Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο
Πετσέτες κουζίνας που κρέμονται δίπλα από γυάλινο ράφι, στο οποίο υπάρχουν μπολ &  πετσέτες

Πώς να πλένετε τις πετσέτες της κουζίνας & να τις διατηρείτε καθαρές

Ημερομηνία:

Κατηγορία: Συμβουλές & Λύσεις

Ετικέτες: Πετσέτες κουζίνας, Βαμβακερές πετσέτες κουζίνας

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι καινούργιες πετσέτες κουζίνας δεν είναι απορροφητικές. Δείχνουν υπέροχες, αλλά δεν απορροφούν πραγματικά το νερό. Το κόλπο είναι να πλένετε τις πετσέτες πριν τη χρήση τους, και σε αυτή τη δημοσίευση θα σας μάθουμε πώς να πλένετε τις πετσέτες της κουζίνας και να τις διατηρείτε καθαρές.

Βαμβακερές πετσέτες κουζίνας δίπλα από κεραμικά μπολ


Πώς να πλύνετε τις καινούργιες πετσέτες κουζίνας

Συχνά οι καινούργιες πετσέτες της κουζίνας είναι επικαλυμμένες με ένα φινίρισμα σιλικόνης ή μαλακτικό υφασμάτων, το οποίο τις καθιστά λιγότερο απορροφητικές. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα πριν τη χρήση τους:

1. Αφαιρέστε από τις πετσέτες κουζίνας κάθε είδος συσκευασίας ή ετικέτες

2. Ξεδιπλώστε τις πετσέτες κουζίνας και τοποθετήστε τις στο πλυντήριο

3. Μην παραγεμίσετε το πλυντήριο. Αφήστε επαρκή χώρο στον κάδο, ώστε να επιτρέψετε στις πετσέτες να κινούνται ελεύθερα κατά την πλύση.

4. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να ξεβάφουν γι' αυτό πλύντε ξεχωριστά τα λευκά, τα χρωματιστά και τα σκούρα χρώματα.

Πετσέτες κουζίνας σε τρία διαφορετικά χρώματα κρεμασμένες στον τοίχο


5. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στις πετσέτες κουζίνας, για να τις πλύνετε στη σωστή θερμοκρασία και στο σωστό πρόγραμμα πλύσης.

6. Για να απαλλαχθείτε από την εργοστασιακή επεξεργασία των πετσετών, χρησιμοποιήστε τη μισή δόση απορρυπαντικού από την προτεινόμενη και προσθέστε περίπου μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι στις πρώτες πλύσεις. Το ξύδι βοηθά να στην απομάκρυνση των μαλακτικών του υφάσματος και βελτιώνει την απορροφητικότητά τους.

7. Εάν θέλετε να επιβεβαιώσετε ότι οι πετσέτες της κουζίνας σας είναι έτοιμες για χρήση, αφήστε τις στο πλυντήριο και πλύντε τις ακόμη μια φορά.

8. Βγάλτε τις πετσέτες κουζίνας από το πλυντήριο ρούχων και στεγνώστε τις, όπως θα κάνατε κανονικά – στο στεγνωτήριο ή σε μια απλώστρα ρούχων. Μόλις στεγνώσουν, θα δείτε ότι το στέγνωμα των πιάτων σας μόλις έγινε πιο εύκολο.

Διαβάστε τον οδηγό μας για το πώς να πλένετε τις καινούργιες σας πετσέτες

Βαμβακερές πετσέτες κουζίνας που κρέμονται δίπλα από ράφι τοίχου & ένα βάζο πάνω σε τραπέζι


Διατηρήστε τις πετσέτες κουζίνας σαν καινούργιες

Γενικά, δεν πρέπει να γεμίζετε υπερβολικά το πλυντήριο ρούχων σας, καθώς το απορρυπαντικό δε θα διανεμηθεί σωστά και ομοιόμορφα στα ρούχα.

Ακόμα, μια καλή ιδέα είναι να μειώσετε την ποσότητα του απορρυπαντικού. Με αυτό τον τρόπο αραιώνεται καλύτερα στο νερό και καθαρίζει τις πετσέτες της κουζίνας χωρίς κατάλοιπα σαπουνιού, τα οποία μειώνουν την απορροφητικότητα των πετσετών.

Αποφύγετε την χρήση μαλακτικών ρούχων, όταν πλένετε τις πετσέτες της κουζίνας. Ακόμα κι αν απολαμβάνετε το υπέροχο άρωμα, τα μαλακτικά ρούχων ενδέχεται να αφήνουν πίσω τους μια στρώση που απωθεί τα υγρά και τις καθιστά λιγότερο απορροφητικές.

Εάν στεγνώνετε τις πετσέτες κουζίνας στο στεγνωτήριο, τοποθετήστε στον κάδο δύο μπάλες στεγνώματος μαζί με τις πετσέτες. Αυτό βοηθά να γίνουν πιο αφράτες και απορροφητικές.

Απολαύστε το στέγνωμα των πιάτων, με απορροφητικές πετσέτες κουζίνας!