Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Καλάθι

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο

Ημέρες Επίπλων Κήπου στη JYSK με Κέρδος 20-50%*

Κουρτίνες μπάνιου & αξεσουάρ μπάνιου

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες του μπάνιου

Η κουρτίνα του μπάνιου σας εκτίθεται σε μεγάλη ποσότητα νερού, υπολείμματα σαπουνιού και άλλα είδη όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα και conditioner. Για το λόγο αυτό χρειάζεται συνεχώς καθάρισμα. Συνεχίστε την ανάγνωση και βρείτε συμβουλές για το πώς να καθαρίζετε αποτελεσματικά την κουρτίνα του μπάνιου σας.

Δεν χρειάζεστε ένα σωρό από καθαριστικά και χημικά για το καθάρισμα της κουρτίνας σας. Μπορείτε με απλά προϊόντα να καθαρίσετε την κουρτίνα μπάνιου και να έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας που ακολουθούν.

Πώς να πλύνετε τις κουρτίνες μπάνιου

Ο πιο απλός τρόπος για να πλύνετε μια κουρτίνα μπάνιου είναι στο πλυντήριο ρούχων στους 40 βαθμούς. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να πλύνετε την κουρτίνα μπάνιου μαζί με μερικές πετσέτες. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς και σας παρέχει καθαρές και απαλές πετσέτες. Αλλά, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες πλυσίματος και μην παραλείψετε να απλώσετε αμέσως την κουρτίνα ντους, ώστε να στεγνώσει. Καλό θα είναι να την απλώσετε σε ένα μέρος με καλό εξαερισμό.

Το πλύσιμο των κουρτινών στους 40 βαθμούς εξασφαλίζει την απομάκρυνση των λεκέδων, αλλά αν έχετε καιρό να πλύνετε την κουρτίνα του μπάνιου σας, τότε, μάλλον αυτό δεν αρκεί. 

Εάν δεν έχετε πλύνει την κουρτίνα του μπάνιου σας για κάποιο διάστημα, πρωτίστως πρέπει να την πλύνετε με τη μισή ποσότητα απορρυπαντικού. Στη συνέχεια προσθέστε στην πλύση οξικό οξύ. Κατόπιν, θα πρέπει να τοποθετήσετε την κουρτίνα του μπάνιου σας σε μια λεκάνη με 8 λίτρα ζεστό νερό προσθέτοντας 250 ml μαγειρικού αλατιού. Φροντίστε να διαλυθεί το αλάτι και αφήστε την κουρτίνα να μουλιάσει για τέσσερις ώρες. Μόλις παρέλθει ο χρόνος κρεμάστε αμέσως την κουρτίνα για να στεγνώσει.  

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε την κουρτίνα του μπάνιου;

Μια κουρτίνα ντους θα πρέπει να πλένεται τακτικά. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε ότι δεν δημιουργούνται δυσάρεστες μυρωδιές και ότι δεν παρασιτούν μικρόβια πάνω στην κουρτίνα σας. Θα πρέπει να πλένετε την κουρτίνα του μπάνιου σας τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο.

Οι δυσάρεστες μυρωδιές μπορεί να προκύψουν από το ότι η κουρτίνα σας είναι αρκετά μακριά, με αποτέλεσμα να διατηρεί υγρασία και να αναπτύσσεται μούχλα. Γι' αυτό είναι σημαντικό να έχετε μία κουρτίνα στο σωστό μήκος.

Απασβέστωση κουρτίνας μπάνιου

Όλοι μας θέλουμε ένα καθαρό και τακτοποιημένο μπάνιο. Έχετε προσέξει μήπως κίτρινα σημάδια στην κουρτίνα του μπάνιου σας; Τα κίτρινα σημάδια είναι αποτέλεσμα υψηλής περιεκτικότητας σιδήρου στο νερό. Τα σημάδια αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση επιβλαβή, αλλά δεν φαίνονται και ωραία. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να αποασβεστοποιήσετε μια κουρτίνα μπάνιου. 

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να γεμίσετε μια λεκάνη με 8 λίτρα νερό και στη συνέχεια να προσθέσετε περίπου δύο δέκατα του λίτρου χλωρίνη για τις λευκές κουρτίνες μπάνιου ή ξυδιού για τις χρωματιστές κουρτίνες μπάνιου. Ανακατέψτε τα καλά και τοποθετήστε την κουρτίνα μπάνιου μέσα στη λεκάνη, φροντίζοντας να καλυφτεί από το νερό. Μην παραλείψετε να φοράτε λαστιχένια γάντια. Ακόμα, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μια πέτρα για να κρατήσετε την κουρτίνα βυθισμένη στο νερό.

Αφήστε την κουρτίνα να μουλιάσει για 24 ώρες, πριν την πλύνετε στους 40 βαθμούς. Μόλις τελειώσει το πλύσιμο, κρεμάστε την κουρτίνα για να στεγνώσει και... Ιδού! Μια καθαρή κουρτίνα μπάνιου που μοιάζει με καινούργια.

Καθαρίστε την κουρτίνα μπάνιου χωρίς πλυντήριο

Εάν η κουρτίνα σας δεν πλένεται στο πλυντήριο ή αν δεν έχετε πλυντήριο ρούχων, μπορείτε να αναζωογονήσετε μια βρώμικη κουρτίνα μπάνιου χρησιμοποιώντας κρέμα καθαρισμού. Απλώστε την κρέμα και τρίψτε τους λεκέδες. Μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε την κουρτίνα. Θυμηθείτε να φοράτε λαστιχένια γάντια και να ακολουθείτε τις οδηγίες.

Θυμηθείτε ακόμη

Όταν στεγνώνετε μια κουρτίνα μπάνιου, είτε κάντε το σε εξωτερικό χώρο ή αν το κάνετε σε εσωτερικό μην παραλείψετε να ανοίξετε τα παράθυρα και τον εξαερισμό. Αλλιώς η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα και έτσι να πρέπει να καθαρίσετε εκ νέου την κουρτίνα.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Μετατρέψτε το μπάνιο στο σπίτι σε μια όαση σπα

Μετατρέψτε το μπάνιο στο σπίτι σε μια όαση σπα

Στο προσκήνιο: Σετ πετσέτες μπάνιου

Στο προσκήνιο: Σετ πετσέτες μπάνιου

Δώστε μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο μπάνιο σας

Δώστε μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο μπάνιο σας

Πώς να πλύνετε τις νέες σας πετσέτες

Πώς να πλύνετε τις νέες σας πετσέτες