Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Γυναίκα που γράφει τη λίστα αγορών ξαπλωμένη σε κρεβάτι & χριστουγεννιάτικα δώρα κάτω από δέντρο

6 συμβουλές για το πώς να προγραμματίσετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ολοταχώς και μαζί τους έρχονται πολλές από τις χαρές των διακοπών, αλλά και αρκετά άγχη με μεγάλες λίστες υποχρεώσεων για μερικούς. Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε να κάνετε αυτά τα Χριστούγεννα πιο εύκολα δίνοντας σας μερικές απλές συμβουλές για το πώς να προγραμματίσετε τις αγορές των Χριστουγέννων νωρίς. 

1. Ορίστε τον προϋπολογισμό και μείνετε σε αυτόν

Το πρώτο βήμα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας είναι να ορίσετε ένα budget. Μια καλή ιδέα θα ήταν να βάζετε στην άκρη μερικά χρήματα κατά τη διάρκεια του χρόνου, ώστε να μην χρειάζεται να αναζητάτε επιπλέον χρήματα κάθε Νοέμβρη και Δεκέμβρη ή να περιμένετε το δώρο των Χριστουγέννων. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα μικρό ποσό κάθε μήνα.

Σκεφτείτε γενικά πόσα θα ξοδέψετε για κάθε άτομο και σημειώστε το κάπου. Για παράδειγμα, μπορεί να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για την οικογένειά σας, από ότι για τους φίλους σας.

2. Κάντε μια λίστα και ελέγξτε την δύο φορές

Χρειάζεται να αποφασίσετε για ποιον αγοράζετε δώρα. Μερικοί άνθρωποι αγοράζουν δώρα μόνο για τους στενούς συγγενείς. Άλλοι πάλι κάνουν χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλη την οικογένεια, στους φίλους και στους συναδέλφους. Αποφασίστε με τι αισθάνεστε άνετοι, τόσο εσείς, όσο και το budget σας. Μπορεί επίσης να συνεννοηθείτε με τους φίλους σας και την οικογένειά σας αν θα κάνετε δώρα.

3. Δημιουργήστε μια λίστα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Αποφασίστε τι είδους δώρα ταιριάζουν στο κάθε άτομο και σημειώστε το στη λίστα σας. Τι τους αρέσει; Βιβλία, παπλώματα ή είδη σπιτιού; Κρατήστε σημειώσεις για το τι θα θέλατε να δωρίσετε. Ή δείτε τη λίστα επιθυμιών τους για περισσότερες ιδέες. Ίσως, επίσης, να γνωρίζετε κάτι που θα τους άρεσε αλλά δεν το έχουν σκεφτεί ακόμα. Γράψτε όλες τις ιδέες στη λίστα σας. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να έχετε τη λίστα παντού μαζί σας, για παράδειγμα σε ένα χαρτί μέσα στο πορτοφόλι σας ή στο κινητό σας.

4. Ξεκινήστε τις αγορές των Χριστουγέννων νωρίς

Κάποιοι θεωρούν την μέρα μετά τα Χριστούγεννα "νωρίς". Ωστόσο, αν ξεκινήσετε τον Νοέμβρη θα έχετε περισσότερο χρόνο και δεν θα πιεστείτε για να προλάβετε να πάρετε όλα τα δώρα. Εκμεταλλευτείτε περιόδους με εκπτώσεις όλο τον χρόνο, και αν ξεκινήσετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας τον Νοέμβριο, τότε η Black Friday είναι μια καλή μέρα για να αγοράσετε την πλειοψηφία των δώρων σας. Το να αγοράζετε εκ των προτέρων και έγκαιρα μπορεί να σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και προσφορές.

Ρίξτε μια ματιά στις Black Friday προσφορές μας.

5. Μην περιμένετε μέχρι το τελευταίο λεπτό

Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να κάνουν τις αγορές τους τελευταία στιγμή, καθώς αναβάλλουν το αναπόφευκτο. Αντίθετα, θα μπορούσατε να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας. Έτσι αποφεύγετε προϊόντα που έχουν εξαντληθεί ή επιπόλαιες αποφάσεις – και δεν ξεφεύγετε από το budget σας. Προγραμματίστε λίγο χρόνο τον Νοέμβριο ή νωρίς τον Δεκέμβριο και ολοκληρώστε τις αγορές σας. 

6. Προγραμματίστε μια άνετη διαδρομή για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια

Στη διαδρομή για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια έχετε κάνει ήδη το πλάνο σας, οπότε θα γνωρίζετε τι να πάρετε και για ποιον. Ίσως να μην σας αρέσουν τα ψώνια ή δεν έχετε τον χρόνο να ψάχνετε για τα χριστουγεννιάτικα δώρα όλο τον χρόνο. Μπορείτε έτσι απλά να ορίσετε κάποιον χρόνο ειδικά για αυτά.

Young couple Christmas shopping and looking at a store window

Ζητήστε από έναν φίλο ή κάποιον από την οικογένεια να σας συντροφεύσει και μοιραστείτε μια όμορφη εμπειρία όπου θα μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας, να φάτε μαζί και να αγοράσετε μερικά χριστουγεννιάτικα γλυκά. Μπορείτε να το κάνετε μια καθημερινή, αντί να επιλέξετε ένα Σαββατοκύριακο που θα έχει αυξημένη κίνηση. Έτσι, τα μαγαζιά και οι δρόμοι θα έχουν λιγότερο κόσμο.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Τα αγαπημένα διακοσμητικά των αγοραστών

Τα αγαπημένα διακοσμητικά των αγοραστών

Σκανδιναβική διακόσμηση με γαλήνια και κομψή έκφραση

Σκανδιναβική διακόσμηση με γαλήνια και κομψή έκφραση

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δώστε στο σπίτι σας μια ανοιξιάτικη τόνωση με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημιουργήστε ένα εορταστικό σκηνικό τραπεζιού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς