστε μια αισθητική διακόσμηση με τον τροχό χρωμάτων

Όσοι αγαπούν να εμβαθύνουν στις αρχές της διακόσμησης μπορεί να επιθυμούν να κοιτάξουν στον τροχό χρωμάτων. Ένας βασικός κανόνας είναι ότι η χρήση χρωμάτων που γειτνιάζουν στον τροχό θα δημιουργήσει μικρότερες αντιθέσεις και μια ήρεμη αίσθηση, ενώ η επιλογή συμπληρωματικών χρωμάτων (αυτών που βρίσκονται απέναντι το ένα στο άλλο στον τροχό) θα δημιουργήσει μεγαλύτερες αντιθέσεις και ένα δωμάτιο υψηλής δυναμικής.

Η κατανόηση των συσχετισμών μεταξύ των χρωμάτων θα σας βοηθήσει να δείτε γιατί συγκεκριμένοι συνδυασμοί έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα στη διακόσμηση των εσωτερικών σας χώρων.


Αλλά θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος και όλα είναι θέμα προτιμήσεων. Η χρήση ενός χρωματικού συνδυασμού στη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι απλώς ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει ομοιόμορφο. 

Ανακαλύψτε περισσότερα

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων

Έρχονται τα ξωτικά των Χριστουγέννων